kulawy Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Byłem dziś w dwóch serwisach motocyklowych w sprawie serwisowania mojego GS'a. Mianowicie w serwisie nr.1 gdy powiedziałem, że chce tez wyczyscic, wyregulowac i zsynchronizowac gaźniki gość powiedział, że tego nie zrobi ponieważ teraz jest "za zimno" i regulacja ta za dużo by nie dała bo w cieplejsze dni znowu trzeba by było regulować. Mniej więcej coś takiego mi odpowiedział. W serwisie nr.2 gość powiedział, że bez problemu wyregulują i zsynchronizują gaźniki, a jak powiedziałem o przypadku z 1 serwisu to odpowiedział, że u nich nie robi różnicy czy zimno czy ciepło bo robią to wielokrotnie na zimnym jak i na ciepłym silniku. No i mam mały dylemat. Czy synchronizować teraz czy czekać na marcowe, kwietniowe temperatury??Aaa i czy przy wymianie łańcuszka rozrządu jest konieczne spuszczenie oleju?? Kupiłem olej chce go wymienić ale moto za jakieś 3 tygodnie wędruje do serwisu na wymianę łańcuszka rozrządui nie wiem czy wstzrymywać się z wymianą oleju. Pozdrawiamkulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 jakie debile.....przeciez do synchro i tak trzeba zagrzac silnik do temp.roboczej wiec nie kumam o co im chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 trzeba spuscic olej, jak dajesz do serwisu i masz malo to zrobb dolewke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pierwszy warsztat zrobil ci przysluge, odsylajac do drugiego, ktory moze troszke wiecej umie.Z wymiana oleju poczekaj, specjalnie jesli teraz nie jezdzisz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 A może warsztat nr1 robi regulację na podwórku? I dlatego jest za zimno? :icon_mrgreen: Paluszki zmarzną i o katarek też łatwo. Ech niech żyją warsztaty! Co jaden to lepszy :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Normalnie się chłopakom nie chciało. Olej wymień jak już wróci z serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 dzięki :buttrock: Co do oleju to mam mało i albo dolewka albo wymiana. Sęk w tym że nie wiem jaki olej wlał poprzedni właściciel i boje się trochę mieszać. Można mieszać oleje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 oleje można miezać ze soba pod warunkiem ,że mają tę samą wartoć np 15W40 można zmieszać z 15W40 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 I jeżeli nie wiesz jaki był olej to wlewaj półsyntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 oleje można miezać ze soba pod warunkiem ,że mają tę samą wartoć np 15W40 można zmieszać z 15W40 itd A to co się stanie, jak zmieszam 10W40 z 20W50? :banghead: Kulawy - w twojej sytuacji bym nie kaleczył tylko wymienił na nowy. Razem z filtrem rzecz jasna. W sumie taniej Cię to wyniesie. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 oleje można miezać ze soba pod warunkiem ,że mają tę samą wartoć np 15W40 można zmieszać z 15W40 itdNastępny "fachowiec"... :icon_mrgreen: Oleje można mieszać! Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ...jak jeszcze Pawel tu wklei i to przeczyta to bedzie goraco :icon_mrgreen: :crossy: :clap: pooooozdro jesss jesss jestem juz podawaczem srubek :icon_mrgreen: Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Psh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golob9 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 witam. synchronizacja to nie jest nic innego jak ustawienie kata wychylenia przepustnic wzgledem siebie. bardzo dokladne z reszta i dlatego uzywa sie do tego celu wakuometru. mimo ze temperatura a co za tym idzie gestosc i wlgotnosc powietrza jest inna niz latem nie ma wiekszego znaczenia. oczywiscie temperatura silnika musi byc zachowana. oleje oczywiscie mozna mieszac ze soba najlepiej w takiej samej klasie lepkosci itd... a w praktyce jak do starego oleju zrobisz mala dolewke tylko zeby dojechac do serwisu na wymiane lancuszka i z powrotem to mozesz nalac olej o jakiejkolwiek klasie przeznaczony do motocykli, i nic nie ma prawa sie stac ! nowy wlejesz po wymianie lancuszka . pozdrawiam witam. synchronizacja to nie jest nic innego jak ustawienie kata wychylenia przepustnic wzgledem siebie. bardzo dokladne z reszta i dlatego uzywa sie do tego celu wakuometru. mimo ze temperatura a co za tym idzie gestosc i wlgotnosc powietrza jest inna niz latem nie ma wiekszego znaczenia. oczywiscie temperatura silnika musi byc zachowana. oleje oczywiscie mozna mieszac ze soba najlepiej w takiej samej klasie lepkosci itd... a w praktyce jak do starego oleju zrobisz mala dolewke tylko zeby dojechac do serwisu na wymiane lancuszka i z powrotem to mozesz nalac olej o jakiejkolwiek klasie przeznaczony do motocykli, i nic nie ma prawa sie stac ! nowy wlej po wymianie lancuszka . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dziękuję i pozdrawiam!kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi