scitro Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Eechhh, Panowie przy małej komorze spalania nie ma sensu montować 2 świec... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwiak Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 tak to prawda ale biorac pod uwage to ze planuje wykonac tuning ekstremalny to wszystko mi sie oplaca :) :biggrin: a zapytac zawsze mozna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Skuwiak, Ty myślisz o takiej turbinie jaka to jest montowana w autach?Jeśli czytałeś o czymś takim to wątpię, aby to była prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 a o co chodzi z planowaniem glowicy ? sciera sie cala dolna powierzchnie troche czy tam gdzie jest wkrecona swieca w tym wglebieniu ? jesli w tym drugim to bez sensu bo zwieksza sie komora spalania ... macie moze gdzie ogolnie o tuningu dwusowow w takich zdjeciach jak podal kolega (w tekscie jest to wspomniane)A moze chodzi wam o turbinke kowalskiego ??? :)Widzialem na videoo google jak gosc w piaggio vespie mial turbine .. a wiec dlaczego nie mozliwe ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Wszystko jest możliwe, tylko później to trzeba wyregulować!!!! A jak gość nie ma hamowni to lepiej sobie odpuścić, bo wyjdzie go więcej niż 10 takich WSK Proponuję wypełnić skrzynię korbową, nieco podniść stopień sprężania, do tego likwidacja rantów na połączeniach gaźnik-cylinder, polerka kanałów dolotowych, jak ma wprawę to może się pobawić w regulacje czasów otwarcia okien i te sprawy, ale jak nie wie o czym piszę, to najpierw niech poczyta, a potem to przedyskutujemy. Heja Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Tu masz sposób na poprawienie fabryki. Wprawdzie moc nie bedzie zbyt duza ale za to trwałosc nie spadnie. http://motocykle.svasti.org/index.html?str....org/50-T-1.htm poszukaj opisu silnika S 01 Edytowane 19 Listopada 2006 przez Breżniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Za dawnych dobrych czasów jak Świat motocykli traktował jeszcze o czyms poważnym pojawiły się opisy (pisane przez p. Sałka) jak tuningować rózne motocykle, ale moim zdaniem to są dość spore zmiany. Poza tym w przypadku mojej Jawy stwierdził ze przy tej mocy jaką można z niej uzyskać trzeba zmieniać przełożenia.A ja polecam zrobienie własnego tłumika, z tego co wiem bo mój brat robi prace mgr na ten temat (zwiekszenie osiągów piły motorowej przez zmiane tłumika), taki dobrze dobrany tłumik znacznie zmienia właściwości silnika. W końcu silniki w piłach są dopracowane a takiemu staremu 2t troche brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 A ja proponuje zakup ksiązki Pana mgr Tomasza Sałka w ktorej opisuje usprawnienia silników. Wiecej o tej ksiązce mozesz poczytać w tym temacie http://forum.motocyklistow.pl/Ksizka-Tomas...lka-t33253.html Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Wejdz na tą stronę PolMot w dziale teksty masz opisy. Na forum użyj wyszukiwarki, jest tam troche o przeróbkach S01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi