Skocz do zawartości

ROMET

radzia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No wiadomo cudem motoryzacji niesą ale bezprzesady. Mozna tu przytoczyc powiedzenie ''Jak dbasz tak masz''.... Jak wymienia sie wszystko na czas i uzytkuje sie go wmire rozsądnie i niewymaga od niego podrózy odookoła świata to będzie chodził dobrze i długo....

karol0545 napisał:

No wiadomo cudem motoryzacji niesą ale bezprzesady. Mozna tu przytoczyc powiedzenie ''Jak dbasz tak masz''.... Jak wymienia sie wszystko na czas i uzytkuje sie go wmire rozsądnie i niewymaga od niego podrózy odookoła świata to będzie chodził dobrze i długo....

W sumie to tak jest ze wszystkim ;)

piasektt napisał:

Witam

Czy ktoś posiada taką ksiazke http://moto.allegro.pl/item152106950_motor...instalacji.html i wysłał by mi ksero co jest związane z silnikim motorynki ? Czy ktos posiada schmat silnika motorynki?

miałem tą książke w reke jeszcze w te wakacjie ..oddałem kumplowi a ten ... zgubił... jak ją znajdzie to postaram sie ją jakoś zekanować i wrzucić.

PS: pozdrawiam autora tematu za bezna.... a zresztą co mnie to obchodzi

Gość Punkbuster
  Wiertara napisał:

Hmmm... Romet... Miałem wydałem na niego 700zł po czym włożyłem 2 razy tyle w części. To nie jest motor do jazdy tylko do napraw. Totalny szrot. Pozdrawiam autora tematu :D

No to facet dobry jestes jak kupiłes złoma za 700 stów. jak bys go kupil za 300 i te częsci o kturych mowa to nie bylo by zle.

PS.ja kupilem swojego za 550zł. i nic nie musze w nim robic wyminilem tylko linke od sprzęgła,fajke na swiece i sobie go lekko stunigowałem dodając stożkowy filtr powietsza

Punkbuster napisał:

No to facet dobry jestes jak kupiłes złoma za 700 stów. jak bys go kupil za 300 i te częsci o kturych mowa to nie bylo by zle.

PS.ja kupilem swojego za 550zł. i nic nie musze w nim robic wyminilem tylko linke od sprzęgła,fajke na swiece i sobie go lekko stunigowałem dodając stożkowy filtr powietsza

Tak tylko dodam, ze ja kupiłem za 80 i mial do wymiany tylko uszczelke bo olej ciekl, sam ją sobie wyciąłem i zaplon musialem ustawic, linki nowe dostalem w komplecie, tak samo jak i opony i klocki hamulcowe, jedna z tych opon do dzisiaj jeździ w charcie z przodu... mial wymieniony wal i takie tam rózne inne pierdoly, kiedyś już o nim gdzieś pisałem... Koleś robił go dla siebie i nie potrafil chyba zaplonu ustawic, bo sprzedal jako niejeżdzący... a po tygodniu w moim garażu poszedł za 3 stówki... :)

Wiertara napisał:

Hmmm... Romet... Miałem wydałem na niego 700zł po czym włożyłem 2 razy tyle w części. To nie jest motor do jazdy tylko do napraw. Totalny szrot. Pozdrawiam autora tematu :banghead:

No to ładnie przepłaciłeś. Ja za mojego ogar zapłaciłem 50 zł. a potem za częsci jakies 400zł (łącznie z akumulatorem kierunkowskazami światłem stopu, stożkiem, kapitalką...). Teraz jeszcze 100zł za lakier. I jest cudo,

Kupując Ogara ( co było dość dawno) otrzyamłem rachunki na części które były w nim wymienione. Miał zrobione dosłownie wszystko więc uznałem, że 700 to rozsądna cena. W czasie 2 pierwszych miechów nic się nie działo. Ale potem popsuło się wszystko co tylko mogło...

Wiertara napisał:

Kupując Ogara ( co było dość dawno) otrzyamłem rachunki na części które były w nim wymienione. Miał zrobione dosłownie wszystko więc uznałem, że 700 to rozsądna cena. W czasie 2 pierwszych miechów nic się nie działo. Ale potem popsuło się wszystko co tylko mogło...

Gwarancja nie ma co :) Tez znam duzo takich przyapdków ... ;P u mojego wuja w oplu idealnie w jeden dzien po zakonczeniu gwarrancji padł Akumulator ;D Usmiałem Sie niesamowicie ;D

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...