Skocz do zawartości

Suzuki GSX-R1000 2007, nowe Bandity!

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do naszej relacji z paryskiej prezentacji nowości Suzuki. Jest dużo fotek, których poza nami nie ma nikt w Polsce, poza tym jest tez opis zmian :icon_mrgreen:

Tutaj jest GSX-R1000:

http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX-R,1000,mo...2007,,2237.html

No i nowe Bandity - lekki szok, ale bardzo pozytywny:

http://www.scigacz.pl/Suzuki,Bandit,650,i,...,2007,2236.html

Ciekaw jestem waszej opini :wink: Dla mnie zmiany na lepsze, choc nie bardzo rozumiem czemu duzy Bandit nei ma wiecej jadu...

Pozdrawiam,

Ścigacz.pl - www.scigacz.pl | California Superbike School w Polsce - www.sbkschool.pl

Czesc,

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do naszej relacji z paryskiej prezentacji nowości Suzuki. Jest dużo fotek, których poza nami nie ma nikt w Polsce, poza tym jest tez opis zmian :wink:

Tutaj jest GSX-R1000:

http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX-R,1000,mo...2007,,2237.html ://http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX-R,...quot;] [/color]

No generalnie ładny, tylko te wydechy :icon_mrgreen: a no i nie napisaliście że jest cięższy od K6.

Najpiekniejsze co w nakedzie czyli uzebrowany silnik zastapili gladkim a zewnatrz dziadostwem z wtryskiem w b12 :icon_mrgreen: Zeby chociaz zrobili jakas niewielka atrape zeber albo jak w choperach fajne zebra sluzace stylizacji to zachcialo im sie zmieniac silnik.

Najladniejsze sa pierwsze b12 bez tej wymyslnej owieweczki. Mam gdzies czy truje spalinami czy nie :wink:

Heh ten Gixer taki sobie .. no niby ladny ale moim zdaniem ladniejsze byly K4 i K5 A co do czesci to panowie z Suzuki postarali sie nie ma co :icon_mrgreen: Dzieki temu systemowi manipulowania moca mozna bedzie sie poczuc jak jezdziec MotoGP hehe

Najpiekniejsze co w nakedzie czyli uzebrowany silnik zastapili gladkim a zewnatrz dziadostwem z wtryskiem w b12 :wink: Zeby chociaz zrobili jakas niewielka atrape zeber albo jak w choperach fajne zebra sluzace stylizacji to zachcialo im sie zmieniac silnik.

Najladniejsze sa pierwsze b12 bez tej wymyslnej owieweczki. Mam gdzies czy truje spalinami czy nie :eek:

w sumie dobrze gadasz!

silnik, mimo iz z pewnością "bardziej nowoczesny", wyglada niemal jak wyjęty ze sportowego brata, do tego -w czasach powszechnej anoreksji- motocykle przybrały na i tak niemałej masie?!

w Banditach-olejakach kochamy ich dźwiek, ciekawe co uczynili dźwiękowcy Suzuki w tej kwestii w modelu K7 :icon_mrgreen:

No generalnie ładny, tylko te wydechy :icon_mrgreen: a no i nie napisaliście że jest cięższy od K6.

Zgadza sie, wydech na pierwszy rzut oka wyglada fatalnie, ale jak znam zycie to wszystkim sie po miesiacu opatrzy i nikt nie bedzie sie krzywil. A co do masy? No coz, teraz ma ważyc 172 kg na sucho, ale jaka to roznica?

Dla ludzi jezdzacych na ulicy - zadna. Dla tych ktorzy jezdza na torze - wyrzucenie tego dziwnego tlumika juz da kilka kg oszczednosci. Poza tym wszystko wskazuje na to, ze bedzie ciut wieksza moc, dlatego myśle ze jeśli chodzi o osiagi nowego Gixxera to mozemy spac spokojnie :wink:

Edytowane przez Lovtza

Ścigacz.pl - www.scigacz.pl | California Superbike School w Polsce - www.sbkschool.pl

Jak dla mnie nowe Bandity wygladaja genialnie :biggrin:

Moze nie milosc od pierwszego wejrzenia ale duze zauroczenie :wink:

Bandziorek ma teraz prawie wszystko to co mnie sie podoba w motocyklach:

Naked z polowiewka (i na dodatek imho doskonale pasujaca do sylwetki)

Zamknieta rama z okraglymi rurami

Wydech 4 w 1 z olbrzymia koncowka po boku motocykla (a nie jakies niewiadomo co poprowadzone pod siedzeniem :eek: )

A do tego nowoczesny silnik wcale zle nie wygladajacy (bryla i tak przypomina mi stare olejaki) i jakos nie szczegolnie przeszkadza mnie brak uzebrowania. Ciekwawe jak bedzie brzmial w polaczeniu z fabryczna koncowka wydechu?

Zeby tylko oddali jeszcze analogowy predkosciomierz :icon_mrgreen: :cool:

Tak wiec nowe bandity zajmuja od teraz wraz z kawa z 750s pierwsze miejsce na liscie motocykli ktore chcialbym miec jak bedzie kiedys kasa oraz odpowiednie doswiadcznie i umiejetmosci :crossy: :crossy:

w Banditach-olejakach kochamy ich dźwiek

tu się zgadzam, jednak najbardziej razi mnie wzrost wagi o 10 kg, jakby był spadek o te 10 kg byloby super , do tego design ok , lecz brakuje mi w nim chromowanych obudów zegarów no i lampy.Cieklokrystaliczny zegar też tak srednio pasi mi w tym modelu, ale coś za coś trzeba isc z duchem postępu :/

etz250 -> B6 -> SV650

mi osobiscie uzebrowane bandity tak gesto umieszczone te zeberka ze wygladaly jak tarka sie nie podobalo, co wiecej powiem wygladalo to dla mnie fatalnie i uwazam ze dobrze ze to zmienili... mimo to te motocykle nigdy mnie nie powalaly wygladem, maja za to duzo innych fajnych atrybutow.

co do gsxr-a ma fajne te tlumiki cos nowego przynajmniej bo ten gora to sie juz opatrzyl :icon_mrgreen: i wrazenie robi dobre

ten gora u wszystkich innych tysiaczek

Wg. mnie to te bandity czy hornet czy inne takie wynalazki to nie są nakedy. To jakiś streetfighter, albo co..

naked - znaczy golas. Czyli masz wszystko jasno na wierzchu ŁADNIE podane. Inazuma, XJR 1300, cb 750 - to są nakedy. A to jest coś innego. Czy mi się podoba? Nie, bo jestem zwolennikiem nakeda. Czy bym jeździł? Dajcie mi sztukę, to pewnie że tak! Ale chyba bym tego nie kupił. Szybciej XJR 1300, gdzie o wiele więcej rzeczy można zrobić samemu (gaźniki!)

W końcu jesteśmy coarz bardziej jak puszkarze - wsiąść, przekręcić kluczyk a jak coś nie działa to nie wiemy co i do serwisu......

Ale luddystą nie jestem! Po prostu nie lubię oddawać tej jakiejś kontroli, czy wpływu na sytuację.....

Pozdrawiam!

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

Ale luddystą nie jestem! Po prostu nie lubię oddawać tej jakiejś kontroli, czy wpływu na sytuację.....

a ja wole wtrysk od gazniku , nie tylko ze wzgledu na lepsze osiagi i mniejsze spalanie, poprostu ide z duchem czasu, maluchem jezdzilem ale 12 lat temu teraz juz bym w niego nie wsiadl :icon_mrgreen:

OK! OK! ja wiem, tylko taki staromodny czasami jestem.... A jak będę miał kasę i mnie bedzie stać na serwis to co innego......

Pozdro!

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

Wg. mnie tez powinni zrzucic na wadze a nie przybrac ale cos za cos...

Ciekaw mnie tylko jakie osiagi beda mialy nowe silniki w obu modelach.

Chociaz sadze ze 650 bedzie miala wiecej niz jej poprzednik tak w granicach 95- 100 KM (podobnie jak fazer600 i gsr600).

No i jak wyjdzie ze spalaniem ale sadze ze po zastosowaniu wtrysku spadnie chociaz moge sie mylic.

Czy ktos sie orientuje czy te silniki to calkowicie nowa konstrukcja suzuki czy w duzej mierze bazuja na konstrukcji gsxr?

A i ciekawe jak bedzie z cena Czy nowe modele beda w cenach aktualnych na rok 2k6 czy tez pojda w gore.

Zobaczymy. Tak czy inaczej zmniernie mnie sie spodobaly nowe Bandziory :icon_mrgreen: