aadamuss Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Dark niezla silownie bedzie miala na XT, Powodzenia) Chyba gorszego moto do nauki nie mogla trafic pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark*star Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Hej :D Przeżyłam dzisiejszą (drugą) jazdę 8) :lol: Nie było tak źle :arrow: wiecie ułomkiem nie jestem (choć trzymanie się moto kolanami to juz mi bokiem wychodzi :D - jak bym wiedziała, że potem będę chodzić jak "kałboj" 8O to bym sobie na sam przód konno pojeździła :lol: ...) więc ten XTek aż tak bardzo mi nie przeszkadza (a może to tylko brak porównania???). I w sumie dosięgam do ziemi śródstopiem, więc chyba nie jest tak żle :? ... Ale muszę zgodzić się z tym, że jak dłużej będę na nim jeździć to żaden facet mnie na rękę nie pokona :D :( Zaś co do gazu - podobno jest wyregulowany (cokolwiek to znaczy :? jeżeli oczywiście nie pomieszłam pojęć) i jak dzisiaj próbowałam sobie trochę szybciej pojeździć (nooo było niesamowicie szybko - mrówki na mnie trąbiły, że przekraczam dozwoloną prędkość :D ) i delikatnie starałam się go podkręcić, to nawet tak bardzo nie szarpało.Choć przyznaję, że gdy puszczałam gaz, to dawało się to nieprzyjemnie odczuć :D . Dziś musiałam jeszcze powalczyć z XT, wiecie jak się przychodzi na jazdy to człowiek (zielona blondynka - jak ja :D ) nie pyta się dlaczego jeździ się akurat tym sprzętem a nie tamtym...W tej szkole mają też SRkę, może już jutro mnie na niej posadzą... PS. Kto wymyslił tą koszmarna ósemkę i to odwracanie głowy :D :? ??? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Czolem! No to gratuluje drugiej jazdy :(.Na mojej drugiej juz staralem sie zmiescic w osemce :D. Nawet mi to wychodzilo, ale sie podpieralem co chwila :D.Hehe, zielonej blondynki jeszcze nie widzialem :DMozesz podeslac fotke :D?Jeszcze raz gratulacje i powodzenia na dalszych jazdach :D.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuadMan Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Cześć, Wszystkim. Dark*Star, gratulacje drugiej jazdy :lol: :!: . Z tą XT to chyba rzeczywiście nie najszczęśliwszy pomysł :cry: . Dobrze by było, żebyś przynajmniej parę jazd miała na takim sprzęcie, na jakim zdajesz egzamin. Bo z tymi cholernymi ósemkami to niestety już tak jest, że można je opanować na jednym sprzęcie, a na innym nie wychodzi. Nie tak dawno ( raptem w kwietniu ) też miałem ten problem. Co prawda wcześniej trochę jeździłem, ale żeby zaraz ósemki :lol: :( . Trzymaj się kierownicy :D :D , i przede wszystkim ćwicz te ósemki. Ja przez nie musiałem zdawać dwa razy. No ale może ja taki tępy jestem :oops: :oops: :oops: .Nara. QuadMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Quad Man powinienes cwiczyc osemki na moto a nie na quadzie to lepiej by Ci poszlo:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuadMan Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Quad Man powinienes cwiczyc osemki na moto a nie na quadzie to lepiej by Ci poszlo:)))) Dobreee :!: :!: . Podejrzewam, że na quadzie jest nawet łatwiej - muszę spróbować :( , bo jeśli na quadzie kręcę kółeczka - ot tak, dla rozgrzewki - no to ósemka to będzie tak - jakieś 3/4 kółka w prawo, i 3/4 kółka w lewo - łaaatwiznaaa :lol: :lol: :lol: . Jutro spróbuję, i wiesz aadamuss, podejrzewam, że te ósemki będą bardziej "dynamiczne", niż Twoje na moto. Tylko, q*wa, kto będzie czyścił K&N-y :?: :?: :?: Bo że się bedzie kurzyć, to więcej niż pewne :lol: :lol: :lol: .Nara. QuadMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość izulka Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 gratuluje dark serio cie podziwiam tym bardziej ze uwaznie czytam twoje posty gdyz niedlugo i mnie to czeka a i mam pytanko czy wczesniej jezdzilas na moto czy zupelnie zielona tam poszlas no i mam nadzieje ze nie dyskryminuja dziewczyn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUSH Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 no i mam nadzieje ze nie dyskryminuja dziewczyn! Akurat w tej kwestii Drogie Panie nie mozecie narzekac :D Jak ktos kiedys powiedzial "kobieta na motocyklu lagodzi obczyczaje" to tez czy to dopiero kurs jazdy, czy rozmowa z polucjantem lub nawet jak zepsuje sie sprzet w trasie bedziecie i jestescie traktowane najlepiej. Wiadomo, kto by chcial dac mandat, czy skrzyczec za przewrocone moto na placu manewrowym dziewczyne i to w dodatku motocyklistke :D Nikt, no chyba, ze jest sie pedalem i nie lubi sie motocykli :( Tutaj akurat plec piekna idzie na wyzyny a motocyklisci ci "brudni i wulgarni" faceci maja zawsze przerabane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark*star Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Hehe' date=' zielonej blondynki jeszcze nie widzialem :DMozesz podeslac fotke :D?[/quote'] Z tą fotką będzie trudno - znajomy skaner wyjechał na wakacje :D A po drugie jak robiłam sobie ostatnie zdjecie, to jeszcze się nie zazieleniłam :lol: Zaś po dzisiejszej jeździe czuję, że już kwitnę... :? Więc zdjęcie już by się zdeaktualizowało... :lol: :lol: :lol: czy wczesniej jezdzilas na moto czy zupelnie zielona tam poszlas Zielona' date=' zieloniutka :( Tzn jeździłam wcześniej jako plecaczek, ale nie ma porównania. (to tak jaby kazali Ci usiąść za sterem żaglówki, po jednym dniu pływania...)no i mam nadzieje ze nie dyskryminuja dziewczyn! Wydaje mi się, że raczej nie :D Jak pojawiłam się ma placu manewrowym pierwszego dnia w "szpilkach" 8O :lol: to mojemu instruktorowi nawet nie drgnęła powieka :? :lol: Ale jednak jak wyjęłam z plecaka buty na płaskim obcasie, to pochwalił mnie, że się przygotowałam :D :lol: kto by chcial (...) skrzyczec za przewrocone moto na placu manewrowym dziewczyneNie krzyczą, ale dziś drugi instruktor z mojej szkoły, jak udało mi się SRkę przwrócić :oops: minę zrobił odpowiednią (kiedyś mu się odgryzę :twisted: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 zgadzam się,że panny mają lepiej.nikt głosu nie podniesie,krzywo się nie popatrzy bo na buca by wyszedł (tak jak ten o którym mówisz :lol: ).chyba musisz być Dark dosyć wysoka bo moja żona (jakieś 1,65m) na FT 500 ledwo palcami się podpierała a przecież XT-ka i tak jest wyższa w siodle :roll: .a lekką glebę też zaliczyła.sytuacja porównywalna-też jej pierwsze jazdy i singielek pod nią wcale nie najmniejszy.wbiła sobie do głowy gdy mówiłem żeby z gazem nie przesadzała i ruszając zdusiła sprzęta.gibnęło nią,skręciła kierownicę i położyła się na bok.w sumie żadnych strat,ona bez urazu sprzęt cały :( .potwierdzam,że tej pojemności single do nauki raczej są na nic.choć jak się uprzesz to można :!: zuch dziewczyna,trzymam kciuki i życzę postępów :D pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark*star Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Trzecia jazda za mną!!!Tym razem załapałam sie na SRkę i pomimo, że moto jest lżejsze, udało mi się ją przewrócić :oops: ... Nauczona wcześniejszym doświadczeniem, w trakcie "lotu" wysunęłam się spod niej, dzieki czemu i mogłam wyhamować ten wielki impet :lol: i nie zrobić sobie krzywdy...A wszystko przez to, że mój instruktor najpierw pozwolił mi poczuć posmak wolności :( , gdy czułam wiatr :? we włosach szalejąc na dwójce (taaaaa, szalałam :twisted: - kursanci w punciakach na wszelki wypadek pozjeżdżali na skraj placu, bo tak niebezpiecznie 8O się zachowywałam...), a potem kazał mi na jedynce ruszać i hamować bez podpierania się i tak żeby nie zgasł mi silnik... No i jak raz sobie zahamowałam - to już tak bardzo skutecznie :cry: :oops: Jak można utrzymać równowagę na stojącym motorze??? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 jak?być rozluźnionym i panować nad wszystkimi mechanizmami moto perfekcyjnie.po co kazał Ci to robić? nie za wysoki próg jak na ten etap nauki?? :roll: pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark*star Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 chyba musisz być Dark dosyć wysoka bo moja żona (jakieś 1' date='65m) na FT 500 ledwo palcami się podpierała a przecież XT-ka i tak jest wyższa w siodle :roll: [/quote'] Mam podobny wzrost, jak Twoja żona 8) ... Tyle, że jak pierwszy raz siedziałam na tym moto, to kierownicę miałam prawie pod nosem :? , tzn siedziałam za blisko niej - w najniższym punkcie siodła. Z czasem wyczułam, że będę się mniej mocować z kierownicą, lepiej wyczuję moto i złapię równowagę, jak się odsunę do tyłu... Po drugie ten mototocykl ma coś, co mi się straszliwie podoba :D - nożny rozrusznik... 8) Miałam niesamowitą zabawę, jak się musiałam z nim pomęczyć :( :D Ruszanie i stawanie bez podpórki "usprawnia" podobno równowagę i ma spowodować, że jak będę ruszała na światłach :arrow: to po prostej, a nie zygzakiem :lol: (coż winni są inni uczestnicy ruch, że ja akurat chce jeździć na moto??? nie powinnam ich o zawał przyprawiać :lol: ).PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Czolem! Dark*Star :D.Jak chcesz, to przyjezdzaj... Nad moja kopajka w WSK sie pomeczysz, to docenisz co to rozrusznik elektryczny :D.Ale ja w sumie lubie moja kopke :D.Szczegolnie jak zapala za pierwszym razem :(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Po drugie ten mototocykl ma coś' date=' co mi się straszliwie podoba :D - nożny rozrusznik... 8) Miałam niesamowitą zabawę, jak się musiałam z nim pomęczyć :( :D[/quote']He, he, jest w Modlinie taki DR 350, który drwił sobie z moich ptężnych 67 kilogramów i ani razu nie dał się mi namówić na odpalenie mimo moich wysiłków. Korzystałem z pomocy lepiej wprawionych. Za to Jasiek zapala psłusznie - z reguły za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi