Maar79 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam Tak sobie przeglądam amerykańskie forum VTX'a i znalazłem gościa który modyfikuje siedzenie tak żeby wygodnie się jechało nawet kilka godzin bez przerwy. Słyszeliście o kimś kto mógłby sie tego podjąc u nas nie chodzi mi koniecznie o zmianę wyglądu siodła tylko o poprawę komfortu jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Znalazłem gościa który modyfikuje siedzenie tak żeby wygodnie się jechało nawet kilka godzin bez przerwy. Ja nie szukałem gościa przez internet. Od kolegi z Sopotu nauczyłem się "ubierać" siodełko w koraliki, takie jak na fotele samochodowe, drobne. Efekt podwójny: obok masażu tyłka, odprowadzenie wody, która w razie deszczu nie gromadzi się w kroczu. Polecam na długie podróże. Wygląd może nie na wystawę motocykli, aqle w związku z tym co napisałeś - idealne. http://www.christiancentaur.riders.pl/dragstar/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maar79 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 faktycznie gdzieś się już z tym spotkałem, a nie masz tego ofektu że cała mata Ci się przemieszcza i wędruje po siodle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekb Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 To podwórko ze zdjęcia i ten czerwony samochodzik wydają mi się znajome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 No cóż, trzeba zmienić d......ę na młodszą. !!!!!!!!!!!!!!!! Lub cierpieć po cichu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Moze poduszka z gesiego pierza byla by lepsza.... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 MAAR79 - a ile godzin non-stop jechałeś w siodle, że chcesz przerabiać siedzenie? mnie ratuje mikry zbiornik /max 200 km od fulla do rezerwy/ i co ok 2 godziny przymusowo prostuje nogi... a w takim cyklu mogę jechać cały dzionek ... i dlatego wycinam gąbkę prawie do '0' żeby obniżyć moto :banghead: pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 nie masz tego ofektu że cała mata Ci się przemieszcza i wędruje po siodle ?? Nie, jest przymocowana rzemykami.Zdjęcie oczywiście jest z podwórka u Radka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maar79 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 hehe podobała mi się uwaga Andyego dobrze że moja... żona juz spi :wink: Szafir siodła w VTX nie maja najlepszej opini szczególnie jak jedziesz w skórzanych potrkach. pozatym tu chyba bardziej chodzi o pozycje, modygikowane siodło pozdala siedzieć niżej i dalej od kiedownicy, Może trochę sie sugeruje saczytanymi opiniami ale staram sie wyszukiwać zajęcia na "zimowe" wieczory w garażu żeby nie tracić czasu jak nadejdzie długo oczekiwana wiosna a poniej lato :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViragoYama Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ja już kiedyś pisałem odnośnie siodła, najlepiej to kupić kanapę do virago 750 lub 1100, kanapę po siedzisko jest napradę wielkie a potem do niego do niego resztę czyli motorek. To będzie lekarstwo na wszelkie dolegliwości. Tak bez żartów to przejechałem 250 km bez przerwy (potem musiałem tankować) i żadnych objawów zmęczenia a tym bardziej bólów d..y. rewela, polecam. Pozdrawiam,VY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Kiedyś jechałem do Kijowa na VZ 800, którego siedzenie słynie z niewygody. Mimo krótkich postojów dałem radę. Następny użytkownik sprzęta na krótszych dystansach dostawał zapalenia tyłka ;) także w dużej mierze to kwestia osobista. Poszukaj jakiegoś tapicera motocyklowego, ten temat już był poruszany. Dziś przerobienie siedzenia to już nie problem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz i vn 800 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Z tego co wiem to jest taka firma WERSON gdzies kolo Wawy. Oni przerabiaja siedzenia i ewentualnie dorabiaja pod motor np do custom'ow.www.werson.waw.pl to bodajrze ich adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam Tak sobie przeglądam amerykańskie forum VTX'a i znalazłem gościa który modyfikuje siedzenie tak żeby wygodnie się jechało nawet kilka godzin bez przerwy. Słyszeliście o kimś kto mógłby sie tego podjąc u nas nie chodzi mi koniecznie o zmianę wyglądu siodła tylko o poprawę komfortu jazdy nie wiem skad jestespowiem tobie co my wymyslelismy z zona do jej sportstera. w szczecinie jest czlowiek ktory od dawien dawna robi tapicerki skorzane i siedzenia - wiec pojechalismy do nie go aby przerobil siodlo sportstera - gostek zdjal stare obszycie i kazal zonie usiasc na siodlo po czym odrysowal flamastrem jak gabka sie ugniata - po paru probach wycinania docinania - ustalil odpowiedni ksztalt siedziska - pozniej powiedzial nam aby podjechac do sklepu rowerowego i kupi dwie nakladki na siedzenie rowerowe z zelu (najwieksze jakie byly) koszt okolo 30pln - zawiezlismy mu te nakladki a on skubaniec wycial w siedzisku miejsce na te podkladki i je wpasowal - potem uszczelnil jakas folia parocostam i obszyl skora (tu do wyboru skaj skora itp) ale tak obszyl ze szwy sa od wewnatrz siodla wiec tez nic nie obciera (bardzo wazne to jest) - jak chcesz moge dac ci namiary na czlowieka POZDRO DLA ALL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Werson powiększał mi siedzenie pasażera. Byłem zadowolony. Szybko i niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf1 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 nie wiem skad jestespowiem tobie co my wymyslelismy z zona do jej sportstera. w szczecinie jest czlowiek ktory od dawien dawna robi tapicerki skorzane i siedzenia - wiec pojechalismy do nie go aby przerobil siodlo sportstera - gostek zdjal stare obszycie i kazal zonie usiasc na siodlo po czym odrysowal flamastrem jak gabka sie ugniata - po paru probach wycinania docinania - ustalil odpowiedni ksztalt siedziska - pozniej powiedzial nam aby podjechac do sklepu rowerowego i kupi dwie nakladki na siedzenie rowerowe z zelu (najwieksze jakie byly) koszt okolo 30pln - zawiezlismy mu te nakladki a on skubaniec wycial w siedzisku miejsce na te podkladki i je wpasowal - potem uszczelnil jakas folia parocostam i obszyl skora (tu do wyboru skaj skora itp) ale tak obszyl ze szwy sa od wewnatrz siodla wiec tez nic nie obciera (bardzo wazne to jest) - jak chcesz moge dac ci namiary na czlowieka POZDRO DLA ALLZ tymi wkładkami żelowymi to może być dobry pomysł .Czy macie to przetestowane.Dlaczego 2 - po 1 na każdy półd....,czy podwójnie.Wstepnie spytałem się w kilku sklepach rowerowych o nakładki żelowe ,mają tylko siedzenia.Proszę o namiary na sklep z nakładkami i równocześnie o namiary na człowieka który ci to robił.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi