zbigniew Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Odlaczanie tez nie jest dobre, bo aku chroni twoja elektryke przed "szpilkami napieciowymi" produkowanymi przez uklad ladowania. Jak bys sobie oscyloskop podlaczyl pod regler to bys je zobaczyl.Jasne ze chodzi bez aku, bo altek daje znaczna nadwyzke mocy i spokojnie na zaplon i swiatla starcza. Aku w instalacji oprocz ulatwienia zapalania ( mozna zapalic np z duzego kondensatora ), pelni w instalacji role zbiornika energii / amortyzatora. Adam M. Włączony reflektor też chroni przed szpilkami npieciwymi,a co znaczy duży kondensator? gabaryty,pojemność,elektrolit, napiecie a może na palcach? zbyszek mam taki problem ze moto przez krotki okres wykancza bardzo szybko swieczki i nie wiem co jest grane moze to wina nieorginalnego wydechu pozdro z gory dziekuje :crossy: Jedna z przyczyn to nadmierny apetyt na olej. zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zapoznaj sie z bezakumulatorowymi instalacjami motocykli brytyjskich to zobaczysz jak duzy :crossy:Benzyna i olej byly juz wymienione.Arek 400 o czym chciales porozmawiac ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zapoznaj sie z bezakumulatorowymi instalacjami motocykli brytyjskich to zobaczysz jak duzy :)Benzyna i olej byly juz wymienione.Arek 400 o czym chciales porozmawiac ? Adam M. chcialem porozmawiac o problemach mojej hondy chcialem porozmawiac o problemach mojej hondyczyli o tym ze do 6 tys ladnie ciagnie a dalej tak jakby nie wiem cos ja muli i np jak jade na 5 ty,m biegu i che na maksa przycisnac i mam ok 4 tys to dojdzie tylko gora 7 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Może ten artykuł w czymś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zacznij od zmierzenia cisnienia sprezania w jakims warsztacie ( miernik z wkrecana koncowka ) i porownanie tego z wielkoscia podana przez serwisowke. Mam nadzieje ze serwisowke masz ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 zmierz sprezanie obu garow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zacznij od zmierzenia cisnienia sprezania w jakims warsztacie ( miernik z wkrecana koncowka ) i porownanie tego z wielkoscia podana przez serwisowke. Mam nadzieje ze serwisowke masz ? Adam M.tak mam ale czy wybebeszony wydech i jeszcze dodego jeden zamiast dwoch ma wplyw na te obroty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie az taki zeby sie nie dokrecala o jakies 2 - 3 tys. To musi byc cos powazniejszego. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jak dalej bedziesz jezdzil bez akumulatora to w pewnym momencie pozegnasz sie nie tylko ze swiecami ale tez modulem. Adam M.Absolutnie sie z tym nie zgadzam. W Hondzie cb 400 instalacja zaplonowa jest calkowicie odseparowana od akumulator. Dowodem na to jest mozliwosc uruchomienia silnika bez akumulatora. prad do zaplonu dostarcza specjanie wydzielone uzwojenie w alternatorze. pozdrawiam krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 rambi ale to wcale nie oznacza że można bezkarnie odłączać aku podczas pracy silnika.Moim skromnym zdaniem gaźniki nadają się do generalnego remontu i synchro albo na śmietnik. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) a moze hondzia jest zblokowana do 27 konikow? wtedy nie kreci sie powyzej 7 tysiakow! tez mam podobne problemy z odpaleniem i tez postawilbym na aku z tym, ze u mnie dochodzi jeszcze problem dymienia na czarno gdy sie go odpali (bardzo dymi), po rozgrzaniu przestaje bylbym wdzieczny za jakas pomoc - zdiagnozowanie usterki: pierscienie, uszczelniacz zaworowe??? (kompresja fabryczna, gazniki ustawione i wyregulowane, zawory rowniez) Edytowane 8 Lutego 2008 przez morador Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Jak dymi na czarno to jest po prostu za bogata.Sprawdz tylko dokladnie czy jednoczesnie swiece nie sa zaolejone - ostatnio przejechalem sie na zbytnim zubozeniu gaznikow w moim moto :P Addam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Oczywiscie. Odlaczanie akumulatora podczas pracy silnika jest nieporzadane. Ale moj post dotyczy wplywu odlaczania akumulatora na instalacje zaplonowa w CB 400. Na nia akurat nie ma zadnego wplywu. Sa to dwie zupelnie odrebne instalacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Znaczy ze to CDI ?My bad, jak to u mnie mowia :banghead: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 OK - dzieki Tak CDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi