markom13 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Jak wyłapać GMP to wiem :icon_mrgreen: ,ale juz zakumałem .Czyli przy GMP musi byc jakis luz na krzywkach ,wtedy mamy zaworki zamknięte .To chyba teoretycznie ,bo jak by była sytuacja ,ze zawory są za mocno podparte to juz nie wiem kiedy bedzie suw pracy.Ale ok,przyjmijmy,ze bedzie mały luz.Dzieki bardzo za pomoc ,na dniach biore sie za regulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) W CB jest chyba regulacja płytkowa?Płytki masz pod szklankami. Piszę tak na wszelki wypadek :icon_mrgreen: Edytowane 6 Listopada 2006 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Wiem :clap: niestety ,chyba trzeba wałki wyciągać .Ale ja sie przymierzam do regulacji w Viagrze :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 1.Jak (przy pomocy wakuometrów oczywiście) regulować gaźniki ? Gdzie i jak się podpiąć, czym regulować itd ... -m jeśli mogę o krótką instrukcję obsługi a czy to ktoś mi wytłumaczy - proszę ... :cool: :cool: Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Regulacja gaznikow to o wiele szerszy temat niz synchronizacja ( ktora robi sie przy pomocy wakuometrow ) i jezeli twoj motocykl tego potrzebuje to radze sie udac do fachowca - gaznikowca, a nie byle jakiego mechanika motocyklowego. W Wwie czlowiekiem, ktory kuma gazniki jest napewno dla mnie Tomek Kedzior z PolandPosition - o reszcie nic nie wiem wiec nie polecam.Mozliwe ze nasz wlasny Pawel ( moderator z Forum ) juz jest na tyle dobry ze ci potrafi pomoc ( slyszalem pozytywne opinie ), no ale on tez ma warsztat w Zielonce.Przy koncu jesieni w warsztatach sa pewnie puchy wiec radze sie tam udac, zaplacic i miec dobrze zrobione, a nie cwiczyc samemu cos o czym nie masz pojecia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgadzam się z Adamem.Jesli nie masz odpowiedniej wiedzy na temat gaźników to sam się lepiej za nie nie zabieraj.Narobisz sobie kaszany i nic po za tym.To nie jest prosta sprawa jesli się na tym dobrze nie zna.Można sobie samemu na czuja gaźnik w MZ-tce np. wyregulować:)Pełna regulacja gaźnika w XV nie jest wcale taka droga więć nie warto chyba samemu się w to bawić bo może się okazać , że będziesz musiał po swoich regulacjach motocykl na przyczepce do serwisu zaprowadzić ):): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Dzięki Adam :clap: Tu masz "piwo" tekst o gaźnikach (moja skromna twórczość, podobnie jak to o zaworach, co już czytałeś :)) : http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,2720482.html Jak nie czujesz się na siłach, zaraszam do siebie, wszystko wytłumaczę i zaprezentuję na żywo. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Paweł,dziei bardzo - skorzystam więc z Twojej pomocy. Pojawię się u CIebie w zkładzie, ale dopiero po zimie. Teraz moto rozebrane na mazurach stoi i przez zimę postoi. Ale na wiosnę jesteśmy umówieni :biggrin: Dzięki raz jeszcze :P Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Nie ma sprawy, zapraszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi