Road Runner Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 A ssanie włączyłeś? Ja kiedyś miałem taką sytuację, że męczyłem się strasznie z odpaleniem. Okazało się, że urwała się linka od dźwigni ssania. Jeżeli to nie to, próbowałeś odpalić na pych? Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale kiedyś również miałem taką sytuację, że motocykl nie odpalał z rozrusznika. Niby wszystko było w porządku, naładowany akumulator, iskra, paliwo, a i tak nie mogłem uruchomić silnika. Kręcił, ale nie "zaskakiwał". Udało się go odpalić na pych za 2 razem i od tamtej pory już odpalał normalnie z rozrusznika. Może się to wydawać głupie, ale sprawdź czy nie zadziała również u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 A ssanie włączyłeś? Ja kiedyś miałem taką sytuację, że męczyłem się strasznie z odpaleniem. Okazało się, że urwała się linka od dźwigni ssania. Jeżeli to nie to, próbowałeś odpalić na pych? Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale kiedyś również miałem taką sytuację, że motocykl nie odpalał z rozrusznika. Niby wszystko było w porządku, naładowany akumulator, iskra, paliwo, a i tak nie mogłem uruchomić silnika. Kręcił, ale nie "zaskakiwał". Udało się go odpalić na pych za 2 razem i od tamtej pory już odpalał normalnie z rozrusznika. Może się to wydawać głupie, ale sprawdź czy nie zadziała również u Ciebie.ssanie działa poprawnie, w pełnym zakresieodpalałem zawsze na ssaniu na którym biegu spróbować go na pych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Road Runner Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Na drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Na drugim.dziś popróbuję zobaczymy czy się uda jest możliwość że zapłon jest przestawiony i dostaje iskrę w złym momencie?tylko to przychodzi mi do głowy, jak to zweryfikować?reszta sprawdzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Road Runner Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jeżeli pół roku temu ten motocykl odpalał, to raczej mało prawdopodobne jest to, że zapłon jest przestawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jeżeli pół roku temu ten motocykl odpalał, to raczej mało prawdopodobne jest to, że zapłon jest przestawiony.jeśli nikt nie grzebał to taktakiej pewności że nikt tam rączek nie wkładał nie mam jak sprawdzić ustawienie zapłonu w tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Mozna go przestawic tylko w jeden sposob, tak zeby mial iskre na wydechu pierwszego cylindra.Ale to malo prawdopodobne.Zeby sprawdzic musisz znalezc ktory cylinder jest pierwszy ( mysle ze od strony prawej gdy siedzisz na moto ), zdjac pokrywe zaworow i sprawdzic ze iskra jest gdy oba zawory sa zamkniete na tym cylindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 niestety na pych nie dałem rady musiałbym chyba kogoś do pomocy linka sprzęgła naciągnięta na maksa a miałem wrażenie że nie do końca wysprzęglaciężko samemu coś takiego rozpędzić muszę znaleźć inny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Gdzie naciagnieta, przy sprzegle czy przy kierownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Gdzie naciagnieta, przy sprzegle czy przy kierownicy ?linka naciągnięta na maksa przy kierownicy i sprzęgle inaczej ustawiona w ogóle nie załącza sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 No to albo linka jest za dluga do tego modelu, albo zaraz sie zerwie, albo zuzyty kosz sprzegla trzyma tarcze w wyrobionych przez nie rowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 No to albo linka jest za dluga do tego modelu, albo zaraz sie zerwie, albo zuzyty kosz sprzegla trzyma tarcze w wyrobionych przez nie rowkach.tym zajmę się później najpierw muszę go uruchomić myślałem aby spróbować odpalić na plakajak to nie pomoże to już nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mali118 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) moze warto wlac nowe paliwo skoro wszystko jest a niechce palic Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez mali118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 moze warto wlac nowe paliwo skoro wszystko jest a niechce palicpaliwo świeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prelude3gen Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 nawet na plaka nie odpaliło po wlaniu trochę benzyny do cylindrów tylko wystrzał z rury i czarny dym już nie mam pojęcia co może być nie takmam wrażenie jakby paliwo nie dochodziło do cylindrów czyżby gaźniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi