Skocz do zawartości

Olej do paliwa do SHL M11

poll
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne pytanko z serji Jaki olej zastosowac?nMam na stanie shl m11 po kapitanym remoncie sinika i niechce mixolu lac bo to jak wiadomo w dzisiejszych czasch badziewie a zdrugiej strony tez 50zł za litrowa flaszkę tez niemam zamiaru bulic.Muszę też zwrócić uwage na to ze silnik musze wczesniej dobrze dotrzec bo to ma duzy wpływ na jego pózniejsza żywotnośc i moc.Dlatego prosiłbym o kilka rad dotyczacych cen i wyboru oleju i jakie proporcje bo kazdy olej jest inny.

Najlepszym i zarazem najtańszym olejem jest "ORLEN OIL 2T SEMISYNTHETIC".

Półsyntetyczny olej do silników dwusuwowych, także wysilonych o pojemności skokowej cylindra od 20 do 500 cm3, nadaje się do smarowania mieszankowego i oddzielnego.

Honda CBR F4 99

http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4

Tomasson powiem tak ze Orlenowski nie jest najgorszy, ale juz widzialem jak koles zatarl silnik na orlenowskim, ja bym raczej polecil cos drozszego renomowanej firmy, ktora ma do czynienia z olejami wiele lat a nie tak jak Orlen, polecam Motula, Castrola, Mobil , Valcume. Ja mojego Iza zalewam Mobilem semisyntetykiem do 2t i pieknie smaruje. Naprawde nie moge powiedziec zlego slowa.

Panowie a co sądzicie o tym sztilowskim czerwonym Kosiarki smaruje bez problemu.I należy zwrócić uwagę że te silniczki niezabardzo maja dobre chłodzenie bo przecież wiatrzysko ich niechłodzi a czasami całymi dniami panowie na nich trawisko kosża i ani du du jakos sie krencą.Ale z drugiej strony te silniczki niesa aż tak ziężka praca obciazone.

Ja równiez polecam Orlen 2T;) Na codzien jezdze WSK 175 i od dwóch sezonów leje do niego własnie Orlna 2T, i jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby maszyna sie na nim zatarła... A dodam że silnik w swoim motocyklu krece do doscyc wysokich obrotów i motocykl jest czesto dosc mocno obciazony;) Tak wiec uważam że t dobry olej i ładnie smaruje. Stosuje mieszanke zalecane przez produceenta oleju, czyli 1:50, motocykl nie w ogóle nie kopci;) A jak sciagnołem cylinder to zobaczyłem ze tłok na całej powierzchni płaszcza był pokryty olejem, to chyba wystarczajacy znak że olej smaruje dosyc dobrze.

Pozdrawiam - Julas