Tomek-Bandit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witka Dziś po uzupelnieniu elektrolitu w akku i zamontowaniu w motorze zobaczylem ze ów elektrolit cieknie z akku po calym motorze i międzyinnymi lancucu. Wyjalem szybko akku i wytarlem wszystko ale lancuch ciezko wytrzeć więc trochę tam napewno zostalo. Boję się że kwas mi "zeżre" lancuch i sie teraz zastanawiam czy to jakoś nasmarować czy zostawić? Smaruję lancuch naftą i czasem jakiś sprejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-Bandit Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No nawet nie strasz. :) Wrocilem do pracy i motorem moge sie zajać za ok 3h dopiero:( Zeżre mi lancuch? Dolalem elektrolitu bo na akku bylo napisane zeby dolewac tylko kwas i nigdy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Dolalem elektrolitu bo na akku bylo napisane zeby dolewac tylko kwas i nigdy wody. Napewno tak było na pisane :) Nic nie pokręciłeś :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-Bandit Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 na 100% ale jeszcze to sprawdze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No nawet nie strasz. :buttrock: Wrocilem do pracy i motorem moge sie zajać za ok 3h dopiero:( Zeżre mi lancuch? Łańcuch tylko do ćwiartki- jak kwas głodny to 12 ogniw na godzinę wsysa :) ,Ale oringi doszczętnie zniszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Myślę że za 3 godz. to będzie po ptokach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWo Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 wsadz go szybko do pralki , to jedyne co mozna zrobic zeby uratowc, dodaj plynu do zmiekczania perwoll to moze go uratujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 i koniecznie dodaj CALGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 nie panikujcie.. nic mu nie bedzie.. kwas siarkowy slabo reaguje z guma, a metalu tez ci nie przepali.... Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 A gdzie Ty miales rurke, ktora powinna byc nalozona na odpowietrznik akumulatora i bezpiecznie poprowadzona w kierunku "podwozia"? Bez rurki to i bez duzego wycieku niezdrowo jezdzic - opary wplywaja na rdzewienie skrzynki akumulatora. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-Bandit Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No i proszę państwa nie ma tragedii :D Lancuch wymylem woda dokladnie pozniej nasmarowalem sprejem i jest ok. Ale ja jestem lama.. :) Jak będę miał więcej czasu w weekend to wrzucę go do pralki razem z bielizną coby się nie porysował i dodam jakiś dobrze reklamowany proszek do prania :) Wężyk odprowadzający mam jakiś tylko że właśnie jak motor jest na podnóżce bocznej to kapie mi z tego wężyka prosto na łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Ja ostatnio sporo walczyłem z kapiącym elektrolitem.Początkowo- w czasie jeazdy rozbryzgiwał sie po wahaczu, przewodzie hamulcowym, i tłumiku.Guma została nietknieta, Metal gorzej...Chrom niszczy nieodrwacalnie po kilkunastu godzinach, Lakier czarny na rurce z wydechu zeżarło też w kilkanaście godzinrurke odpływową z accu, zakończyłem patenetem zroionym z flamastra, jednak go też zjadło.Teraz testuje strzykawke do której ma zbierać sie kwas, która obudowana jest plastykowym pudekłkiem po filmie fotograficznymPo 7 dniach narazie wszstko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Października 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Dolalem elektrolitu bo na akku bylo napisane zeby dolewac tylko kwas i nigdy wody.Na BANK było odwrotnie. Ratuj aku - znajdź na forum jak to się robi. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Tomek-Bandit - jezeli juz zapanujesz nad sytuacja to sprawdz na koniec jakie jest napiecie na zaciskach aku podczas ladowania przy wyzszych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Tak na marginesie to masz nieoryginalny aku - do małego bandziora jest przewidziana bezobsługowa 9'tka (ETX9-BS) która jest szczelna i nie miałbyś z nią takich problemów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi