pepe Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Jeśli przyjmą od starszego pana, to też się pojawię po raz pierwszy. Jeśli nie robiłeś sobie tatuaży i nie łajdaczyłeś się ostatnio to przyjmą pod warunkiem, że nie będziesz chlał 24 godziny przed. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 20 października - zanotowałem. Pepe możesz dopisać mnie do listy dawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jeśli nie robiłeś sobie tatuaży i nie łajdaczyłeś się ostatnio to przyjmą pod warunkiem, że nie będziesz chlał 24 godziny przed. :DCiężko będzie, ale dam radę w imię wyższych idei. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_u_b_a Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) O co chodzi z tym tatuażem?Znaczy sie, nie moge oddac krwi jak mam tat?Trochę niedobrze, coraz wiecej ludzi robi sobie tego typu ozdóbki, tym bardziej motocykliści.Bardzo prosze o wyjaśnienie, bo dziś z rańca wybieram się po raz pierwszy w życiu oddać krew, chcę jak najszybciej, bo nie wiem czy 20X bede miał czas. To moje 3 podejście, poprzednim razem odesłali mnie bo brałem jakieś leki, a potem że przyjechałem samochodem :icon_mrgreen: No moze i mieli racje, bo chciałem oddać w Radomiu i od razu wracać do Warszawy :( , jakaś akcja na mieście była, upał ze 30 C. Dobra, juz sie dowiedziałem ze stronyRCKiK, ale i tak nie moge, bo antybiotyk skończyłem przyjmować tydzień temu (wymagane 2). No to duża szansa że się spotkamy w sobote. K Edytowane 10 Października 2007 przez k_u_b_a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Hej,Przypominam o sobocie, ma być ładna pogoda: Sobota, 20.10.2007 8 1 °C 1030 hPa Śnieg: 0.0 mm Deszcz: 0.0 mm Wiatr: 10 km/h więc wkładać ciepłe gacie i przybywać na sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Dla będących przewidujemy trochę atrakcji. Mamy nadzieję że ukoją one ból po igłach. Naszymi gośćmi będą: Artur Wajda wielokrotny mistrz Polski w wyścigach motocyklowych, członek Automobilklubu Polski, instruktor sportu motocyklowego. z jednym ze swoich zawodników stawiajacym pierwsze kroki na torze oraz Michał Bożałek z WSM Racing Team. Rozlosujemy wśród wszystkich przybyłych: dwie koszulki z forum ścigacz.pl oraz dwa bilety na DNOTJ (to ci faceci skaczący na moto w katowickm spodku). Będą też drobne upominki krwiodawczokrewniackoratownicze. Pozdrawiamy PepeDormarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Poniżej trochę opóźniona relacja z ostatniej zbiórki MBK. Tym razem nie poszaleliśmy zbytnio :) . Ale i tak było miło i przyjemnie. Wszyscy dostali drobne upominki a szczęśliwcy koszulki i bilety na pokazy w Katowicach. Trochę fotek Pozdrawiam pepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Właśnie mija rok od chwili, w której zaczął działać Motocyklowy Bank Krwi na Mazowszu. Czas więc na małe podsumowanko.Udało nam się zorganizować do tej pory 5 spotkań. Bywało na nich różnie. Raz było więcej ludzi raz mniej, ale zawsze ktoś wpadał. Przy okazji staraliśmy się zorganizować jakieś dodatkowe atrakcje; od długopisu począwszy a na szkoleniu z ratownictwa prowadzonego przez „zawodowców” z REAGO i R2 skończywszy. Oczywiście nasz bank jest zasilany również poza oficjalnymi spędami. Przez ten rok w banku zarejestrowało się 111 ludzi. 89 oddało krew w tym 4 po raz pierwszy. Udało się na koncie MBK zgromadzić 17,83 l krwi pełnej, 15,90 l płytek i 8,68 l osocza. Krew oddają zarówno jeżdżący, jak i nie jeżdżący na motocyklach, bywalcy forów związanych z motocyklami: (forum.motocyklistow, EKG, scigacz, Bractwa Suzuki, WawaMotoSquad) i nigdzie nie „zalogowani”. No i to by było tyle tej reklamy :icon_biggrin: .Wszystkim znanym nam i nieznanym zasilaczom MBK bardzo dziękujemy :icon_razz: i nieustająco zapraszamy, zachęcamy, namawiamy do uczestnictwa w MBK. Mniej teraz jeździmy, więc jest więcej czasu na takie tematy.Pozdrawiamy PEPEDORMARCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Z okazji zbliżąjących się ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, chciałbym wszytkim forumowiczom, życzyć aby spędzili je w gronie najbliższych, żeby te Święta były spokojne i wesołe a w nadchodzącym roku życzyć wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości, odrobiny ciepła i ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro, samych dobrych myśli, wiary w dobro i przekonania, że jeśli tego zechcemy, to dzięki nam, świat będzie pięknieszy. I więcej uśmiechu. Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zaczął się nowy rok i nadszedł czas na rozpoczęcie nowego sezonu w Motocyklowym Banku Krwi. Proponuję edycję MBK 2008 otworzyć w dniach 25 i 26 stycznia w RCKiK na Saskiej. Są to piątek i sobota więc nie powinno być problemów z znalezieniem chwili wolnego czasu. Jak zwykle przewidziane są drobne upominki i duża satysfakcja. MBK 25-26 styczeń 2008 ul. Saska 63/75 od 8.00 Informacje co wolno a co nie wolno i różne inne ciekawostki znajdziecie tu: Informacje dla krwiodawców Jednocześnie przypominam, że można odbierać już zaświadczenia o oddanej krwi służące do odliczeń podatkowych za 2007 r. PozdrawiamyPepeDormarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Wchodzę. Będe w sobotę.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoku Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Odświerzam temat i przypominam :) Smoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam,Podczas mojej wizyty w RCKiK w ostatnią sobotę (taki poranny rozruch przed "Motocykl Expo"), panie w rejestracji apelowały o oddanie płytek. Ponoć problem jest ogromny. Więc jeżeli ktokolwiek może pomóc... w imieniu Pań z rejestracji również apeluję...J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_u_b_a Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 dzis kolejne 450ml popłyneło z hukiem wodospadu :biggrin: Panie na rejestracji (na saskiej) nic dziś nie apelowały..... poszedłem na pełną Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Potrzebna krew ARh+ dla Maćka Zientarskiego! Najlepiej oddawać ją na jego nazwisko w szpitalu: Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus ul. Lindleya 4 02-005 Warszawa lub w RCKiK w Warszawie ul. Saska 63/75 najprawdopodobniej ze względów "technicznych" lepiej oddać na Saskiej. Pamiętajcie, że każda osoba z województwa mazowieckiego oddając na nazwisko "Maciej Zientarski" podając nazwę i adres szpitala przyczyni się do szybkiego skierowania krwi dla Maćka. W razie potrzeby kontaktujcie się z Pepe 0-668 344 244 lub ze mną Dormarcia: 0-501 165 919. Zaświadczenia o oddaniu krwi zbierajcie, a my ustalimy jak je przekazać - chodzi o tych co oddadzą poza Saską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi