Mr.Maciek Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Witam. Mam dwa oleje(oba full syntetyk) do mieszanki. Czy mogę je wymieszać, są różnych firm. Pzdr i odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mefisto=- Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Witam, a czy mieszasz alkohole :icon_mrgreen: Każdy olej silnikowy liczących się producentów spełnia wymagania jakiś tam specyfikacji API i ACEA. Mieszanie olejów spełniających takie same specyfikacje nie stanowi na ogół żadnego zagrożenia, ale nie można zagwarantować, że otrzymasz olej który będzie miał dalej optymalne właściwości. Wszystkie dostepone na rynku oleje liczących się producentów są ze sobą mieszalne (z zachowaniem zasady spełnianych specyfikacji). Trzeba pamiętać, że zmnieszanie olejów może obniżyć jakość otrzymanego w ten sposób oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 można bez problemu. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?ac...s&highlite=olej Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 ja tam mieszam mixole ten zwykly i synntetyk orlenu do simsona i zyje, no ale to simson i nieprubowal bym tego na japoni albo wlochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Witam. Mam dwa oleje(oba full syntetyk) do mieszanki. Czy mogę je wymieszać, są różnych firm. Pzdr i odpOlejem mozna mieszczac nie przeszkadza tyle ze Lepiej jest lac lepszy olej jak do mieszanki bowiem poco lać lichy zeby silnik miał krutszą zywotność a ten lichszy to mozna do skrzyni wyjatek czterosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) A czy można wymieszać syntetyk i półsyntetyk? Zostało mi ok 200 ml mobil1 syntetyk i chcialbym do niego dolac 100 ml mobila polsyntetyka. Obydwa do mieszanki przeznaczone. Zastanawiam sie nad tym poniewaz nie kupie tutaj tak od razu nowego oleju a planowalem sie wybrac jutro z moto. A chcialbym wlac to do yz250. Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jak 100ml sobie postoii na polce w garazu to nic mu nie bedzie . Po co kombinować . Zerszta to jest taka mala ilosc ze nawet nie szkoda go wylac :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Nie chodzi o to ze szkoda. Po prostu napisalem ze chcialem jutro zrobic wypad a na 200 ml oleju moge miec tylko 6 litrow paliwa a co to jest. A tak juz bym mogl z 8 litrow i zawsze wiecej. Tym bardziej ze mam akurat tyle w bance. Po co kombinowac? Jezeli mozna mieszac oleje to dlaczego nie? Jezeli nie to pewnie ze nie zmieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Normalnie mieszaj i sie nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 temat wałkowany raz na jakiś czas - opcja szukaj nie boli. Oleje o tej samej klasie można mieszać bez problemu-można mieszać nawet mineralny z półsyntetykiem i półsyntetyk z syntetykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Szukałem i czytałem o tym ze mozna mieszac oleje rozniace sie o jedna klase: syntetyk z pół i pól z mineralnym. Jednak zastanawiałem się czy to również dotyczy olejów,które mają się spalać czyli jak te do mieszanki. Ale teraz już się właśnie dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akmfa Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Witam mam dwa oleje do motocyklu full synthetic 10w-40 tylko że jeden to Shell a drugi to Smith Allan,oba mają takie same parametry czy mogę je zmieszać i nalać do silnika motoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi