Gość drybka Opublikowano 27 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2002 Witajcie,dowiedziałem się (może to tylko plotka), że jedna z podpoznańskich firm sprowadza nowe motocykle MZ 250 prosto z Turcji. Są to egzemplarze nowe. Niestety nie mam namiarów na tą firmę. Czy macie jakieś doświadczenie z MZ-kami sprowadzanymi z Turcji? Czy warto się w to pchać?Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 27 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2002 Tak, na początku kupiła MZ turcja, zamieniając na MuZ. Potem MZ wróciła do Europy zdaje się, ale nazwa została spowrotem zamieniona na MZ i produkuje się wyłącznie 4 suwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 27 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2002 MuZ istnieje dalej w niemczech i sa produkowane motocykle z silnikami Yamahy (jak sie nie myle, ale w kazdym badz razie japonca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drybka Opublikowano 28 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2002 A czy znacie adres lub chociaż telefon jakiegoś dealera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ciavar Opublikowano 29 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2002 Też chętnie kupił bym sobie fabrycznie nową Etz 251 z Turcji. Jeśli ktoś zdobędzie namiar na jakiegoś importera to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 29 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2002 Ciekawe jaka jest cena takiej MZ-ety.Może prościej kupić coś z 2-giej reki i po wymianie kilku bebechów jeździć do bólu. A napewno taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 29 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2002 MZ : Polonia Cup Sp. z o.o.42-600 Tarnowskie Góry, ul. Łowiecka 121, tel. (032) 285-80-85, (032) 285-69-20 marka model rocznik'2002 waluta MZ Skorpion Traveller 27048 PLN MZ Skorpion Tour 22701 PLN MZ Skorpion Sprt Cup na zamówienie b.d. MZ Mastiff 26649 PLN MZ Baghira standard 23499 PLN MZ Baghira stand HR 23499 PLN MZ Baghira Street Moto 25179 PLN MZ Baghira Black Panther 25179 PLN MZ Baghira Forest 25179 PLN MZ 125 RT 14049 PLN MZ 125 SX 14469 PLN MZ 125 SM 14679 PLN MZ Scooter Moskito 6279 PLN MZ Scooter Moskito SX 7119 PLN MZ Scooter Moskito 125 8379 PLN pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drybka Opublikowano 30 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2002 Kruca bomba drogo jak na motorki składane w Turcji. Zajomy mówił mi o MZ 250 a takich w wykazie noise of death nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 30 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2002 Bo 4 suwów 250, nie ma, oczywiście tej klasycznej. Był dawno temu MuZ 301. Traveller i Tour jest zdaje się 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 30 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2002 Chyba u nas w kraju zabronione jest rejestrowanie nowych pojazdów z silnikiem dwusuwowym? A te motorki które wymienił noise of death są produkowane w Niemczech pod szyldem MuZ, a nie MZ (Turcja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 30 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2002 kilka lat temu na pewno produkowano dwusuwowe mz w turcji(potwierdzją to katalogi m.in.motocykle swiata)nie znam importeraw czasie gdy prawa do nazwy mz miał turecki producent niemieckie sprzęty nazywały się muz(produkowane z silnikami yamahy)niedawno nazwa mz znowu powróciła do niemieckiego producentaw niemczech na pewno nie produkują już dwusuwowych modeli 251ja ostatnio widziałem turecką mz 2lata temu temu w ośrodku egzaminowania w poznaniu(zdawałem na rakim sprzęcie)może by tam spytać skąd mieli te sprzęty Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drybka Opublikowano 30 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2002 Dzięki Wam z info. Będę szukał dalej bo może warto. Jak coś znajdę to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 1 Października 2002 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2002 Po pierwsze to, co produkują w Turcji nazywa się Kanuni, a nie mz.Po drugie nie ma już MuZ, bo odzyskane zostały prawa do nazwy MZPo trzecie Kanuni nie ma nic wspólnego z MZ (w chwili obecnej), bo MZ, jak już wspomniano produkuje z japońskimi silnikami (ostatnio też ze swoimi, nawet 2 cyl. rzędowy 1000 w plastiku) czterosuwowymi. Kanuni robi te MZetki, które robione były w NRD. Co do ceny, to bardzo prawdopodobne, że nie są konkurencyjne. A nawet, jak są niskie, to po sprowadzeniu nie będą. Poza tym nikt raczej nie zajmie się sprowadzaniem Kanuni z Turcji, bo specyfika rynku motocyklowego w RP nie umożliwia sukcesu dwusuwom o niewielkiej mocy bez bajerów, kolorowych nalepek, albo masy chromu i 1,5 litra pojemności. A na koniec - kto to wymyślił, że nie można zarejestrować dwusuwu. A skutery to jak jeżdżą, bez tablic, a NSR, małe aprilie, cagivy, a endurki o niewielkich pojemnościach, a simsonki, .... czegoś ja tu nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_27 Opublikowano 1 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2002 Motocykle KANUNI, które są w zasadzie identyczne z ETZ 251 sprowadzała firma WILMAT z Torunia tel 056/621-00-07, 644-00-88.Motocykl był dostępny wyłącznie na zamówienie (czas oczekiwania około 2 miesięcy).Nie wiem czy dalej się tym zajmują ale cena na początu 2001 roku miała wynosić około 9-10 tysięcy. W tym samym okresie mój szwiagier służył w wojsku w Olsztynie i mówił, że w tamtejszym Polmozbycie można było od ręki kupić KANUNI za coś około 7,5 tysiąca.Ale to wszystko było dawno i pewnie już jest nieaktualne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 2 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2002 Cześć Wam!Za 7,5-10000 zł to można VFR 750 kupić i jezdzic jak ta lala, nie bawiac sie Mz -tkami.Ktoś powie , że mozna kupć używane g.... , jak się kupuje bez głowy i dobrego mechanika MOTOCYKLOWEGO , to różnie można trafić.Zawsze twierdziłem i twierdzę i nadal będę twierdził z uporem maiaca że nie ma żadnego porwnania motocykli z byłego bloku wschodniego do zadbanej starej(nawet40-letniej)japonii !!!! Mamy z bratem rożne motorki brat-VFR ja CB750, MZ,WSK,SHL, CL350k, więc nie jesteśmy wrogami MZ -tek, szkolimy na niej młodsze pokolenie(siostrzencow), więc musimy dbać o nie!! Pozdrawiam WSZYSTKICH MOTOCYKLISTOW!!! Janek.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi