wojteks_07 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 no panowie... trochę tego jeździ, to i warto raz na jakiś czas do góry pociągnąć temat, czyż nie...? :wink: Ja. I trochę jest na rynku, żeby kupić trzeba mieć jakąś wiedzę na temat tego fajnego motocykla więc odświeżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 odswiezaj odswiezaj , na wiosne planuje na druga koze tdm ke, z ok 98 - 99 roku , myslalem o jakims plastiku , ale jak tylko siadlem na gsxf a to odrazu wiedzialem ze to nie dlamnie , wszystko mnie bolalo. Maszyny typu afri i trabant sa za slabe , BMW GS za duze i za drogie... a TDM ka podoba mi sie Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatka Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam, Odświeżę temat. Szukam informacji nt opuszczenia lag w półkę w TDM 4tx. Kiedyś spotkałem się z opinią, że poprawia to prowadzenie tedeemki w zakrętach? Dodatkowo interesuje mnie zmiana koła przedniego na 17" - w 18 ciężko znaleźć typową sportową oponę. Chciałbym polatać trochę po torze :D Wszelkie opinie mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Odpowiedzi na takie pytania szukaj tu: http://www.tdm.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnk Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Siemanko, Przymierzam się do kupna TDMki - pozycja za kółkiem jest prawie że idealna. Zupełnie jednak nie pasują mi te plastiki po bokach - czy ktoś z Was spotkał się ze zdjętymi owiewkami albo może sam takie owiewki zdejmował dla własnych potrzeb ? Wszystkie opinie byłby by bardzo mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calmwater Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) To i ja nieco odkopę temat, żeby nie zaśmiecać forum.Na początku myślałem o zakupie jakiejś 125- ki, żeby nie robić prawka, a zobaczyć, czy moto mnie "zainfekuje". Popatrzyłem jednak na chore moim zdaniem ceny 125- ek (5-9k za używany, przyzwoity i nie chiński egzemplarz) i postanowiłem w przyszłym miesiącu zapisać się na kurs kat A (w końcu kosztuje mniej niż ubranko).I do sedna: Motocykla potrzebuję na dojazd z pkt. A do B na krótkich dystansach (wtedy miasto), ale ma służyć też do dalekiej turystyki we dwójkę (ja ok. 180 cm/83kg, żona 159cm/53kg) i spontanicznych wypadów w Polskę. Budżet? Będę kupował najwcześniej na jesień/zimę tego roku, ewentualnie na wiosnę 2016, max 10 000zł na sam motocykl. I na razie myślę o dwóch wariantach: 1. Suzuki GS 500 - przyjazny jako pierwsze moto, ekonomiczny itp. ale boję się, że za 1 - 2 sezony będę szukał sprzętu stricte turystycznego, a nie dysponuję taką gotówką, żeby spokojnie sobie wymieniać moto i dopłacać.2. Właśnie Yamaha TDM 850/900. Tyle, że niepokoją mnie nieco opinie, iż można mieć problem, kupując TDM- kę na pierwszą maszynę (nerwowe reakcje na gaz itp.), niemniej miałbym sprzęta na dłużej. Dodam, że po kursie pewnie będę mógł polatać na Hondzie CBF600 mojego ojca. Tak więc jak to jest z tym prowadzeniem TDM- ki? Będzie to samobójstwo, czy przy odrobinie respektu i dobrych chęci można dosiadać i uczyć się maszyny bez ryzyka, że rodzina będzie odwiedzała mnie tylko 1 listopada? I kolejne pytanie: Za jaką kwotę można wyrwać zadbany egzemplarz, bo wiadomo, że są mega promocje a w nich z reguły mega gnioty? I jak wypada ten motocykl, jeśli chodzi o koszty utrzymania?O mnie: 30 lat, prawko na puszki od 2007 (wiem, to różne bajki, ale rozwinęła mi się zdolność oceny sytuacji i przewidywania, czyli myślenia za idiotów), nie rajcuje mnie dzidowanie (dlatego szukam maszyn turystycznych) a podróże. I nie twierdzę, że kiedyś nie odkręcę (każdy tak twierdzi, a później... ;) ), ale że nie będę tego robił na dzień dobry z maszyną i nie np. w mieście. Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez Calmwater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczao Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 GS500 bym sobie odpuścił, bo turystk z niego żaden nie będzie. Co do TDMki to nie wiem co masz na myśli stwierdzając, że są jakieś problemy z prowadzeniem tego motocykla. Ale tak naprawdę to zabierz ojcu CBFkę zwłaszcza jeśli to wersja z półowiewką, to po dołożeniu kufrów będzie w sam raz na początek zabawy w podróże. Zwłaszcza, że CBF w cenie 10000 złotych będzie z dobrych 5 lat młodsza TDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Też radziłbym jakąś spokojną 600-kę. CBF 600, GSF 600, Fazer 600, to są modele, które na pewno spełnią Twoje oczekiwania.Co do charakterystyki TDM-y to faktycznie jest dość wyrywna i raczej nie za bardzo na pierwsze moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinio352 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam. Panowie kupiłem Yamaha tdm 850 Nad biegami koło cylindra jest małe pokrętło.Do czego?? Dziękuję Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Pinio352 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 O ile pamiętam, to tam nie ma żadnego pokrętła kolo cylindra. Daj zdjęcie albo poszukaj manula. Bez problem w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek. Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Tam jest pokrętło do regulacji obrotów biegu jałowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi