poll Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Kolejne pytanko z serji Jaki olej zastosowac?nMam na stanie shl m11 po kapitanym remoncie sinika i niechce mixolu lac bo to jak wiadomo w dzisiejszych czasch badziewie a zdrugiej strony tez 50zł za litrowa flaszkę tez niemam zamiaru bulic.Muszę też zwrócić uwage na to ze silnik musze wczesniej dobrze dotrzec bo to ma duzy wpływ na jego pózniejsza żywotnośc i moc.Dlatego prosiłbym o kilka rad dotyczacych cen i wyboru oleju i jakie proporcje bo kazdy olej jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Poczytaj w archiwum bo tematów o olejach do 2T było pełno i nie jest ważne że nie do SHL a do MBX czy innych 2T ale oleje do dwusuwów aż tak isę nie różnią.Jak chcesz tani i dobry olej możesz kupić np.Midlanda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Kup semisyntetyk do 2t. NAprawde sprawdza sie, firma obojetna ale to ma byc firmowy olej a nie ORLEN o Mixolu albo luxie nie mowiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Orlen 2T semisyntetic lepszy od Mixolu, cena 9-11zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) możesz zainwestować w motul scooter 2t <--- dobrej klasy olej w technologii syntetycznej. koszt około 32 zł.castrol super TT - równiez 1/2 syntetyk , cena podobna.pozdrawiam Edytowane 14 Września 2006 przez sovietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Najlepszym i zarazem najtańszym olejem jest "ORLEN OIL 2T SEMISYNTHETIC". Półsyntetyczny olej do silników dwusuwowych, także wysilonych o pojemności skokowej cylindra od 20 do 500 cm3, nadaje się do smarowania mieszankowego i oddzielnego. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Tomasson powiem tak ze Orlenowski nie jest najgorszy, ale juz widzialem jak koles zatarl silnik na orlenowskim, ja bym raczej polecil cos drozszego renomowanej firmy, ktora ma do czynienia z olejami wiele lat a nie tak jak Orlen, polecam Motula, Castrola, Mobil , Valcume. Ja mojego Iza zalewam Mobilem semisyntetykiem do 2t i pieknie smaruje. Naprawde nie moge powiedziec zlego slowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 witamzawsze wg. zaleceń producenta :Ppozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Heh jak ujeżdzałem M11 to był dostępny tylko Mixol i Hipol i nikt nie miał takich problemów :P Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poll Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Panowie a co sądzicie o tym sztilowskim czerwonym Kosiarki smaruje bez problemu.I należy zwrócić uwagę że te silniczki niezabardzo maja dobre chłodzenie bo przecież wiatrzysko ich niechłodzi a czasami całymi dniami panowie na nich trawisko kosża i ani du du jakos sie krencą.Ale z drugiej strony te silniczki niesa aż tak ziężka praca obciazone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 orlen 2t lej i bedzie dobrze :icon_mrgreen: a jesli chodzi o oleje do kosiarek to podobno to dobre oleje do 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Tomasson powiem tak ze Orlenowski nie jest najgorszy, ale juz widzialem jak koles zatarl silnik na orlenowskimja jezdzilem 2 lata na takim oleju na etz 251 i jakos jej nie zatarlem - polecam ten olej Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Ja równiez polecam Orlen 2T;) Na codzien jezdze WSK 175 i od dwóch sezonów leje do niego własnie Orlna 2T, i jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby maszyna sie na nim zatarła... A dodam że silnik w swoim motocyklu krece do doscyc wysokich obrotów i motocykl jest czesto dosc mocno obciazony;) Tak wiec uważam że t dobry olej i ładnie smaruje. Stosuje mieszanke zalecane przez produceenta oleju, czyli 1:50, motocykl nie w ogóle nie kopci;) A jak sciagnołem cylinder to zobaczyłem ze tłok na całej powierzchni płaszcza był pokryty olejem, to chyba wystarczajacy znak że olej smaruje dosyc dobrze.Pozdrawiam - Julas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi