zbyhu Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Czolem! Jak cos to mam na sprzedaz stelaze do TDMki pod kufry :rolleyes:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 a jak w tym gronie spisywała by się xj 900? Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 WitamPytanie jak w temacie fazer czy bandit s z kuframi bocznymi + topcase + ja i moja kochana żona, który sprawdzi się lepiej niz xj 600s którą obecie posiadam. Szukam opini na temat podrózowania w pełnym obciążeniu tymi motorkami. A może jakiś inny motorek, jedyne warunki to cena do 10 tyś zł i musi to być naked z półowiewką (taką jak ta z mojej xj 600s). Prosze o opnie bo zbliża się czas zakupów :). Bry.Mam Fazera, wiec moge powiedziec jak sie sprawdza.Podczas jazdy z 3 kuframi i pasazerem jest ok. Mi mocy wystarcza.Jedynym problemem podczas takiego dociazenia tylu jest niestety lekki przod. Warto wtedy dociazac przod paliwem. Z tego wzgledu na ten sezon planuje zakup tankbaga by moc dodatkowo dodac troche kg z przodu motocykla. Jednak pomimo odciazonego przodu musze przyznac, ze nadal prowadzi sie bardzo poprawnie i bez wiekszych problemow ;-) pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Co jest lepsze do turystyki: Fazer, czy Bandit (rozumiem, że mówimy o "dużych braciach" - mam swoje zdanie, ale przemilczę :wink: . Proponuję, abyś przy wyborze zwrócił uwagę na następujące elementy:ładownośćkrzywa przebiegu mocy i momentu (w turystyce rzadko zapuszczasz się powyżej 7 tys., bo i po co)długość maszynymiejsce dla pasażera (wygoda)długość tyłu - czy nie ma problemu z podpięciem kufrów - bo może się okazać, że bagaże wystają Ci "metr" za kołem, a wtedy robi się mało wygodnie i na koło łatwiej postawić :)Zobacz sobie w którymś zeszłorocznym Motocyklu - dość dobrze porównali obie maszyny pod względem codziennej eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Gdybym mial wybierac miedzy banditem 600 ( po roku 2000 ) a fazerem 600 do turystyki ( i wogule ) to wybralbym tego pierwszego. Z kiklu wzgledow:- ma wygodniejsze siodlo niz Yamaha- jest szerszy i ladniejszy wizualnie od fazeraWystarczy postawic oba motocykle obok siebie. Ktos powie ze w fazerze silnik mocniejszy ale sczerze mowiac to w nielicznych wypadkach jak by tu niepatrzec naked biku bedzie potrzebne te prawie 100KM. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Majstersztyk to B12... ale to juz 1200 jak wiadomo.Majstersztyk to jest kilofazer :biggrin: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Majstersztyk to B12... majstersztyk to jest to, na co się przesiadają ludzie z b12, jak już mają dość:- stelaża na kufry poszerzającego motocykl w format połowy tira- spalania na poziomie startującego odrzutowca- udręki w postaci smarowania łańcucha- szukania dodatków w postaci jak nie turystycznej szyby, to podgrzewanych manetekwymienione elementy są skrótem autentycznej rozmowy z ubiegłego roku z właścicielem dużego bandyty użytkowanego mooocno turystycznierozwiązaniem był produkt mojej ulubionej firmy... :) a z 2 powyżej zaproponowanych motocykli, czyli małego bandita albo fazera 600 - brałbym jednak fazera, i to nie ze względu na sentyment do trzech kamertonów, ale własności użytkowe. przy czym moc ma tu zdecydowanie dalsze znaczenie; ale przecież nie bez powodu xj600 przegrała kilka lat temu testy porównawcze z gsf600, a ten z kolei stracił panowanie w klasie gołych 600 na rzecz fazera :) jsz Edytowane 13 Lutego 2007 przez jeszua Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi