Skocz do zawartości

Doradzcie Fachowcy , chodzi o kupno...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) W zime mam zamiar kupić sobie motorek gdyz wiadomo ze cena jest troszke miejsze , jestem zainteresowany rocznikami od 2003 a cena jaką mam do dyspozycji to 20 000zł. Najbardziej bym chciał kupić sobie R1 gdyz nie musze wam tego tłumaczyć ale jestem zainteresowany równiez 900rr, gsx 750/1000, zx 10r, ale najwiekszym moim problemem jest to ze mam wzrostu 197cm i nie chciał bym wyglądać na nim dziwnie , to wegług was jaki motorek z tym mi doradzacie? Ps. jak to jest z tymi podnuszkami czy mozna zmienić ich ustawienie zeby mi kolana sie mieściły :biggrin:

lewy1986 napisał:

Najbardziej bym chciał kupić sobie R1 gdyz nie musze wam tego tłumaczyć ......

A może byś spróbował wytłumaczyć? Napisz coś o swoich doświadczeniach, czym jeździłeś do tej pory etc.

Nie myślałeś żeby przepić te 20 patoli?

Witaj na Forum!

Edytowane przez jarcio

ABG napisał:

Za 20tys. zł to w tych rocznikach nie poszalejesz.

Gabarytowo największa jest 954.

hehehe ja mam 192 cm wzrostu i z doświadczenia wiem że na 954 jest najmniej miejsca gabarytowo najlepiej wygląda gsxr do 2002 roku jest dużo miejsca

tak na marginesie niestety japończycy nie należą do wysokich i klepią moto pod swoje rozmiary co widać w coraz mniejszych moto jeśli chodzi o sporty druga sprawa łatwiej zejść z wagą jeśli coś zrobimy mniejsze

tak naprawde najlepiej przymierzyć się do wszystkich modeli i sprawdzić na czym czujesz się najlepiej i masz w miare przyzwoity komfort

a jak ktoś będzie się z Ciebie śmiał to wytłumaczysz mu że te proporcje są idealne w sposób średniowieczny w końcu jesteś duży i masz duża siłe (argumętów) :icon_question: :biggrin: :)

dubey napisał:

Boszzzz, czemu, ach, czemu każdy dwudziestolatek chce R1?

Czy to tak jak z czarnymi Golfami GTI?

dub

dubey coś w tym jest , choć sam mam 20 to nie w głowie mi r1. Ludzi w dzisiajszych czasach są bardzo próżni i uwielbiają zwracać na siebie uwagę , pozostawiając zdrowy rozsądek daleko z boku:) A ty Boby jeździłeś już wcześniej na czymś, bo powiem ci , takie jest moje zdanie, że nie warto zaczynać od najwyższej półki. Objeżdzisz sie z z r1 i co dalej . A tak jakaś 500 pozniej 600 a dopiero pozniej..... Wiem jaka przyjamność mi sprawiła mi motorynka poźniej wsk, dr itd. Za każdym razem to cos nowego i niezapomnianego, za każdym razem wydawało mi się ze to na co siadam to rakieta. Fakt może nie jest to wariant ekonomiczny bo trzeba sie liczyć z tym ze z czasam brakuje mocy itd , ale wg mnie o to w tym wszystkim chodzi, powoli małymi kroczkami . No chyba ze wszystkie szczeble już przeszedłeś ....to co innego . Pozdrawiam

p.s z tym próżniactwem nie chodziło mi o autora posta zeby mnie nikt źle nie zrozumiał.

Edytowane przez Stewie Griffin

Przepraszam bardzo ale czuje się urażony :eek:

To że pomimo młodego wieku śmigam juz na R1 oznaczać ma, że probuje się tym faktem dowartościować?

zapewniam Cie że tak nie jest :D

Jazda 1000 w porównaniu do mojego poprzedniego gsxr 600 jest dla mnie poprostu bardziej komfortowa.

Chociażby fakt że w mieście nie musze non stop manewrować biegami. Zapinam 6bieg i zapieprzam te 50km/h po ulicach :P

Pozdrawiam ;)

Hej, witam wszystkich :icon_biggrin:

Pomimo "seniorkiego" wieku :smile:ja z podobnym pytaniem. Z tą różnicą, że chciałabym kupić 125-tę lub 250-tę. Tak mi przynajmniej doradzono. Co myślicie na temat Hondy? Nie chcę inwestować w chińszczyznę typu Margus (chyba dobrze kojarzę :icon_biggrin: )

Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na odp.pszczoła35

pszczola35 napisał:

Hej, witam wszystkich :)

Pomimo "seniorkiego" wieku :smile:ja z podobnym pytaniem. Z tą różnicą, że chciałabym kupić 125-tę lub 250-tę. Tak mi przynajmniej doradzono. Co myślicie na temat Hondy? Nie chcę inwestować w chińszczyznę typu Margus (chyba dobrze kojarzę :notworthy: )

Zacznij od 500 :icon_razz: Cztery lata temu też zaczynałem od gpz 500 i mówie Ci że jeden sezon starczy żeby się wmiare nauczyć(oczywiscie człowiek uczy sie całe życie).Mamy swoje lata i rozum . uważam że 125 czy 250 to zakup bez sensu dla Ciebie :icon_razz:

lewy1986 napisał:

Witam wszystkich bardzo serdecznie :notworthy: W zime mam zamiar kupić sobie motorek gdyz wiadomo ze cena jest troszke miejsze , jestem zainteresowany rocznikami od 2003 a cena jaką mam do dyspozycji to 20 000zł. Najbardziej bym chciał kupić sobie R1 gdyz nie musze wam tego tłumaczyć ale jestem zainteresowany równiez 900rr, gsx 750/1000, zx 10r

R1 na (?)pierwszy 'motorek'? ten temat zazwyczaj wypływa na początku każdego sezonu :icon_razz:

jeśli nie masz pewnego doświadczenia, a nie chcesz, by to motocykl wybierał gdzie/jak chce pojechać, odpuść sobie litra. pomijając moc, bezkompromisowe hamulce/geometria prawdopodobnie nie wybaczą błędów nowicjuszowi :)

dla mnie EOT.

pszczola35 napisał:

Hej, witam wszystkich :notworthy:

Pomimo "seniorkiego" wieku :smile:ja z podobnym pytaniem. Z tą różnicą, że chciałabym kupić 125-tę lub 250-tę. Tak mi przynajmniej doradzono. Co myślicie na temat Hondy? Nie chcę inwestować w chińszczyznę typu Margus (chyba dobrze kojarzę :icon_razz: )

pszczoła ..........

Miałem kiedys kolezanke o takiej ksywce .... dawno temu i fajna laska :)

A czy to mialby byc pierwszy motór ???

Nie kupuj 125 ani 250.

500 jest OK i wcale nie taka straszna.

Kwestia jeszcze czy sport czy jakies inne moto.

Moze Draga 650 ?

ISRA: 27062
SREU: 614

Hej, ponownie:) Dzięki za odpowiedzi:) Hm...mówicie 500-tka? No dobrze, a dam sobie radę?:wink: Propozycja Drag 650 -wrzuć mi jakąś fotkę ma maila, dobrze? Popztrzę na sprzęt, a dodatkowo zorientuję się w cenach. A jak z awaryjnością? Interesują mnie motocykle - nakedziki. Ale jestem otwarta no inne propozycje. :biggrin:

Z pewnością moto będę serwisować i to bez 2 zdań. Jeżeli nauczę się grzebać przy nim, to cokolwiek zrobię sama :biggrin: W końcu jestem czynnym kierowcą samochod. i o wymianę żarówek już nie proszę :bigrazz:

jeszcze raz dzięki:D Pszczola 35

pszczola35 napisał:
Hej, ponownie:) Dzięki za odpowiedzi:) Hm...mówicie 500-tka? No dobrze, a dam sobie radę? :) Propozycja Drag 650 -wrzuć mi jakąś fotkę ma maila, dobrze? Popztrzę na sprzęt, a dodatkowo zorientuję się w cenach. A jak z awaryjnością? Interesują mnie motocykle - nakedziki. Ale jestem otwarta no inne propozycje. :wink:

Z pewnością moto będę serwisować i to bez 2 zdań. Jeżeli nauczę się grzebać przy nim, to cokolwiek zrobię sama :) W końcu jestem czynnym kierowcą samochod. i o wymianę żarówek już nie proszę :)

jeszcze raz dzięki:D Pszczola 35

Mały :biggrin: - Pszczółka rozumiem że jesteś dziewczynką :bigrazz: , więc zmień sobie płeć, oczywiście tylko w profilu :biggrin:

A co do wybotu moto to zapomnij o Drag 650 bo to armatura, jeśli interesuje Cię naked to zainteresuj się : Suzuki GS 500, GSR 600, SV 650N, Bandit, Honda CBF 500, Hornet, Kawasaki ER 500, ER6N, Yamaha FZ 6, MT-03. To tak z grubsza ;)

Edytowane przez Sligier