Skocz do zawarto艣ci

MOTOCYKLE ZUNDAPP K-800 Ks -600

zundapp600
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

CHCIA艁BYM ZAPROSI膯 WSZYSTKICH MI艁O艢NIK脫W MOTOCYKLI ZABYTKOWYCH MARKI ZUNDAPP DO WYMIANY SWOICH DO艢WIADCZE艃 i PRZYG脫D W NAPRAWACH I RENOWACJACH SWOICH ZABYTK脫W. OCZYWI艢CIE INNE MARKI TE呕 MILE WIDZIANE. DLA CHC膭CYCH WIEDZIE膯 CO艢 WI臉CEJ O MNIE I MOICH DO艢WIADCZENIACH ZAPRASZAM NA MOJ膭 STRONE.

Moja strona

DO US艁YSZENIA NA 艁AMACH FORUM

:icon_rolleyes:

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Tu nikt, oprocz Skrzydlatego z jego malym NSU nie ma tej klasy weteranow, jedyne "weterany" jakie sa na forum to sprzety rosyjskie, i rozne dwusowy z okresu PRL jak rowniez tkzw "stara" japonia.

Ja osobiscie mialem Zundappa KS 750, ale nie mam nawet zadnego z nim zdjecia, natomiast mam kilka moich bylych BMW R75:

http://i77.photobucket.com/albums/j60/adam...a/saharatyl.jpg

Adam M.

Odno艣nik do komentarza

Witam! Mam pytanie odno艣cie zundappa, bo jest cz艂owiek kt贸ry te偶 ma te偶 taki motocykl:

http://www.motoweteranbazar.pl/index.php?show=52

i jak wida膰 z opisu 偶e jest to bardzo dobry motocykl, mam pytanie do Adama, mo偶e masz na jakiej艣 stronce zdj臋cia, z takimi motorami, z takich w艂a艣nie czas贸w, bo to jest dla mnie bardzo interesuj膮ce, i pozdrawiam.

Odno艣nik do komentarza

moj sasiad ma cymbalka 200 (rocznik o ile sie nie myle 1926), napedzany walem kardana.

Wyglada na nim troche jak na rowerku bobo, ale wygral konkurs na najstarszy motocykl na zlocie:

http://www.bachus.zgora.pl/db_files/galeri...8565906_big.img

http://www.bachus.zgora.pl/db_files/galeri...8736472_big.img

Ech, te R75 .....

Odno艣nik do komentarza

Motocykl do kt贸rego podaje Kolega link to troszeczk臋 inna bajka. Dlaczego? Poniewa偶 jest to ZUNDAPP ks-750 czyli tz SAHARA.To tak jakby najwy偶sza p贸艂ka w tej klasie motocykli.Co koleg臋 interesuje z tych zdj臋膰?

Odno艣nik do komentarza

T膮 stronk臋 znam, ale troch臋 inaczej to mia艂o wyj艣膰, bo chcia艂bym zobaczy Pana Adama zdj臋cia motocykli, bo z tego co przeczyta艂em to mia艂 Pan troche nietypowych, motocykli, jakie mog艂em jedynie na zdj臋ciach obejrze膰.. A co fotek zundappa, to og贸lnie ten motor jest ciekawy, pod wzgl臋dem ca艂ym, a szczeg贸lnie technicznym. Pozdrawiam

Odno艣nik do komentarza

:icon_razz: Witaj Heniu!

W ko艅cu si臋 zinternetyzowa艂e艣 i zacz膮艂e艣 ujawnia膰? Super!

Miej 艣wiadomo艣膰, 偶e jeste艣 mamutem, w internetowym 艣wiatku motocyklowym.

W pozytywnym tego s艂owa znaczeniu oczywiscie.

Bo ludzi, kt贸rzy cos wiedz膮 i jeszcze co艣 potrafi膮 coraz mniej....

Ale mam nadziej臋, 偶e twoje wyj艣cie z netowego niebytu bedzie z korzyscia dla ciebie i wielu,

kt贸rzy jednak lubiej膮 zg艂臋bia膰 tajemnice techniki przedwojennej, kt贸rej o dziwo niekt贸re konstrukcje wsp贸艂czesne w dalszym ciagu do pi臋t nie dorastaj膮 :lalag: O czymby mo偶na d艂u偶ej...

Pozdrawiam

Fajna stronka.

Do zobaczenia na trasie :icon_mrgreen:

Odno艣nik do komentarza

Adam M. napisa艂:

Tu nikt, oprocz Skrzydlatego z jego malym NSU nie ma tej klasy weteranow, jedyne "weterany" jakie sa na forum to sprzety rosyjskie, i rozne dwusowy z okresu PRL jak rowniez tkzw "stara" japonia.

No Panie Adamie, tu z Panem si臋 nie zgodze! S膮 maszyny przedwojenne i to sporo! S膮 Junaki, ba! nawet Soko艂y s膮!

Pozdrawiam!

Odno艣nik do komentarza

Aaa, nie zrozumialem cie.

No mam jeszcze kilka zdjec tej samej BMW, wszystkie wlasciwie robione w tym samym dniu, jak rowniez innej Saharki, ale tez BMW - jak pisalem zdjec swego Zundappa nie zrobilem, w tych czasach bardziej interesowala mnie mechanika niz fotografia :icon_rolleyes:

Zamieszcze je w tym watku troche pozniej w ciagu dnia ( mojego ) a waszej nocy.

Adam M.

PS. No musze stwierdzic MEA CULPA, zapomnialem o koledze MOC z jego Sokolem.

Jest rzeczywiscie kilku kolegow z Sokolami 600 i malymi motocyklami przedwojennymi glownie produkcji niemieckiej i polskiej w roznym stanie odbudowy czy skompletowania.

Z tych ludzi koledzy MOC i Bartek BSA odzywaja sie najczesciej.

Mysla mego postu bylo jednak ze na naszym Forum tak czy owak bedziesz rodzynkiem.

Edytowane przez Adam M.
Odno艣nik do komentarza

dolacze do tematu mam kilka wereranow dkw 350 zundapp k-800 jak slusznie zauwazyl henryk nie ks :icon_mrgreen: iz dwa junaki ,villers no i troche gratow bmw r-35 ale jak narazie jest to wszystko w proszku ;) ze wzgledu na chroniczny brak czasu ale juz pierwsze kroki zrobilem wiec chyba wszystko na dobrej drodze :)

Pozdrowienia dla kolego Henryka

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...