Piotrek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam,mam takie pytanko, gdzieś na necie widziałem cebulę z dodatkowymi wskaźnikami, i był tam też wskaźnik temperatury silnika.Moje pytanie brzmi, jak można takie coś zrobić/ gdzie kupić i jak podłączyć. Chodzi mi o seven fiftyp[ozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Musisz się dokładniej określić o co Ci biega. W silniku albo mierzymy temperature płynu chłodzącego albo temp oleju. Jeśli chodzi o płyn to moto ma standart podziełke jak już wiesz a jeśli chodzi o temp oleju to dziś obiło mi się o oczy coś takiego więc obadaj ten link:http://moto.allegro.pl/item153868613_motoc...gwarancja_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 w sevence nie ma płynu chłodniczego, ale ma chłodnice oleju. Chodzi mi o wskaźnik, dzięki któremu dowiem się, że silnik ma już odpowiednią temp, żeby można było bezpiecznie kręcić wyżęj niż np 5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 w sevence nie ma płynu chłodniczego, ale ma chłodnice oleju. Chodzi mi o wskaźnik, dzięki któremu dowiem się, że silnik ma już odpowiednią temp, żeby można było bezpiecznie kręcić wyżęj niż np 5 tyś.Więc wskaźnik temp. oleju będzie OK. Temp. oleju w olejaku można częściowo potraktować jako wskaźnik temp. silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egonon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 A czemu częściowo? Niby co ma jeszcze świadczyć o temperaturze silnika? Przecież nikt nie będzie mierzył temperatury gazów w cylindrze, a już na pewno nie temperatury tłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mam takie ustrojstwo w gsx. Czujnik jest wkręcany w korek spustowy oleju (nie wiem czy oryginalny korek był przerabiany, czy może całkowicie wymieniony, w każdym razie całość wygląda na fabryczną robotę). Od tego idzie kabelek do wskaźnika wskazówkowego umieszczonego nad zegarami. Postaram sie przypomnieć nazwę producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mam takie ustrojstwo w gsx. Czujnik jest wkręcany w korek spustowy oleju (nie wiem czy oryginalny korek był przerabiany, czy może całkowicie wymieniony, w każdym razie całość wygląda na fabryczną robotę). Od tego idzie kabelek do wskaźnika wskazówkowego umieszczonego nad zegarami. Postaram sie przypomnieć nazwę producenta.Czyli jak to rozumieć? Masz w korku czujnik temperatury i kabelek łączący go z jakimś wskaźnikiem czy wyświetlaczem? Normalnie jak w puszce. Jak masz namiary na producenta czy jakąś ofertę sprzedaży, gdzie można znaleźć opis tego, to zapodaj bez krępacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Właśnie tak, całość robi firma RACIMEX, a wygląda to tak:http://www.racimex.de/content/de/motorrad/...instrumente.phpZ tego co czytałem wskaźnik kosztuje w granicach 60 ojro do tego korek z czujnikiem (do mojego moto) 14,90 E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 poszukaj na allegroznajomy kiedys kupowal czujnik temp, cieczu chlodzacejale w twoim chyba nie ma tegojest chlodzony powietrzem, to musial bys miec cos do temp oleju w silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 fane to to, ale drogie i w niemcownia ja bym potrzebował czegoś, co można u nas w kaczogrodie kupić.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 U mnie silnik jest chłodzony tylko powietrzem, więc przydało by się coś do mierzenia temperatury oleju w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zamien tego chinczyka na starego Suzuki GS / GSX wszystko jedno jakiej pojemnosci, Suzuki montowalo to tam fabrycznie ;) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Fabrycznie powiadasz ;) A propo, skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać http://www.allegro.pl/item154988699_wskazn..._w_ofercie.htmlJest to czujnik+"wyświetlacz" temperatury wody, jednak gość pisze, że ma również takie do oleju. 65 zeta za wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zamien tego chinczyka na starego Suzuki GS / GSX wszystko jedno jakiej pojemnosci, Suzuki montowalo to tam fabrycznie :bigrazz: Adam M.Wymienić powiadasz... ale jest pewien problem... ja nie lubię urzywek, a jeszcze jak są stare to odpada zupełnie :) Kurna co się ze ną dzieje???? miało być używek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Kuknij tu: http://www.seven-fifty.prv.pl/ W dziale Tuning/Dodatki jest pokazany wskaźnik temp. oleju montowany zamiast korka wlewowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi