_Monter_ Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Turbinka Kowalskiego to do Malucha wynalazek jest/był ;) Ciekawe czy dawało to jakas odczuwalną poprawe. Magnetyzery, ceramizery i turbinka Kowalskiego. Jedna kategoria. Były jeszcze inne patenty do malucha ale też nie działały. :icon_mrgreen: BTW jest temat oddzielny na rozprawki nad dieslami lub nie. Zrobił się OT. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 A zaraz przesiadziesz sie na gaz... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Kiedyś lata temu testowałem tzw. zawirowywacze mieszanki (własnej konstrukcji :D ) Dawało odczuwalny wzrost mocy, ale po czasie odkryłem że nie wynikał on z lepszego wymieszania paliwa z powietrzem, lecz z wzrostu oporów przepływu powietrza i - w konsekwencji - wzbogacenia mieszanki. I dałem sobie spokój... PS MOC wiesz jak to jest z tym naszym paliwem... najczystsze ponoć te do pieców :P Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Magnetyzery, ceramizery i turbinka Kowalskiego. Jedna kategoria. Były jeszcze inne patenty do malucha ale też nie działały. :icon_mrgreen: BTW jest temat oddzielny na rozprawki nad dieslami lub nie. Zrobił się OT. Jeszcze lepiej działa/działała woda święcona. Tylko nie należało jej dodawać do paliwa, wystarczyło skropić karoserię. Podobno zmniejsza opór powietrza, czyli lepsza aerodynamika przekładająca się mniejsze zużycie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Jak byś święcona Forda skropił, to dostanie rdzawych plam tam gdzie kropki spadły :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Jak byś święcona Forda skropił, to dostanie rdzawych plam tam gdzie kropki spadły :D Nie bluźnij!!! Ta rdza tam była wcześniej tylko woda św. ją ujawniła. :icon_mrgreen: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Fiat 126p :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanc7 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Już kilka lat posiadam autko w dislu i nie narzekam teraz kupiłem opelka signum z silnikiem 1,9cdti i powiem ze nie jedna benzyna sie tak nie zbiera jak ten disel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Ja niestety albo na szczęście nie posiadam diesla (choć przyszłościowo myślę o BMW E3 1,8TDS) a na chwilę obecną jestem posiadaczem Suzuki Swift Sedan 1,3 z 1993r i sprawuje się doskonale nie licząc walki z rdzą od czasu do czasu :) Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1001 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 passat b4 benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Clio 1.9 dizel (...), niedługo prawko i rura :buttrock: Jak fundusze pozwolą to zaopatrzę się w Ładę Nive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 mialem 126p przelotem bo prawka nie mam :D super auto tylni naped....tanie czesci (15 zł tłok taniej niz do ogara :D )....zawsze i wszedzie naprawialne mlotkiem wbrew pozorom ja mialem 87 palonego z wajchy i wcale sie tak nie psul jak to ludzie na kaszlaki psiocza jedyne co mi sprawialo problemy to zaplon, zalozylem tyrystorowy i po problemie najwieksze wady: duzo jak na swoje osiagi palil (mnie wychodzilo +/- 7l/100km ) tylko 4 miejsca i brak zauwazalnego bagaznika :D bokiem po lesie i po piachu szedl jak wściekły, jak go sie cislo albo dawke paliwa do oporu to nie zbierał sie źle niestety rajdowe zapedy zabijało słabe przelozenie napędu (pękały zabieraki ) i skrzynia (ja 2 razy od ,,zrywow'' wymieliłem 1 bieg naszczęscie skrzynia+silnik to 150 zł :D ) jak zrobie prawko to wracam do malca :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`kasia Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Peugeot 406 - obecnie w stanie agonalnym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Peugeot 406 - obecnie w stanie agonalnym :P Nic nowego :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`kasia Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Nie ma co owijać w bawełnę - Peugeotow nie polecam heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi