tmi Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Na razie nic takiego nie ma, są wybory i pozostaje modlić się aby PO nie przeszła bo wymyślą coś równie dobrego jak światła przez całą dobę i dopiero się narobi, choćby nakaz montowania do każdego pojazdu jednośladowego dodatkowych kółek bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) to jest cos nie tak - nie mam 24 lat i nie moge wsiasc na duze moto, wiec czekammam 24, w zyciu nie widzialem motorynki mam prawko A i moge wsiasc na R1 bo mam 24 lata ? Od kiedy wiek jest wazniejszy od umiejetnosci ? Edytowane 14 Października 2007 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 No niestety w tym wypadku tak jest ( przynajmniej w Niemczech nawet od 25 r. zycia ). Po prostu im czlek starszy tym spokojniejszy i nie taki postrzelony jast he, he :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Po prostu im czlek starszy tym spokojniejszy i nie taki postrzelony jast he, he :icon_mrgreen:kolejna mądra wypowiedź ;) ja raczej stwierdzam iż jest odwrotnie :D Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 kolejna mądra wypowiedź :D ja raczej stwierdzam iż jest odwrotnie :clap: Poogladaj sobie statystyki wypadkow, dlaczego towarzystaw ubezoieczeniowe maja inne ceny skladek dla pewnej grupy kierowcow ( napewno tez i ze wzgledu doswiadczenia ) Czytajac Twoja wypowiedz stwierdzam jestes wyjatkiem potwierdzajacym regole :biggrin: . :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthas89 Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Ok, jestrem aktualnie na kursie PJ i wątpię, że uda mi się zdać egzamin w tym roku i odebrać prawko. To też mnie będzie obowiązywało, czy tylko tych, którzy rozpoczną kurs po 01.2008?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 bezsens a dlaczego majac B moge sobie kupic Bugatti Verone co ma 1000 KM ? i v max 430 km/h ?czemu nie ma ograniczen na silnik 0.8 ? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 bo to Polska :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 bezsens a dlaczego majac B moge sobie kupic Bugatti Verone co ma 1000 KM ? i v max 430 km/h ?czemu nie ma ograniczen na silnik 0.8 ?bo prawdopodobieństwo że kupisz veyrona wynosi setne części promila albo i mniej? Bo samochodem nawet mocnym jest sobie trudniej zrobić krzywdę niż motocyklem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remy Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 bo prawdopodobieństwo że kupisz veyrona wynosi setne części promila albo i mniej? Bo samochodem nawet mocnym jest sobie trudniej zrobić krzywdę niż motocyklem? Za to łatwiej zrobić krzywdę komuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZ Maxi Perwers Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 KS-rider. Zgadzam sie z Tobą w 100%. Chłopaki też na to wpadna jak bedą o jakieś 10-15 lat starsi. Wydaje mi się, że odsetek motocyklistów w przedziale nasto i dwudziestokilkuletnim, śmigających po niebieskich szosach jest większy niż tych, którzy wybrali się tam po trzydziestce. I to chyba jest odpowiedź. Pozdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) KS-rider. Zgadzam sie z Tobą w 100%. Chłopaki też na to wpadna jak bedą o jakieś 10-15 lat starsi. Wydaje mi się, że odsetek motocyklistów w przedziale nasto i dwudziestokilkuletnim, śmigających po niebieskich szosach jest większy niż tych, którzy wybrali się tam po trzydziestce. I to chyba jest odpowiedź. Pozdraw. zgadzam sie - KS-rider swietnie to opisal ps. druga sprawa skuterowcy rozumiem jak przejda przeszkolenie (karta motorowerowa) odnosnie ruchu drogowego jezeli maja ponizej 18 lat, ale na sam dowod jazda nie jest najlepszym rozwiazaniem. :crossy: Rowniez slynny Pan Pis-tolecik moze pomykac 50cm :( Edytowane 15 Października 2007 przez squod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 ok ale autko z silniekim 5 litrow mozna dostac, juz za 40 tys :icon_rolleyes: , tez mozna zrobic krzywde Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba1976 Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 No i przebrnąłem przez całe 11 stron, uffff :icon_rolleyes: . Niestety link do ustawy podany na początku tematu nie zadziałał więc nie miałem możliwości jej doczytać a temat mnie osobiście interesuje - może ktos ma aktualny i działający link? Właśnie robię kurs na PJ kat. A. Kategorię B mam od kilkunastu lat a moto chcę sobie kupić dla własnej frajdy a nie po to, żeby się zabić - tak się składa, że mam dla kogo żyć :evil: I teraz pytanie na które tak naprawde w całym temacie nie znalazłem odpowiedzi - od kiedy w końcu ta ustawa będzie obowiązywała? Raczej wątpię, żebym się wyrobił z ukończeniem kursu i zrobieniem prawka w tym roku. W przyszłym chciałbym sobie kupić coś takiego jak Drag-Star 650, który spełnia bez problemu warunek moc/masa < 0,16kW/kg (ma 0,139), natomiast przekracza 25kW (ma 29,8KW). O ile pamiętam logikę ze szkoły, to "lub" pomiędzy tymi dwoma warunkami oznacza odłożenie moich planów o kolejne 2 lata :banghead: :banghead: Czy ktoś wie, jak to faktycznie będzie wyglądało w takim przypadku? Inna sprawa, że jak przez kolejne 2 latka poodkładam, to będę mógł na pierwsze moto kupić np boss-hossa :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 z tego co wiem jak ktos ma 24 lub w gore lat to, moze smigac czym chce. Ma to wejsc od stycznia 2008. Ale nie wiadomo bo sie rzad zmieni pewnie.... Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi