DiboS60 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Kolega ma Honde super Cup 55 ;]bardziej wyglada to jak simson szwalbe.jest z 54 roku chyba ;]Na tych silnikach jezdzą dzis jenczengi i te inne gowienka z silnikiem 4t i skrzynią polaltomatem. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr3di Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 nowe skutery to chyba tylko w większych pojemnościach mają biegi i to nie wszystkie.ale Vespy PX, które były produkowane bodajże do 2003 roku mają manuala, tak jak ktoś pisał wyżej w lewej manecie.Kto nie jechał, ten nawet niech sobie nie próbuje wyobrażać jaka to przyjemność. ja mam PXa 80 z '82 roku. jakbyś miał jakieś pytania wal na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) W temacie pisało oprócz simsona skutera to taki zarcik byl.... Edytowane 8 Listopada 2006 przez Jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Typowo spamerski żarcik ... :) Widziałem fajną Vespę z 4 biegami, poj. 125 cm3, miała też nożny hamulec :PA z współczesnych? ... Nie znam :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 VESPA VESPA JESZCZE RAZ VESPA!! :lalag: mam taki szacunek do teog motorka ze dajcie spokoj, one były dosc długo produkowane z biegami recznymi osobiscie woziłem sie z 1995 r i nienarzekałem dwa sezony w TERENIE zero ulicy poligon las błoto woda :icon_eek: to była rzeźnia dla tego silniczka ale wytrzymal i było ojk dopoki gaźnik sie nieurwał od cylindra:) ale generalnie POLECAM :flesje: dodam jeszcze ze to była 50cm reczny hamulec i jak by co to na GG piszcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Moj kolega ma VESPE PX 80 z 4 biegami. Biegi sie przuzuca na podobnej zasadzie jak w komarku, recznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwiak Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) A TAK WOGOLE TO DLACZEGO W SKUTERKACH MONTUJE SIE AUTOMATY? Edytowane 15 Listopada 2006 przez skuwiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Bo taki skuterek ma byc jak najprostrzy w jezdzie. I bardzo latwo na nim sie nauczyc jezdzic. To jest taki bardziej dla amatorow , i dla tych co maja dwie lewe rece( nie mowie tu o wszystkich) co maja ten kibel jako I planowe moto. A ci co maja II planowe moto to wykorzystuja je do jazdy do sklepu po piwko, lub inny napoj zaspokajajacy pragnienie w gardle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 TO DLACZEGO W SKUTERKACH MONTUJE SIE AUTOMATY?bo jak np. trafi ci sie takie zdazenie jak nam, ze bylismy w mc'donaldzie i wielkie kolejki byly to pojechalismy do mc'driva i ja simakiem jak wzielem 2 hamburgery i shake w lewa reke prawa mialem na gazie, i niemoglem ruszyc bo niemialem jak sprzegla wdusic... a kolega na piaggio zlapal cole i cheeseburgera w lewa prawa dodal gazu i odjechal...heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwiak Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 bo jak np. trafi ci sie takie zdazenie jak nam, ze bylismy w mc'donaldzie i wielkie kolejki byly to pojechalismy do mc'driva i ja simakiem jak wzielem 2 hamburgery i shake w lewa reke prawa mialem na gazie, i niemoglem ruszyc bo niemialem jak sprzegla wdusic... a kolega na piaggio zlapal cole i cheeseburgera w lewa prawa dodal gazu i odjechal...hehno to wyjatkowa sytuacja.....ze skuterkami (dokladnie z jakims piaggio) mialem taka sytuacje....otoz pewnego dnia przyjechal do mojej siostry kolega (15lat) i cos mu paliwo nie dochodzilo....postawil wiec moto na nozkach i dodal gazu do oporu (stal z boku) no i skuterek odjechal...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Tak ogólnie moim zdaniem to skuter z biegami to lipa wielka. Samych skuterów nieuważam za fajne i jeżdze dlatego ze musze tak wyszło wcale neichciałem skutera.A juz wogule z biegami to by był taki dziwny chociaz wole o wiele motorowery z biegami.Wtedy skutery straciły by swoje zasadnicze zadanie jakie koledzy wyżej przedstawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregooor Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 jest jescze simson skuter heh :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Latasy123 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Mam do wydania koło 3k. Potrzebuje czegoś do dojeżdżania do pracy na co dzień 20km tak raz na tydzień dwa w weekend do rodziców na wieś 110 km. Chciałbym coś z biegami,Najlepiej chłodzonego cieczą bo używać będę moto całkiem sporo. skuterami jestem znudzony. Pracowałem jako dostawca rok czasu.I chcę trochę przyjemności z jazdy.Wiem że to niewiele kasy ale więcej na razie nie jestem w stanie uzbierać. A chcica jest na jakieś cudeńko. Mam 22 lata 192cm wzrostu Ważę 110 kg duży chłop jestem więc moto musi być w miarę konkretne. A do tego najlepiej żeby dało to rade z 80km/h pojechać a żeby jakiś angry driver mnie nie przejechał :D. Zastanawiam się nad jakąś starszą yamahą dt , derbi sendą ewentualnie rieju rs 50 / aprille rs na te pewnie musiał bym dozbierać. Ważne jest aby częsci były dostępne bo wiadomo chce kupić starsze moto liczę się z tym że coś może być do poprawek a zawsze jeździć bym mógł bo dosyć mam autobusów. Comi polecacie z tego co wymieniłem jakieś wady zalety jak ktoś ma może. Przyznam że zwracam się ku derbi sendzie podoba mi się jest tania i dosyć wytrzymała ponoć. Kupić chcę po 10 maja chętnie zobaczę jakieś oferty. Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Latasy123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi