Vatzeque Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) http://www.araihelmet-europe.com/php/page/...age=chaser_tech PINLOCK FOG-FREE SHIELD Comes standard with the helmet. Prevents effectively fogging or misting of the shield. (zapobiega parownaniu)unlock - odemknąć, odblokować Gdzie można kupić w PL Arai? Jakoś tego nie widuję po aukcjach, sklepach. Mało tego. Edytowane 1 Lutego 2007 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas600 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Niektorzy dealerzy Kawasaki je majahttp://www.kawasaki.pl/kategoria.php?id=6 Mierzylem Condora i powiem szczerze, ze za te pieniadze to bez rewelacji.Jest to podstawowy model i w jego wypadku placi sie za napis.Na pewno bezpieczny, niezle wykonany ale troche wazy i z tego co pamietam to z jakiegos "zwyklego" tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 witam, nie chciałem zakładać nowego tematu więc podepne się pod ten. Dziś jechałem dosyć w intensywnym deszczu (w sumie to nakurwiało) ze az woda znalazła się po wew. stronie szybki. Pinlocka mam na uszczelce więc pod niego nic nie weszlo, natomiast zostały smugi i ślady po kroplach po wew. stronie kasku (na pinlocku) - moje pytanie jesli gorąca woda tego nie zmyje, co robić? Przetrzeć delikatnie szmatką z mikrofibry może lepiej recznikiem papierowym? pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 zalecałbym jednak mikrofibrę albo szmatkę do okularów, ręczniki papierowe bynajmniej delikkatne dla tego typu powierzchni nie sąjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 a powiedz do zew. części szyby stosować smiało płyn do mycia szyb (jakiś lepszy) czy raczej kupić małą butelke dedykowaną do usuwania owadów za 50zł? specjalna do szyb kaskow. Czy to jest mit i to samo? powiem, szczerze, ze wczoraj uzylem mr muscle do mycia szyb i z owadami poradzil sobie wysmienicie. jak to sie ma do rysowania szyby? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) (Kask Nolan N85) Ja używam płynu do mycia szyb i szmatki do zmywania naczyń, tyle, że w tej bardziej miękkiej opcji. No i tak sobie czyszczę szybkę nieprofesjonalnie od 2 lat i nie zauważyłem żadnych rys. (AGV K3 Basic) Niestety, przy takiej konserwacji kasku, antifog znika po 6 miesiącach, na dobre. :) Edytowane 8 Września 2014 przez VinAlucard Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Od 8 lat używam na swoich wizjerach różnych specyfików do mycia szyb (przeróżnej maści środki gospodarstwa domowego) na swoim XR1000. Jasną szybę trochę skatowałem. Zostawiałem ubrudzoną na długo, czyściłem ręką na sucho i w zimnej wodzie, także myjkami do szyb które mozna zaleźć na stacjach przy dystrybutorach. Generalnie ta szyba ma wiecej śladów od uderzeń kamyków i owadów niż rys od niewłaściwego mycia. Nigdzie też nie zmatowiała. Drugą, ciemną szybkę pieściłem miekkimi szmatkami i czyściwem przemysłowym, ale nie oszczedzałem na środkach chemicznych. Jedynie czego jej oszcześciłem to wycierania ręką na sucho i w zimnej wodzie bez chociażby mydła lub dłuższego namoczenia. Szyba generalnie wygąda jak nowa, poza kilkoma drobnymi śladami uderzeń po owadach i kamykach, których nie da się niestety uniknać. Co do samego Pinlocka to mam w obu szybach i ten w jasnej z racji bardzo dużego przebiegu samej szyby ma już rysy. Nie stosowałem jednak nigdy na niego chemii. Myty wyłącznie w ciepłej wodzie, czasem tylko mydłem sobie pomogłem. Rysy jednak powstają nawet od przesunięcia po nim palcem więc lepiej używać - jak radził jeszua - szmatki z mikrofibry. Edytowane 8 Września 2014 przez Bimbak Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Można spróbować opłukać pinlocka wodą destylowaną, ona nie zostawi na niej zacieków (twarda woda robi ich sporo). Jak to nie da rady, to miękką szmatką taką, jak do czyszczenia okularów. Mikrofibra go nie zniszczy, ale mogą zostać kłaczki :). Co do czyszczenia, to zauważyłem że niektóre wizjery szybko poddają się po potraktowaniu preparatami z alkoholem. Parę dni temu przetestowałem płyn Motula do czyszczenia szyby i byłem zaskoczony efektem, chociaż trochę tych mazideł używałem. Większość sprawdza się podobnie jak zwykłe płyny do szyb, ale nie niszczą szyby w dłuższej perspektywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 kupiłem dzis w rosmanie szmatke z mikrofibry i plyn mr muscle ;) Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi