lon_91 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 :icon_exclaim: "KDX i RX mają maxymalnie 30-33 po odblokowaniu. " zgadzam siewiec skoro 125 ma te 30-33 to jak 200 moze miec 33 ? spokojnie musi byc w granicach 37-40, no a 250 powinan miec powyzej 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Przeżywacie...Nawet jakby mial 40 to i tak jest dużo i więcej w teren nie potrzeba! KDX jest świetnym motocyklem ze względu na prowadzenie i niedużą wage jak na takie moto. Bierz śmiało! to czy ma 5km mniej czy więcej... ja bym się tym nie prejmował. Jeśli chodziłoby o kilogramy to owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Przeżywacie...Nawet jakby mial 40 to i tak jest dużo i więcej w teren nie potrzeba! KDX jest świetnym motocyklem ze względu na prowadzenie i niedużą wage jak na takie moto. Bierz śmiało! to czy ma 5km mniej czy więcej... ja bym się tym nie prejmował. Jeśli chodziłoby o kilogramy to owszem.Dobra piszesz ze jest lekki tylko jest taka sprawa wiem ze miales kdx 125 i nie wiem czy mozna porownywac jego wage do 250 :biggrin: Jesli ktos zna prawdziwa wage 250 i 125 to prosilbym o porownanie :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nie wierze żeby KDX 250 był cięższy od MTXa więc raczej nie masz sie co martwić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ale oco ci chodzi ?? nie porownuje do swojego jesli tak to pokaz gdzie , pisze jak widzialem w drodze 2 razy tankowal bo mu zyd w zbiornik pukal - polowe drogi na zlot jechalismy razem , potem on troszke polatal w terenie z kolesiem na LC4 i wieczorem razem wracalismy ( cala trasa ok 350 km) . To nie taki znowu wyczyn, mysle ze z 20.000 km i wiecej spokojnie przeleci bez remontu. Jak ktos z okolic Pyrzyc k.Szczecina to moze z nim pogadac osobiscie - gosc ma ok 35 lat. Witam! KDX 250 SR '93 moc 45 KM ma założoną z tyłu oponę typową na teren kamienisty, także mieli bez przerwy tylnym kołem. Spalanie jak w 2T jazda w terenie 0k. 8l/100 km ( mówię o jeździe, a nie o wożeniu się). Zawieszenie super. Pozycja za kierownicą tak do 175 cm. wzrostu, ja mam 180 i trudno mi trzymać motocykl nogami, ale daje radę. Motocykl "wymiata". Pierwszy bieg jak na ENDURO przystało " spacerowy" można Przebierać nogami bez wysprzęglania. To na razie tyle . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 A ja mam takie troche offtopowe pytanie. Czy te KDXy 250 nie maja czasami takiej samej ramy jak KLX300R?? Widzialem kilka KLXow i teraz patrzac na foto KDX250 doszedlem do wniosku ze w budowie ramy nie ma roznic... Nawet USD ma :) Jak to z tym jest?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja slyszalem ze kdx nie pamietam z jakich rocznikow ale ten z 92 tez mialy rame od kx :) nie wiem czy to prawda ale mozliwe UPS niby maja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech h Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam, Aby rozwiać wszystkie wątpliwości KDX 200 ma 30 kW na Konie chyba każdy sobie przeliczy, a waga gotowego do jazdy 108 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 wojciech h - masz zarejestrowanego KDX ? jak bedziesz to zagadaj do mnie na GG: 8502119bo mam pare pytan, i mogli bysmy razem polatac jak bys mial ochote:) czekam:P pzdr. jeszcze co do tych 30KW :icon_question:1 kW = 1,3596 KMczyli 30KW - 40,8KM cos takiego, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 KDX 250 SR- z 1995 roku ma 40 KM z silnika jak podaje fabryka.Wartosci zmierzone: v.max - 130 km/hSpalanie 12 kilometrow na 1 litrze paliwa.Masa zatankowany: 120 kg.Aha i z tych lat (1995) silnik KDX i KX to nie to samo!Nawet pojemnoscia sie roznia: inny skok tloka inna srednica cylindra, inny stopien sprezania.Jest jeszcze wersja KDX 250 R lzejsza o 2 KG od SR i ma ten sam silnik.Nie wiedzialem ze ma taki slaby silnik-za to jest o wiele wytrzymalszy niz KX i teoretycznie jest mozliwe 20.000 km.Jesli chodzi o KDX 220 to w temacie o KDX 125 wspomnialem ile ma km: faktycznie ok. 26 KM czyli znow ktos zawyzyl. Generalnie zauwazylem im mlodszy piszacy tym opisane moto mocniejsze :icon_question: .Powaznie jak pisalem w innych tematach: 2-suw w dosc prosty(teoretycznie) sposob mozna radykalnie zwiekszyc osiagi- jednak nie ma wtedy mowy o kilkunastu tysiacach przejechanych km. a raczej motogodziny. Pozdr.Janek. P.S. Zanim cos napiszecie o danej maszynie ile to ma KM sprawdzcie w kilku zrodlach dane- bo ludzie rozne glupoty pisza- wiadomo papier wszystko przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 KDX 250 SR- z 1995 roku ma 40 KM z silnika jak podaje fabryka.Wartosci zmierzone: v.max - 130 km/hSpalanie 12 kilometrow na 1 litrze paliwa.Masa zatankowany: 120 kg.Aha i z tych lat (1995) silnik KDX i KX to nie to samo!Nawet pojemnoscia sie roznia: inny skok tloka inna srednica cylindra, inny stopien sprezania.Jest jeszcze wersja KDX 250 R lzejsza o 2 KG od SR i ma ten sam silnik.Nie wiedzialem ze ma taki slaby silnik-za to jest o wiele wytrzymalszy niz KX i teoretycznie jest mozliwe 20.000 km.Jesli chodzi o KDX 220 to w temacie o KDX 125 wspomnialem ile ma km: faktycznie ok. 26 KM czyli znow ktos zawyzyl. Generalnie zauwazylem im mlodszy piszacy tym opisane moto mocniejsze :icon_question: .Powaznie jak pisalem w innych tematach: 2-suw w dosc prosty(teoretycznie) sposob mozna radykalnie zwiekszyc osiagi- jednak nie ma wtedy mowy o kilkunastu tysiacach przejechanych km. a raczej motogodziny. Pozdr.Janek. P.S. Zanim cos napiszecie o danej maszynie ile to ma KM sprawdzcie w kilku zrodlach dane- bo ludzie rozne glupoty pisza- wiadomo papier wszystko przyjmie.Jesli mozna wiedziec to z kad bierzesz te inf i dlaczego ona maja byc wiarygodne :icon_mrgreen: ? Patrzac na wypowiedzi to kazdy mowi co innego i nie wiadomo komu juz wierzyc :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 A co to za różnica, +/- 5KM a i tak fura kozacka jest :icon_mrgreen: Jak masz blisko i kasę to bierz i koniec tematu :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Oprocz tych czasopism ktore wymienilem w Temacie KMX, "Motorcycle Consumery", "Motor Cycle", Moto Rider, Motorrad, Motorrad Reisen and Sport. Dane techniczne roznia sie mniej wiecej o 5% czyli mozna brac wartosc srednia. Pozdr. Janek.P.S.A licytowac sie mozna w nieskonczonosc- napisalem tez ze z k a ż d e g o 2-suwa w miare latwo mozna wycisnac wiecej KM wiec wychodzi ze kazdy moze miec racje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Mówisz, że z każdego i w łatwy sposób. Więc słucham :). Mam RX 125 i powiedzmy chcę żeby miał więcej mocy. :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Idziesz do mechanika zajmujacego sie 2-suwami , wymieniasz gaznik, spawasz dyfuzor pod sprzeta+ dokladasz odpowiedni modul zaplonowy- prawda jakie to proste :icon_twisted: Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi