MOC Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dla mnie auto typowo OFFROADowe to musi byc tak skomplikowane jak budowa cepa, minimum elektryki, max mechaniki - no ale to niestety kosztuje fortune... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dla mnie auto typowo OFFROADowe to musi byc tak skomplikowane jak budowa cepa, minimum elektryki, max mechaniki - no ale to niestety kosztuje fortune... :icon_mrgreen: No wiesz, jak kogoś stać na zabawkę tylko do jazdy w terenie to nie ma problemu. W zmocie wstawiasz tylko alternator i kilka kabli do świateł i od czujników na zegary (plus ewentualne elektryczne wyciągarki). Gorzej jest jak masz samochód "uniwersalny" i do jazdy off road zmieniasz np.: tylko koła (albo i tego nie bo cały rok śmiga się na ATkach czy MTkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Wiem ze to na tankowaniu sie nie konczy :P Ale to co opisałem, to był jednorazowy wypad z racji tego, że dostalismy tego Jeepa w swoje ręce ;) Pisałem o terenówce zamiast osobowego z racji wiekszej wygody i gabarytów auta. Miłosnikiem zawziętego off-roadu nie jestem, zeby sie nieustannie gdzies przeprawiać. A Grand Cherokee to takie cos akurat dla mnie ;) Pozdr.! Edytowane 6 Września 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 No wiesz, jak kogoś stać na zabawkę tylko do jazdy w terenie to nie ma problemu. W zmocie wstawiasz tylko alternator i kilka kabli do świateł i od czujników na zegary (plus ewentualne elektryczne wyciągarki). Gorzej jest jak masz samochód "uniwersalny" i do jazdy off road zmieniasz np.: tylko koła (albo i tego nie bo cały rok śmiga się na ATkach czy MTkach). Nie wyobrazam sobie jezdzic fura w extremie i po ulicy na codzien.... :icon_mrgreen: P.S. U nas to pikus, ale w Rosji to sie bawia :bigrazz: http://wp.tv/i,UPDATE,catid,39060,klip.htm...=3&ticaid=58b31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Adamek-> to Disco to do jakichś rajdów? Zycie zweryfikuje, ogolnie mocniejsza zabawka do wszystkiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Nie wyobrazam sobie jezdzic fura w extremie i po ulicy na codzien.... :icon_mrgreen: Ja też sobie nie wyobrażam :icon_mrgreen: Miałem na myśli jadę w terenie od czasu do czasu i bez jakichś tam szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 co to kur** jest !? :D masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ruskie to zawsze miały fajny sprzęt w teren, ja planuje na ramie, budzie i paru innych rzeczach z UAZ'a postawić sprzęt w teren a reszta bebechów od starego mercedesa G, chyba ze uda mi się kupić całego merca G w dobrych pieniądzach, austriackie wojo ma dobre sprzęty tylko za te pieniądze można by było postawić dobrego składaka :D Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ruskie to zawsze miały fajny sprzęt w teren, ja planuje na ramie, budzie i paru innych rzeczach z UAZ'a postawić sprzęt w teren a reszta bebechów od starego mercedesa G, chyba ze uda mi się kupić całego merca G w dobrych pieniądzach, austriackie wojo ma dobre sprzęty tylko za te pieniądze można by było postawić dobrego składaka :D Chyba na odwrot, na ramie G i jego zawiasie postawic bude uaza... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 z uaza i tak by została tylko buda, skrzynia i reduktor prawdopodobnie reszta na złom Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Zabawa z G wymaga sporo funduszy, sugerowalbym samuraja badz wiertare, tez robi a koszta duuuuzo mniejsze.... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 droga nie droga zalezy jak sie na to patrzy i co się chce zrobić, za 4000 Euro można kupić G 300 wstępnie gotowego do off-roadu Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 z uaza i tak by została tylko buda, skrzynia i reduktor prawdopodobnie reszta na złom Reduktor i skrzynia UAZ a mosty i silnik G-klasa? :icon_mrgreen: Koncepcja ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 droga nie droga zalezy jak sie na to patrzy i co się chce zrobić, za 4000 Euro można kupić G 300 wstępnie gotowego do off-roadu Majac przygotowany pakiet startowy w tej samej kwocie... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) co byscie polecali toyote Land Cruiser z konca lat 80 czy z podobnego rocznika Mitschubishi Pajero ? silniki 2,4 - 2,5 TD ? czy do 10 zl mozna kupic cos w bdb stanie ? nie pognitego ? auto ma byc uzywane na codzien jak i do zabawy w lesie bez hardcoru , wiec nie musi byc zaden super pakiet off - road zalozony , byle kapcie byly zdrowe Edytowane 21 Września 2009 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi