Skocz do zawartości

Fazer,bandit + kufry który sprawdzi sie lepiej

Rekomendowane odpowiedzi

a jak w tym gronie spisywała by się xj 900?

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

Witam

Pytanie jak w temacie fazer czy bandit s z kuframi bocznymi + topcase + ja i moja kochana żona, który sprawdzi się lepiej niz xj 600s którą obecie posiadam. Szukam opini na temat podrózowania w pełnym obciążeniu tymi motorkami. A może jakiś inny motorek, jedyne warunki to cena do 10 tyś zł i musi to być naked z półowiewką (taką jak ta z mojej xj 600s). Prosze o opnie bo zbliża się czas zakupów :).

Bry.

Mam Fazera, wiec moge powiedziec jak sie sprawdza.

Podczas jazdy z 3 kuframi i pasazerem jest ok. Mi mocy wystarcza.

Jedynym problemem podczas takiego dociazenia tylu jest niestety lekki przod. Warto wtedy dociazac przod paliwem. Z tego wzgledu na ten sezon planuje zakup tankbaga by moc dodatkowo dodac troche kg z przodu motocykla.

Jednak pomimo odciazonego przodu musze przyznac, ze nadal prowadzi sie bardzo poprawnie i bez wiekszych problemow ;-)

pozdr

ladzior

Co jest lepsze do turystyki: Fazer, czy Bandit (rozumiem, że mówimy o "dużych braciach" - mam swoje zdanie, ale przemilczę :wink: . Proponuję, abyś przy wyborze zwrócił uwagę na następujące elementy:

ładowność

krzywa przebiegu mocy i momentu (w turystyce rzadko zapuszczasz się powyżej 7 tys., bo i po co)

długość maszyny

miejsce dla pasażera (wygoda)

długość tyłu - czy nie ma problemu z podpięciem kufrów - bo może się okazać, że bagaże wystają Ci "metr" za kołem, a wtedy robi się mało wygodnie i na koło łatwiej postawić :)

Zobacz sobie w którymś zeszłorocznym Motocyklu - dość dobrze porównali obie maszyny pod względem codziennej eksploatacji

Gdybym mial wybierac miedzy banditem 600 ( po roku 2000 ) a fazerem 600 do turystyki ( i wogule ) to wybralbym tego pierwszego. Z kiklu wzgledow:

- ma wygodniejsze siodlo niz Yamaha

- jest szerszy i ladniejszy wizualnie od fazera

Wystarczy postawic oba motocykle obok siebie. Ktos powie ze w fazerze silnik mocniejszy ale sczerze mowiac to w nielicznych wypadkach jak by tu niepatrzec naked biku bedzie potrzebne te prawie 100KM.

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

Majstersztyk to B12...

majstersztyk to jest to, na co się przesiadają ludzie z b12, jak już mają dość:

- stelaża na kufry poszerzającego motocykl w format połowy tira

- spalania na poziomie startującego odrzutowca

- udręki w postaci smarowania łańcucha

- szukania dodatków w postaci jak nie turystycznej szyby, to podgrzewanych manetek

wymienione elementy są skrótem autentycznej rozmowy z ubiegłego roku z właścicielem dużego bandyty użytkowanego mooocno turystycznie

rozwiązaniem był produkt mojej ulubionej firmy... :)

a z 2 powyżej zaproponowanych motocykli, czyli małego bandita albo fazera 600 - brałbym jednak fazera, i to nie ze względu na sentyment do trzech kamertonów, ale własności użytkowe. przy czym moc ma tu zdecydowanie dalsze znaczenie; ale przecież nie bez powodu xj600 przegrała kilka lat temu testy porównawcze z gsf600, a ten z kolei stracił panowanie w klasie gołych 600 na rzecz fazera :)

jsz

Edytowane przez jeszua
„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]