Tuzmen Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Dobre ! A powiedz mi w takim razie czy stosowałeś złote i masz porównanie ? Pawel Nie mam zbyt duzego doswiadczenia, to jest drugi kolet klockow w moim uzyciu. Wczesniej mialem nissiny, chyba zlote. Hamowaly tak samo. Albo poprostu sie nie znam, albo nie mam duzych wymagan. EBC kupilem bo byly tanie i spodziewalem sie gorszej jakosci, ale jestem pozytywnie zaskoczony.Dlatego nastepny komplet tez bedzie EBC tylko że te twardsze. pozdrawiam bluesowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) Ku**wa nie ździera się klocków do blachy, zawsze musi trochę okładziny. pawle wiem że NIE POWINNO się zdzierać klocków do gołej blachy ale 1 Jesteśmy w polsce i każdy chce zaoszczędzić :icon_eek: 2 ja osobiście wiem gdzie są klocki co robią i jak wyglądają zużyte ale jest b dużo ludzi którzy tego nie wiedzą i napewno nieraz miałeś ludzi którzy przyjeżdżali "bo coś im trze jak hamują " :buttrock: 3 ja też nie oglądam klocków codziennie tylko raz na jakiś czas i zdaża mi się nie uchwycić odp czasu ich wymiany4 A np w samochodzie (ich hamulce ze strony technicznej przecież wcale się nie różnią czy znasz kogoś kto np co tydzień dwa lub trzy odkręca koło i sprawdza ile zostało jeszcze klocka ? :icon_biggrin: ja nie :icon_eek: Edytowane 1 Listopada 2006 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 pawle wiem że NIE POWINNO się zdzierać klocków do gołej blachy ale 1 Jesteśmy w polsce i każdy chce zaoszczędzić :biggrin: 2 ja osobiście wiem gdzie są klocki co robią i jak wyglądają zużyte ale jest b dużo ludzi którzy tego nie wiedzą i napewno nieraz miałeś ludzi którzy przyjeżdżali "bo coś im trze jak hamują " :buttrock: 3 ja też nie oglądam klocków codziennie tylko raz na jakiś czas i zdaża mi się nie uchwycić odp czasu ich wymiany4 A np w samochodzie (ich hamulce ze strony technicznej przecież wcale się nie różnią czy znasz kogoś kto np co tydzień dwa lub trzy odkręca koło i sprawdza ile zostało jeszcze klocka ? :icon_biggrin: ja nie :icon_razz:eee-u mnie w samochodzie wcale nie potrzeba odkrecac kola ,zeby sprawdzic klocki to raz. A dwa-wytrzymalosc klockow w samochodzie jest jednak "troszke" wieksza niz motocyklowych(pomijam odosobniony, wymieniony powyzej fakt przejechania 70 kkm na komplecie klockow w moto-ale to chyba ewenement na skale swiatowa :P ). Poza tym coraz bardziej ciekawi mnie ta poznanska oszczednosc-zjezdzic klocki do blachy( zeby zaoszczedzic )a potem zmieniac tarcze za kilka stow /sztuka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 (edytowane) Orginalne Nissiny z przodu montowane w Hondach potrafia przejezdzic przy ostroznym uzytkowaniu ok 60tys km, wiec Twoj przypadek nie jest odosobniony. A takie EBC to pewnie z polowe tego przebiegu nie przejada ( czy to czarne czy zlote )...... Edytowane 2 Listopada 2006 przez samolot Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Orginalne Nissiny z przodu montowane w Hondach potrafia przejezdzic przy ostroznym uzytkowaniu ok 60tys km, wiec Twoj przypadek nie jest odosobniony. A takie EBC to pewnie z polowe tego przebiegu nie przejada ( czy to czarne czy zlote )......U mnie z przodu wytrzymaly 25 tys km od nowosci fabryczne Nissiny co i tak uwazam za swietny wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Z anegdot warsztatowych : mieliśmy u siebie klienta na Aeroxie co wprawdzie wiedział że dolna granica to 1mm-2mm ale najwyraźniej nie doczytał że chodzi o grubość okładziny a nie blachy :icon_biggrin: Po demontażu klocków okazało się że blacha klocka wygląda prawie jak żyletka :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 z tym 70tysiącami na jednym zestawie klocków to ja w to uwierzę pod warunkiem że ktoś śmiga wybitnie turystycznie odczasu do czasu wspomagając się tylnim heblem a te przednie klocki to jakiś supertwardy shit :D , z klockami to tak jak z dobrymi oponami - im lepszy klocek tym szybciej schodzi niestety albo inwestujemy w klocki przynajmniej raz na sezon i cieszymy sie dobrymi heblami albo kupujemy klocki raz na 3-4 sezony i jeździmy na "drewnianym" zestawie... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Mogę dać na piśmie :->.No napisałem że trasa . Jak często hamuje się na trasie a jak często na mieście w stosunku do przejechanych kilometrów .Na trasie jedziesz np 160 puszczasz gaz , lekko po heblach lub nie , i już masz 100 .Osobiście nie miałem możliwości porównać skuteczności hamowania na innych moto , ale wydaje mi się że te fabryczne dają radę . Byłem też kilka razy w Poznaniu na torze i kilkanaście razy na torze kartingowym . Oczywiście nic na siłę ,jechałem tam by sobie polatać a nie urywać sekundy na każdym okrążeniu . No po prostu niezłe klocki .Właśnie rozglądam się za nowymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robakcbr Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Wiem ,że kasa jest ważna ale tak jak napisał kolega na niektórych częściach się nie powinno oszczędzać i już!!!!Jeżeli ktoś koniecznie chce zaoszędzić i kupić gorsze opony albo klocki ,albo jeździć prawie na łysych oponach lub prawie bez klocków :icon_exclaim: ,to niech nie zapomina o tym jeżeli będzie chciał wejść szybciej w ostry zakrętlub będzie ostre hamowanko......... bo może się zdarzyć ,że będzie sobie pluł w twarz :) ,że mógł wypić kastę piwa mniej :icon_twisted: i kupić dobrą część ,niż zbierać na nowego sprzęta..... ps oczywiście nie życzę nikomu takiej przygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi