Skocz do zawartości

Co dla długiego, wysokiego?

Rekomendowane odpowiedzi

Rudy,

w niedzile jest motobajzel we wrocku.

Mam tez egzamin,ale jak zadzae zanim wszystko wykupia, to postaram sie znalezc fj i sie przymierzyc, porozgladam sie tez za innymi pierdopędami z listy najbardziej pożadanych.

Poz :biggrin:

Duala moze sprawdz... :biggrin: Kurde mi sie marzy CBR 1000F sc24 , na duala brak kasy , jak sie pozbęde XJ to bedzie w granicach 7000-8000PLN do wydania, roztrwonienia (jak to moi staruszkowie gadają) na motocykl , raczej bede szukał w.w. moto :) a jakby miał jeszcze jakiś kuferek i szybe turystyczną to poprostu miód :banghead:

fcziom napisał:

ja mam 194cm. i jakos nie mam problemu z doborem motocykla do swoje wzrostu(ale może dlatego że nie wybieram sie w dalekie podróze i nic mi nie dolega).

tez nie mam problemow z motocyklem przy identycznym wzroscie, a troche jezdze. jedynym, co bywa dokuczliwe jest oslona od wiatru - bezustannie eksperymentuje z owiewka (wyglada na to, ze poprzestalem przy urznietej).

jesli nie mialbym kasy i przez to mial ograniczony wybor, zaczalbym sie przygladac temu, ktory model oferuje najwiecej mozliwosci przerobek i do ktorego oferowanych jest najwiecej akcesoriow. zwrocilbym np uwage na to, czy z podnozkow mozna sciagnac gumy albo czy dostepne sa podnozki w ofertach niefabrycznych, czy na rynku mozna kupic podkladki pod kierownice, wyzsze siodlo, owiewki itd.

Trazymach napisał:

Na tym motocyklu bez problemów robię 1000 km dziennie.

Trazymach

jesli na jakims motocyklu nie da sie komfortowo zrobic 1000km przez dzien, to motocykl jest pomylka. 1000km to norma, a nie cos nadzwyczajnego.

Punkt widzenia z siodła Aprilki wyglada troche inaczej.

Nie chce moto do przerabiania i kombinowania z owiewka.

Turystyczne szyby maja to do siebie ze odchylaja struge powietrza prosto w ryj.Przynajmniej tak miały wszystkie, z którymi sie spotkałem.

GoldWinga nie licze.

Nie przeszkadza mi jazda z ugietymi kolanami.Oczywiscie nie extremalnie mocno, wiec podnózki na wysokosci np. w Fazerku 600 były ok.

Postaram sie dorwac gdzies fj i zrobic kółko.

Rudy-nie kce zygzaka bo to typowy plastik a w dodatku kawasaki.

Honda w dualu tez odpada.

Choruje na fj ale sie jej po prostu boje.

Boje sie tez ze nawet do pracy na nia nie wsiade bo z duzy klocek zeby tarabanic sie po miescie.

No i spalanie na pewno odstarsza.

Wszyscy piszan ze 5L a le ja nie bardzo w to wierze.

Mysle ze 7-9L to norma przy tak starym konstrukcyjnie silniku i takiej ogromnej badz co badz pojemnosci.

Ehh.

Robie rząd i ide spać.

Poz :)

fj nie jest az tak bardzo gigantycznym moto, mam 186 cm i się jakoś nie przeraziłem, to powiem ci ze już wyzej siedzę na mojej xj.A moze pomyslałbyś też o xj 900? W sumie maszyna ma same zalet i na kardanie, a spalenie w granicach 7 litrow max.Motocykl bardzo uniwersalny.Fj jak piszesz na miasto moze byś rzeczywiscie klockowata, a poza tym te silniki trzeba dlugo rozgrzewac,przed jazdą.Ale powiem ci ze nie ma tez co się nastawiac na konkretny model-przede wszystkmi musisz brac pod uwage maszyny w nienagannym stanie.

http://moto.allegro.pl/item166861299_suzuk...1100_1991r.html a taki sprzęt Mario?co sądzisz?Mi sie kiedyś FJ tez podobała ale jak zobaczyłem GSX to ten wydaje sie ciekawszy , też olejak , praktycznie (ponoć) bez wad i ma elektrycznie regulowaną szybe co przy twoim wzroście mogło by być przydatne. Mam gdzieś skan jakiegoś niemieckiego czasopisma z porównaniem GSX 1100 , FJ , i jakieś BMW. Pozdro

Skan bardzo poprosze.

Cos tam szprecham wiec text powinieniem zrozumieć :icon_evil:

Xj900-nie.

GSXF1100 miałmój kumpel, niestety nie dał sie przejechać-tak bywa.

Ale przymierzałem sie do niego-pozycja znośna-ale potwornie brzydki ten motocykl jest.

Turla mi sie po głowie fazer 600-wiem ze to smiech na sali jak bede wygladał ale tak jak juz pisałem wczesniej kusi spalaniem niskim i tak sama masa.Obawiam sie tylko tego ze lubi shimmy łąpac i jak sie załaduje kufry na tył to sie przód lubi odrywac od ziemi.

Ja naleze do tych motocyklistów co lubią twardo stac dwoma kołąmi na ziemi.

RudyXj-ciekawa sprawa, bo mój najepszy kumpel co jest dla mnie jak brat ma włąsnie taka samą ksywe.Tylko bez Xj.Hehe

poz ;)

Ale fj jest ładniejsz niz gsx 1100(chyba ze starsze katany).Fazera będziesz się szybciej pozbywał ni go kupisz, to jest naprawdę niewialka maszyna-prawdziwe fazery zaczynają się od 750, ale sa drozsze.

Czym więcej maszyn bedziesz testowal tym wiekszy bedzie mętlik w głowie-znam to.Wiadomo ze kazdy ma jakieś wady, nawet niby niezniszczalna fj mozesz kupic w stanie agonalnym, patrz na stan przede wszystkim, bo pieniadze ktore zaoszczedzisz na paliwie i tak wlozysz z powrotem w moto.Wieksze pojemnosci maja to do siebie ze trudniej je zajechac i odsprzedawane sa zazwyczaj w lepszym stanie, mimo wyzszych przebiegow.Jezeli natomiast odstrasza cie pojemnosc np.fj ,to rozejzyj sie za duzym enduro-tenere lub africa, lub cos pomiedzy np.tdm-osobiscie uwazam ze to najbardziej kompromisowa maszyna,jezeli wykluczyles xj.

Cytat
RudyXj-ciekawa sprawa, bo mój najepszy kumpel co jest dla mnie jak brat ma włąsnie taka samą ksywe

Heh , bo Rudych jest jak nasrał ;) , a na mnie mówią poprostu Rudy , też bez XJ , co do rudych to straszliwie sie wkurwiam jak ktoś mówi , ze jak rudy to fałszywy , ja fałszywy nie jestem , wrecz przeciwnie - szczery aż do bólu :) daj maila to Ci zaraz prześle. Ktoś jeszcze chce?

mario_gpx@tlen.pl

Wiesz, mówi sie ze na 5 rudych 7 wredych.

Dobrze ze to sie nie sprawdza.

Co do fj, to boje sie poprostu ze bedzie to za duzo jak po 2 marnych sezonach na 750.

Kurde, gdybym nie przejchałfazerem, to moze bym inaczej na to patrzył.Ale nie chułem jakegos dyskomfrtu.

Zobacze jeszcze.

poz :)

Dobra, kupuj Fazera, bo Sezon tuż, tuż a ty dalej kombinujesz :D Zaraz będzie koniec Maja, 10 stron a ty z bolącą głową i bez Moto :P

p.s. Shimmy w Fazerze? Pierwsze słysze, raczej czasami jak za dużo gazu dodasz to tylnie koło uślizgu dostaje ale o Shimmy nie słyszałem nic od uzytkowników.

Masz więcej pytań o Fazera pytaj chłopaków tu i powodzenia :clap:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...40entry867044

mail poszedł , a raczej dwa maila po 4 strony w karzdym , tylko to chyba nie jest po niemiecku :/ a co do GSX 1100 to mi sie o wiele bardziej podoba niż Fj i chyba mniej awaryjny jest , ponoć FJ skrzynie biegów mają dość wrażliwą . Pozdro