Zygzak Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) CzołemJestem szczęśliwym posiadaczem Kawasaki zzr 600 zastanawiam się czy spalanie, które wynosi przy 90-130km/h na trasie to ok 7-8 litrów a przy 180-220/12 litrów :) , jest normalne? Słyszałem, że te motory pala max 5,5-8,5 litra na 100km! Nie wiem co jest bo chiba cosik za dużo?? a jak jest ze spalaniem u Waszych maszyn??Pozdro Dodam, że moto jest z 1994 roku i kulneło 35tys km. Gaźniki po synhronizacji, wszystko wymieniane na czas Edytowane 11 Września 2006 przez Zygzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 a długo ją masz? bo jesli jeszcze nie jeździsz płynnie to spalanie zawsze bedzie wysokie :). U mnie tak bylo na poczatku z VFR :clap: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 A oddałeś maszynę na przegląd i regulacje po kupnie :) Ja jeżdżę ZX 10 bardzo niepłynnie i maszyna spala między 6,5 - 8 litrów, więc z twoim jest coś nie tak. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 "Są na świecie rzeczy o których filozofon sie nie śniło". Shakespeare. Jak nie zrobiłeś regulacji, albo jak nie znasz historii motocykla to pierwsza rzecz to regulacje. I obejrzyj dokładnie filtr powietrza bo to często zapominany element którego działanie (dobre lub złe) ma duże znaczenie. Powodzenia. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygzak Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Synhronizowałem gaźniki, filtr powiertza wyprałem, na moto zrobiłem w zyciu około 1000 km (mam go od niedawna) Jeżeli chodzi o jazdę to "Płynna" jest pojęciem względnym ale raczej tak, jeżdżę dość płynnie. :) Będę chiba do jakiegoś ASO się wybrać. Pozdrawiam PS Chętnie wysłucham kolejnych sugestii :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 jakiej firmy masz filtr powietrza??? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 jak masz wyprany filtr powietrza to moze to wina tego ze sie zle wypral :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygzak Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Jutro luknę i podam markę. A tak na marginesie to czy filtr powietrza ma aż taki wpływ na spalanie?? Bo wg. mnie - laika to chyba nie ma związku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Jutro luknę i podam markę. A tak na marginesie to czy filtr powietrza ma aż taki wpływ na spalanie?? Bo wg. mnie - laika to chyba nie ma związku :)No jak jest brudny to może palić wiecej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 No jak jest brudny to może palić wiecej!Zobacz czy w ogóle jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 nie wierz w takie bajki o spalniuu. Moja sunia (gsx600f '98) tez paliła 4,2 l/100 km jak ledwo muskałem manetke, a jazda była prawie ze nudna, ale kiedy we mnie diabeł wstapił to sunia błagała o litość , a wtedy spalnie wzrastało do 9,5 l/100km . Dodam ze moto kupilem jako noweczke z salonu i była regularnie serwisowana. z drugiej strony jednak 12 l/100 km na 600 cm to troszku duzo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Polukaj na wszystkie filtry, sprawdź jeszcze raz regulacje bo niemożliwym jest żeby 600-tka tyla żarła...no chyba, że pałujesz non stop i jakieś cuda wyczyniasz ale z tego co przeczytałem to chiba nie bałdzo... nie wierz w takie bajki o spalniuu. Moja sunia (gsx600f '98) tez paliła 4,2 l/100 km jak ledwo muskałem manetke, a jazda była prawie ze nudna, ale kiedy we mnie diabeł wstapił to sunia błagała o litość , a wtedy spalnie wzrastało do 9,5 l/100km . Dodam ze moto kupilem jako noweczke z salonu i była regularnie serwisowana. z drugiej strony jednak 12 l/100 km na 600 cm to troszku duzo. pzdrNo właśnie...ok 9l/100 to jeszcze jestem w stanie zrozumieć (choć ja mam 1050 i po mieście jak ostatnio pociągnąłem z bata to łyknął 8,5) ale 12 literków? W 600-tce? To chiba lekka przesada.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoradzio Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Jak ciśniesz na trasce non stop ponad 200 km/h to bardzo prawdopodobne, że łyknie wiecej niż 10L moze i nawet 12L... Kiedyś tak śmigałem moją CB 500, przez dłuższy czas jechałem w okolicach predkości max wypiła 10L ....Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Jak ciśniesz na trasce non stop ponad 200 km/h to bardzo prawdopodobne, że łyknie wiecej niż 10L moze i nawet 12L... Kiedyś tak śmigałem moją CB 500, przez dłuższy czas jechałem w okolicach predkości max wypiła 10L ....Pozdr Wybacz ale chyba miałeś ją nieco rozregulowaną. W zeszłym roku jeździłem jeszcze FZS 600. Wybrałem się do Powidza a poniewaz w pewnym momencie wyprzedziło mnie Subaru Impreza to się do niego dołączyłem (znaczy się chciałem napisać, że gość mi wsiadł na ambicję :) ). Cięliśmy tak przez ponad 100 kaemów nierzadko przekraczając 200 km/h. Jak dojechałem do Powidza to zatankowałem moto i ze zdziwieniem stwierdziłem, że moto spaliło mi 8 literków. Nie obraź się ale gdzie Fazerek a gdzie CB 500? Musiała być ta Twa maszynka chyba nieco rozgrzebana bo jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że sprawna 500 - tka spali 10 litrów.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Synhronizowałem gaźniki, filtr powiertza wyprałem, Albo ja jestem niedouczony albo filtry powietrza pierze się w enduro (gąbkowe), przemywa i nasącza K&N ale wszystkie pozostałem się wymienia a nie pierze???? Zygzak forumowego Mańka (rocznik 98 - zygzaka nie Mańka :) ) w trasie z 2 osobami + 2 kufry + tankbag i przy prędkościach niskich typu 130 /godz mieścił się w 5/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi