Pawel Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Witam. Powstał nowy temat, bo w "szkole jazdy" jest masa takich, gdzie forumowicze się cieszą ze swoich osiągnięć, zdanych egzaminów itp. Uwaga. Tu zaintersowana osoba pisze jak się cieszy :D , dziękuje szkole jazdy :biggrin: lub ją gani że zdawał 23 razy :flesje: . Nie komentujemy - wszyscy się cieszymy razem z Wami, zróbcie to w myślach, wypijcie piwko :biggrin: za szczęśliwców i ... na tym koniec. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzka Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Ok, jak porządki to porządki.To ja się w takim razie powtórzę (chyba mogę...?) i proszę o usunięcie założonego wcześniej tematu. Wczoraj o godzinie 14 miałam egzamin praktyczny na prawo jazdy kat. A; mimo pieszych zdradziecko czających się przy przejściu, by wkroczyć na nie w najmniej odpowiednim momencie, mimo niebezpiecznie zsuwającego się z głowy otwartego kasku, który przy 70km/h zachowywał się jak spadochron :biggrin: , a przede wszystkim mimo sporego stracha - zdałam :D PS. Szczególne podziękowania kieruję w stronę wspaniałych instruktorów ze szkoły "PRO-MOTOR" - jesteście wielcy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gusto Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Heh, skoro nawet powstal przyklejony watek to i ja sie pochwale zdanym egzaminkiem dwa dni temu na Odlewniczej :biggrin:O tyle jestem z siebie dumny (oczywiscie calkowicie nieslusznie:), ze pierwszy raz w zyciu siedzialem na moto 2 miesiace temu :D I jakos tak sie wszystko szczesliwie i w miare szybko ulozylo. Teraz nie pozostaje nic jak ciulac na wymarzone moto :biggrin: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 jak sie chawalic to sie chawalic :D ja dzisiaj odebrałem prawo jazdy na A i B :biggrin:) najbardziej mi sie podoba data wydania 13 w piątek :biggrin: :flesje: zgóry gratuluje wszystkim co zdali już zdają i bedą zdawac na kategorie A . Do zobaczenia na trasie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 To ja sie pochwale w ten sposob: http://img153.imageshack.us/img153/8941/prawkout1.jpg Wszystkim ze Słupska badz okolic polecam osk PLUS. Jedyny osrodek w Słupsku, z motocyklem takim jak na egzaminie. Spoko instruktorzy, z poczuciem humoru, nie dra sie i ogolnie maja wysoka zdawalnosc. Milo wspominam caly kurs :icon_twisted: Pzdr :icon_razz: Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xx CiNeK xx Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 No to też się pochwalę:P W sierpniu zdałem testy (0 błędów) i jazde na kategorię A:) A przedwczoraj jazdę na B:) Wszystko za pierwszym razem:) A zdawałem w ośrodku Suwałkach. No i chciałbym podziękować Stankowi i Michałowi za przygotowanie:) Chociaż było czepianie to wyszło to na dobre. Wszytkim którzy we mnie wierzyli i trzymali kciuki oraz egzaminatorce która przeprowadzała egzamin na B za wyrozumiałość:biggrin: Idzie zima więc 4 kółka też się przydadzą... :biggrin: I gratulacje wszystkim z prawkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanshin Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Heh. to juz prawie dwa lata, ale jeszcze się ciesze bo dobrze się bawiłem na egzaminie jak kilka razy czekałem na punciaka z egzaminatorem... :P Egzaminy banalne raczej jak ktoś miał dłuższą styczność z moto, przyjemność i formalność..U mnie na gn-ku 250 nauka (licznik z sygnalizacją na którym biegu aktualnie jedziesz) i na gn-ku egzamin, bajecznie prosty i łatwy w prowadzeniu moto polecam do nauki..Troche mało jazdy po mieście bo tylko 1 godzina.. Na plac przychodziłem i sam brałem moto jak był jakikolwiek instruktor..Także dziękował nikomu nie będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 a to i ja sie pochwale. zdalem wczoraj, jezdzilem na nowitenkiej(700km przebiegu:>) Ymasze 125 (nie moge zapamietac modelu jakos ybr czy cos).a ta nowa osemka to parodia jest:D normalnie jak stadion jakis:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossowiec Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 rad jestem bo wczoraj zdałem na B.Na A miesiąc wcześniej ale odbiore razem :biggrin: :biggrin: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Jestem połowicznie szczęśliwy bo zdałem egzamin teoretyczny A+B (0 błędów), ale niestety odwołali jazdy ze względu na złe warunki pogodowe :biggrin: Ślisko, lód, zamarźnięty deszcz, temp. poniżej 0. Bali się poprostu. Pogadałem sobie z facetem który prowadził egzamin teoretyczny potem jeszcze z egzaminatorem na A i właśnie mówili, że nie ma sensu bo można sobie krzywde zrobić. Na jezdni można było się ślizgać ;/ Ale... spodziewałem się, że tak będzie i zostawiłem sobie 4 godziny jazdy :rolleyes: Poczekam sobie do kwietnia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mowso Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Nam się z Żoną upiekło pod względem pogodowym - natomiast niestety Żona oblała - choć na placu jej szło lepiej ode mnie - po prostu w Jastrzębiu był tak zjechany motor że nie dało się jechać na jedynce bez sprzęgła i gazu a trzeba było robić slalom i ósemkę na 2 i pół sprzęgle. Oblała połowa ludzi przystępujących do egzaminu a osobiście widziałem chyba z 2-3 z nich jak śmigali bez żadnych problemów na jazdach. Mi się udało z niemałymi problemami. Instruktor w LOK-u w Żorach - starszy Pan w sumie miły no ale jazdy to raczej za autem z kursantem na autko :icon_question: więc raczej nie polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokowaty Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 "do trzech razy sztuka..." No i wlasnie dzis byl moj trzeci raz i sie udalo. :) Przy okazji krótka historia moich zmagan: Pierwsze dwa podejścia miałem w Zielonej Górze. Obydwa oblałem na ósemce. Na kursie ósemki wychodziły mi bez problemu, ale na egaminie nie mogłem im dać rady. Obwiniałem za to wiele rzeczy: po pierwsze motocykl - byl inny niz ten, na ktorym sie uczylem. I to, co mi w nim najbardziej przeszkadzalo, to fakt, że gdy nogami ściskałem zbiornik, to nie mogłem zgiąć kierownicy na maksa ani w prawo, ani w lewo, bo przeszkadzaly mi nogi. (Mam 189 cm wzrostu) Na poczatku bylem zdezorientowany tym faktem, ale pozniej (za drugim razem) opracowalem metode jezdzenia w rozkroku. Niestety i tak nie pomogło.W międzyczasie zdecydowałem, że spróbuje zmienić ośrodek egzaminowania. Studiuję w Poznaniu, więc poprosiłem, żeby tam wysłali moje dokumenty (co dziwne, nie mogłem sam odebrać moich dokumentów z WORD w Zielonej Górze, żeby je złożyć w Poznaniu. Musiałem złożyć pisemną prośbę o przesłanie dokumentów do innego WORD).W międzyczasie przyszła zima, więc odpuściłem, poźniej kilka miesięcy byłem za granicą, zmieniły się rozmiary ósemki. Koniec końców wykupiłem w przypadkowej szkole jazdy w Poznaniu 4 godziny jazd przed samym egzaminem.Motocykl na egaminie w Poznaniu wydaje się być stworzony do zdawania. Myślałem, że na choperku będzie trudniej się zmieścić w ósemce, ale na szczęście okazało się, że nie było z tym probelmu (zwłaszcza, że ósemka została powiększona). Silnik idealnie wyregulowany, na luzie ok. 2 tys obrotów. Bardzo pomocny okazał się wskaźnik biegów (pokazywał, który bieg jest teraz wrzucony) Egzaminator przyjaźnie nastawiony, nie czepiał się. Na mieście tylko raz zgasł. No i co najważniejsze dla mnie w motoycklu: mogłem skręcać kierownicę na maksa nie dotykając kolan! Jedyny minus WORD w Poznaniu, to czas oczekiwania na egzamin... ponad miesiąc. Podziękowania należą się w tym miejscu egzaminatorowi z Poznania. Więcej zawdzięczam jemu, niż moim instruktorom ze szkoły jazdy. Dla tych, którzy dopiero wybierają szkołę radzę wybrać taką, która posiada motocykl taki, jak będzie na egzaminie i ósemka będzie taka sama jak na egzaminie (te, na których się uczyłem były nieco inne)I nie bójcie się zmieniać ośrodków egzaminowania. To nie boli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Gratulacje! :) A napisałeś, że: W międzyczasie przyszła zima, więc odpuściłem, poźniej kilka miesięcy byłem za granicą... Nie zapomniałeś jak się jeździ/sprawdza itp.? Ja teraz jestem zmuszony czekać na egzamin praktyczny do kwietnia przez pogode ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_rah Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Gratulacje! :) A napisałeś, że:Nie zapomniałeś jak się jeździ/sprawdza itp.? Ja teraz jestem zmuszony czekać na egzamin praktyczny do kwietnia przez pogode :D jak to czekac do kwietnia? ja wczoraj zdalem teorie i dzisiaj jade sie zapisac na praktyke. Slyszalem ze zdaje sie do -10 stopni (?) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Ale ja mieszkam w Ostrołęce ;/ Oni przyjeli, że egzaminują do końca października i koniec. Przedłuzyli do 9 listopada egzaminy, a że w poniedziałek był snieg/lód na drogach to odwołali nam praktyczny (5 osób) [od wtorku do dzis jest ładna pogoda], ja chciałem jeszcze sie załapać na 9, ale koordynator mi powiedział, że tak to możemy robić w nieskończoność i 'kwiecien'. Mieli w ogóle odwoływać egzaminy, ale z tego co słyszałem to robili praktyke nawet dziś :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi