miclaw Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 hmmmm zrobiłem to tak... :D Musiałem zablokować wał aby odkręcic nakrętke która trzyma tryb na wale.Ale moje zablokowanie nie było zbyt precyzyjne,nie spełniło swojego zadania i wał sie obrócił (góra silnika była juz zdjęta)i uderzył w karter-potem złapałem sie za głowe i miałem dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Jeżeli jest ukruszony przy kanale wydechowym oraz jeśli nie odsłania okna wylotowego, to miejsce ułamania wypoleruj tak żeby nie było rys. W ten sposób zatrzymasz (jeśli występuje) powiększające się mikropęknięcia, które mogą wystąpić w najmniej oczekiwanym momencie. Natomiast jeśli odsłania okno to lepiej wymień, bo albo stracisz na mocy, albo zwiększy się zużycie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Swoją drogą dziwne, bo mój też zaczął się rozpadać od strony wydechu, miałeś dyfuzor założony?Seta ma obroty nie małe tak więc jak się tłok dobrze posypie to może się to skończyć nie na 120zł.Micław jak chcesz to Ci mogę nawet dać ten mój ukruszony (jest jak nowy) i postawisz na półce, na tym nie lataj nie warto.Oraz, nie chcesz kupić nowego tłoka na 4 szlif z pierścieniem czeski?Mi on zalega, bo kupuję na 2 szlif. :DA jak nadal nie jesteś pewien czy wymieniać to wejdź na forum i zobacz jak wyglądała tam masakra silnika w ćwiarze, koszta naprawy były o parę stówek mniejsze od ceny twojej kozy.I jeszcze jedno, gdzie Ty masz te podkładki co przychodzą między tłok, a korbowód, na swożniu? Edytowane 20 Października 2006 przez malys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 miałeś dyfuzor założony?Zawsze z dyfuzorem latamOraz, nie chcesz kupić nowego tłoka na 4 szlif z pierścieniem czeski?Mam nową tuleje wsadzoną...I jeszcze jedno, gdzie Ty masz te podkładki co przychodzą między tłok, a korbowód, na swożniu?poprzedni własciciel musiał cos poknocić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Juz lepiej wydac to 150zl na towy tlok i jezdzic ze spokojem ze sie nie rozwali i przy okazji nie popsuje cylindra bo szkoda . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 O Boze wy mowicie powaznie o lataniu tego tloka czy sie nabijacie?? Taki tlok trzeba bezwzglednie wymienic. Ja wiem ze w dzisiejszych czasach sa dobre keje itd., ale na litosc boska .... autorowi tematu chodziło o to, czy da rade latać, nie łatać :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 powiem wam chłopaki te ja tak samo rozwaliłem tłok ale w Yamasze teraz uwazam 10000 razy bardziej:D ja osobiscie kupiłem nowy tłok bo szkoda mi było cylindra ale moj był wykryszony duzzzo i od strony ssania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 jezeli tlok sie rozsypie to napewno da rade latac. Kwestia dlugosci lotu jest scisle uzalezniona od predkosci motocykla poprzedzajacej lot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Nie ryzykuj tłok pęknie i zrobi Ci piękny sajgon w silniku i będziesz płakał. Naprawić tłok nie naprawisz bo jest to nie wykonalne :) Tego wypoleruj na lustro i na biurko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 SiemaRozbierał dzisiaj silnik i uszczypałem kawałek tłoka :P Foty:Zdj1Zdj2Trzeba go wymienić ?? jak widzicie jest on prawie nowy...Przelatane ma 2hEch ten tłok nie jest jeszcze taki zły myslałęm ze bedzie w gorszym stanie a taki jak na ty zdjeciach to jeszcze nic niektórzy szlifują tak tłoki zeby był tłok lżejszy w weź go sfazuj zeby nie miał ostrych kantów zeby nie było zawiriwań mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi