gurufarmi Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 autor tematu jezdzi RX em więc sie wypowiem. No cóż... jak coś jest to się może zepsuć, a jak czegoś nie ma to raczej nie :)Ja do rx80 leję 1:40 czyli 25 ml na litr benzyny. motorek troche kopci jak przygazować, ale to bezpieczna proporcja więc taką leję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 O tym ile oleju do benzyny decyduje konstrukcja silnika i producent podaje jakie maja byc proporcje. Dolewanie większej ilości oleju nie ma sensu. Często przyczyną zatarcia nie jest za mała ilość oleju a za uboga mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 O tym ile oleju do benzyny decyduje konstrukcja silnika i producent podaje jakie maja byc proporcje. Dolewanie większej ilości oleju nie ma sensu. Często przyczyną zatarcia nie jest za mała ilość oleju a za uboga mieszanka.Racja, szczególnie na dotarciu ludzie dają więcej oleju a nie przestawiają poziomu paliwa i dziwią sie, że sie grzeje albo przyciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 ze jak jade za dwusówem to sie tego nawącham aż chaluty idą ;]Ty na takim sprzęcie i wąchasz dymy dwusuwa :crossy: ,heh odkręcaj więcj :banghead: :).Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 no nie moge szybciej jechac bo potem nie mama sie zamiaru ogladac za siebie. A puki co KONTUZJA :)pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam, chcem troszke amatorsko posmigac po lesie wczoraj normalnie byl pelen wypas :icon_question: I teraz mam sprawe - mam dozownik i łyka sporo oleju... jak by wyglądala sprawa z mieszanką ? trzeba co chwile dolewac + w jaki sposob skoro dozwonik bedzie wywalony ?:)slyszalem , ze jak sie ma dozwonik to sam sobie pobiera potrzebna ilosc i nie mozliwe jest zatarcie silnika sorx za to lajskie pytanie, ale mam pierwszy sezon moto :rolleyes:Wystarczy ze dozownik walnie i juz zatarty. punkt dla mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Simsonek i MZ kreca do 7-8 tys?? a taka seta do 12 jak i inne nowoczesne motorower czy 80ccm i tam oleju trzeba wiecej - ok 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 wiecej? a co da wiecej oleju? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 wiecej? a co da wiecej oleju?Przy słabym oleju wiecej dymu i nagaru a przy fs leprze smarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 tak czytam i czytam i mysle ze jakj qupie wkoncu tego kdx-a 200/250 to tez bede lal mieszanke :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 ja tam w 3 motorach z dozownikiem jezdzilem zawsze na dozowniku i nie nazekalem nigdy sie nie przytarl a robienie mieszanki na stacji mialem z glowy:) teraz akurat mtxie ciezko bylo mi wyregulowac dozownik pozniewaz byla wyrobiona juz sprezyna w dozowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Mnie od kupienia RD męczy pewne pytanie. Czy olej podawany z dozownika miesza się w silniku tak dobrze jak gotowa porcja, ? Pytanie mnie naszło jak popatrzyłem że olej jest podawany z boku dyszy a nie przed czy za dyszą i jeszcze dlatego się zastanawiam bo niby gdzie po drodze może się porządnie zmieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Ehhh... A po co ma sie olej mieszac z benzyna?? Przeciez olej sluzy do smarowania silnika a nie do spalania razem z benzyna jak powietrze... POZDRO Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Soku11 Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Po to ma sie mieszać zeby wysmarować silnik! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Mnie od kupienia RD męczy pewne pytanie. Czy olej podawany z dozownika miesza się w silniku tak dobrze jak gotowa porcja, ? Pytanie mnie naszło jak popatrzyłem że olej jest podawany z boku dyszy a nie przed czy za dyszą i jeszcze dlatego się zastanawiam bo niby gdzie po drodze może się porządnie zmieszać.Miesza Sie w gaźniku albo przewod paliwowy z ojejowym jest jakos połaczony Edytowane 17 Czerwca 2007 przez robbiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi