Greedo Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Problem mam następujący: mam 2 dodatkowe kolektory do GSa, w lepszym stanie niz obecne, tylko zastanawiam sie nad jednym - sa one przerobione w czesci ktora w wchodzi w tłumik, czyli sa za długie. Moge je zamontowac tak jak sa czy lepiej skrocic? Bedzie to miało wpływ na prace silnika ? Edytowane 8 Lutego 2007 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Możesz założyć taki jaki jest. Porównaj względem tego krótszego, czy nie brakuje mu mocy, czy nie występuje dziura w mocy, jak ze spalaniem. Natomiast jeśli jesteś w 100% pewny że krótszy kolektor ma wymiary takie same jak oryginalny, to lepiej skróć. Lepiej zawierzyć fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Bedzie mialo wplyw o tyle ze dluzszy kolektor moze ci sie oprzec o pierwsza przegrode w tlumiku, tak ze ja bym z teo powodu skrocil.Czyli ucial kawalek rury. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam. Mam problem z kolektorami. W wyniku mojego niedawnego dzwona felga wgiela kolektor 2-go cylindra do mniej wiecej polowy jego srednicy. Czy moge tak jezdzic bez obawy ze bedzie to mialo negatywny wplyw na silnik? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Będzie szkodziło silnikowi. Szukaj innego kolektora lub usuń zagięcie. Wystarczy dorobić sobie łańcuch kulowy i przeciągnąć przez kolanko. Trzeba tylko zabezpieczyć aby w czasie przeciągania się nie rozgięło. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 A co konkretnie moze sie stac, bo chyba bede musial pojezdzic z tydzien na takim wgietym kolanku zanim je wymienie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi