trajka66 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Alpiny Sp 2 !!!!! Pisałem juz kiedys o nich, bo mam takie - ich dopasowanie, komfort jazdy, jakość wykonania wszystko na poziomie celującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 A warto dopłacac do mod. 2006 czy brac 2005? Pozdro Trajka :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Bez dwóch zdań różnica jest olbrzymia. Jakość skóry, odszycie, sposób ułożenia w dłoni, wytrzymałość na wodę - zdecydowanie wygrywa Alpinestars. Dopłać i ciesz się dobrą rzeczą, po to pracujesz :)pzdr dokładnie polecam firmę alpinestar dobra ale jakoś wykonania i funkcjonalność miodziotylko nie SP2 tylko model wyższe SP1 sam mam takie i sa poprostu rewelacyjne!http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...products_id=809 napisz na pw dam ci namiar do gościa jak sie dobrze potargujesz wyrwiesz je za 300zł!:D Edytowane 13 Lutego 2007 przez tra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Jak już jesteśmy przy "łapach" Alpinestars to mam pytanko. Czy wentylację (włoty powietrza) mają tylko megadrogie rękawice tej firmy, tj. model GP-TECH? A może zna ktoś źródło gdzie za serię GP (w tym np. GP PRO) nie płaci się jak za platynę?Pozdrawiam! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MESSER Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Co panowie sądzicie o tych rękawiczkach??STR Malachite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 W zeszłym sezonie kupiłem na allegro badziewiarskie rękawice zimowe co to niby miały napisane THINSULATE i że jest warstwa HIPORA. Były bardzo ciepłe, ale po 2 miesiącach użytkowania były tak przepocone, że musiałem je oddać do rękawicznika, żeby je "wyprał" w benzynie ekstrakcyjnej (bo były skórzane). Kiedy je odebrałem "trzeszczały" przy każdym najdrobniejszym ruchu palca. Na dworze zrobiło się ciepło i postanowiłem zrobić z nich letnie rękawiczki. Wybebeszyłem podszewkę i okazało się, że jedną z warstw był zwykły plastik z jakich się robi jednorazowe reklamówki. Nie chcę podobnego błędu popełnić, więc poradźcie mi jakieś sprawdzone w zimowych warunkach. Tylko żeby nie były z plastikiem w środku... Budżet to koło 300zł. I pytanie techniczne. Jak ma działąć warstwa GORETEX kiedy rękawiczka jest skórzana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 dokładnie polecam firmę alpinestar dobra ale jakoś wykonania i funkcjonalność miodziotylko nie SP2 tylko model wyższe SP1 sam mam takie i sa poprostu rewelacyjne!http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...products_id=809 To prawda. Zanabyłem drogą kupna Alpinestarsy SP 1. Rewelacyjne rękawice. Super uszyte i wygodne. A jaki wygląd... Polecam. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rez Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam też chce zakupić rękawiczki wybór padł na firme Alpinestars :icon_eek: wiec tak teraz tylko wybór modelu bedzie to sp3 tylko nie wiem które brać te starsze czy nowsze z 2006 czymś sie róznią oprócz wygladu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joniec Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja lubię krótkie rękawiczki i dlatego jak tylko nie jest za zimno to jeżdzę w Alpiny SMX. Na lato polecam ten model naprawde u mnie się sprawdzają. W zeszłym sezonie jeżdziłem na nich dosyć długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam! Dziś przyszła przesyłka z http://www.moto-akcesoria.pl z zamówionymi rękawicami Cafe Racer Sport II. Wszystko OK, lecz nie trafiłem z rozmiarem, są za duże. Generalnie palce są za długie co przeszkadza przy chwytaniu za klamkę hamulca albo sprzęgła. Po prostu zahaczam palcami o klamkę. Nie wyobrażacie sobie mojej złości. Na razie testowałem na sucho, jutro jak będzie pogoda to chwile w nich pojeżdżę. Najbardziej przeszkadzają za długie palce, a tak poza tym to mogą być. Nie wiem co zrobić. Czy odesłać i wymienić czy zostawić i się przyzwyczaić..? Eh zawsze musi być coś nie tak! :) Pozdrawiam, kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zapytaj moze da rade wymienić, bo jak dla mnie nie ma nic gorszego niz smigac w niedopasowanym stroju (czy to kask, spodnie, czy rękawiczki) to naprawde przeszkadza podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Czym dokładnie różnią się Alpiny SP-2 od SP-1 (poza wyglądem oczywiście). Chodzi mi o różnie w ich budowie, użytych materiałach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam! Dziś przyszła przesyłka z http://www.moto-akcesoria.pl z zamówionymi rękawicami Cafe Racer Sport II. Wszystko OK, lecz nie trafiłem z rozmiarem, są za duże. Powiem Ci, abyś od razu je wymienił na mniejsze, bo zobaczysz jak, będą Ci przeszkadzać w czasie jazdy :icon_mrgreen: Wiem coś o tym, bo kupiłem kiedyś zbyt duże rękawice na moto, bo były przecenione o połowę, a rozmiar był tylko o jeden większy :biggrin: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Polecam UTIKE, bardzo dobra jakość i komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Cin Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Witka Mam do sprzedania takie rękawice http://www.allegro.pl/item167018794_bolid_..._rozmiar_l.html Cena na aukcji 125 pln + 25 pln koszty wysyłki z Francji (czytaj aukcję). Na żywo wyglądają niesamowicie. Super jakość. Wygodne. Super na ściga. Kupiłem za duże. Rozmiar L są dla mnie ciut za duże. Zamówiłem już M a te oddam za 140 pln. Przyjedź, obejrzyj i kupuj, bo są warte tej ceny. :icon_rolleyes: Edytowane 22 Lutego 2007 przez Mar_Cin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi