karzeł Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Ale wyluzujcie bo straszny spam robicie. Wystarczy, że jeden napisał i czekamy na odpowiedź użytkownika "radzia" o co mu chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Sorry ale tak się składa że ODBLOKOWANY Ogar 200 w dobrym stanie ma praktycznie identyczne (o ile nie lepsze) osiągi od Simsona... Więc nie wiem czemu niektórzy piszą że Romet be itd. Po prostu jak dbasz tak masz :icon_razz: W kolegi Ogarze 200 pierścienie już dzwonią jak w kościele a leci ~67-68 km/h (sprawdzałem z MZ'tą...) Ogar ten nie miał nigdy remontu, pali z 1 nawet po długim postoju, fajnie się zbiera itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 JAK DBASZ TAK MASZ dokładnie :flesje: zawsze mnnie rozbrajają typy którzy psioczą na rometa, że to jeździć nie chciało i psuło się co chwila :notworthy: , a co do produkcji rometa to lipa bo polacy pratycznie nie mieli czym się pochwalić jeżli chodzi o silniki ... w ogarze 200 silnik jest od jawki więc to powinniśmy chwalić czechów ... stella to też chyba wynalazek za wschodniej granicy przyciągnięty :) Chart hmm :icon_razz: chcieli zrobić simsona ale nie wyszło ... ale w rometach nie oto przecież chodzi :crossy: one poprostu są tymi pierwszymi i je się pamieta ... nie ważne czy dobrze czy źle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Do tego trzeba poprostu cierpliwosci...W takim sprzecie normalną rzeczą jest ze co chwile się cos psuje dlatego tez trzeba dbac żeby jeździc. To ma przeciez swoje lata;] i jest to mysl techniczna lat 60....szkoda ze nie reformowana wraz z upływem lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ja sie nie dziwie że niektórzy źle sie wyrażaja na temat polskich motorowerów. Jeśli ktoś ma praktyczne zerowe pojęcie o mechanice, a remont silnika sprowadza sie do wymiany tłoka to co sie dziwić.... Polskie motorowery dobrze wyregulowane ze "zdrowym" silnikiem potrafią dobrze jeździć i nie ustępują zagranicznym sprzętom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Polskie motorowery dobrze wyregulowane ze "zdrowym" silnikiem potrafią dobrze jeździć i nie ustępują zagranicznym sprzętom. DOKŁADNIE! Mój Romet Pegaz miał 6 tys przebiegu i bez problemu zamykał licznik :icon_question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Punkbuster Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 zzgadzam sie jak dbasz to masz ja nie mam rometa w najlepszym stanie wizualnym ale ma przyspieszenie !!!(v-max nie jest najlepszy) oczerniacie romety i chwalicie tylko simki a simek zgapił od rometa !!!w kwesti silnika czeskiego i niemieckiego to niemic wygrał.Wytszymalsze materiały lepsze przeniesienie napędu daje mu lepszy v-max (gdyby poruwnac oba silniki w takim samym stanie technicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax997 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 no proszę na początku taki skarki a teraz jak siętemat rozwinął. W zamierzchłych czasach miałem wymarzonego Charcika i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę 85 szedł na prostej, mało mu silnik nie wyskoczył, dopóki nie pękł w nim tłok (upalanie w terenie) i nie zgiął korbowodu. Wymieniłem układ korbowo- tłokowy (cylinder nie był porysowany) i dalej upalałem w terenie.Na tamte czasy świetna konstrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Wytszymalsze materiały lepsze przeniesienie napędu daje mu lepszy v-max Ze niby co? Jakie lepsze przeniesienie napędu? Ja zaczynałem na czeskich sprzętach, co prawda pierwsza jazda na kadecie i metrowy rów po ruszeniu ale, pierwszy własny sprzęt to Jawka. Teraz nie inaczej, bo jest CZ. I ja miło wspominam pierwszą jazdę to chyba każdy będzie pamiętał do końca życia, a kiedyś to praktycznie od tego się zaczynało, Romet, albo "luksusowy" Simson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 A połącznie polska buda + jawoski silnik 50 to już w ogóle miodzi :wink: Jak by sie ktoś nei orientował to o OGARze mowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ehh ten temat wzbudził we mnie miłe wspomnienia dotyczące Rometów i podobnych :biggrin: To byly czasy... Ehh aż się łezka w oku kręci :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Sorry ale tak się składa że ODBLOKOWANY Ogar 200 w dobrym stanie ma praktycznie identyczne (o ile nie lepsze) osiągi od Simsona... "czy tobie sie czasem waski sufit na glowe niespadl?"niedlugo z rometa hayabuse zrobicie...simson jedzie tyle co romet(buhahaha) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 dobrego rometa(chodzi o tego z silnikiem jawki) t onie odstawisz zbytnio swoim simkiem...dobrze zrobiona jawka potrafi się bujnąc do 70km/h :crossy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 a dobry simson 75 i moc 2x wieksza, wogole co to za prownania simsona do ogara!!!to jak polonez do volkswagena.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Nie, no bez przesady. Przecież Simson jest praktycznie ze 2x mocniejszy od silnika Jawy. Jawa/Ogar przegrywa z Simkiem i nie ma co sie oszukiwać :icon_biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi