Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dwóch lat jeżdę CB 450N więc podobnym sprzętem co autorzy powyższych wypowiedzi :bigrazz:

Po pierwsze dziwi mnie małe spalanie u was mi chyba nigdy nie wyszło poniżej 5l/100km a standartem jest 5,8-6l/km a co najdziwniejsze największe spalanie odnotowałem jadąc autostradą bez przerwy 120km/h wyszło prawie 6,5l/100km.

Oleju raczej w ogóle nie spala, jak coś to znikome ilości na sezon kupuje 3 litry oleju podczas wymiany zalewam chyba 2.3 l i i to co zostanie dolewam jak ubędzie, w sezon robię około 6tyś. km więc spalania oleju nie uważam za problem.

Vmax jaki udało mi się osiągnąć to licznikowe 145 km/h, nie wiem czy mam wersję otwartą czy zdławioną, raczej jest to 40 konna bo w sumie przyspieszenie ma całkiem dobre a że to motocykl 21letni to można mu to wybaczyć:icon_razz:

Co do serwisu to robiłem regulacje i synchro gaźników i regulacje zaworów, kosztowało mnie to 200zł, teraz czeka mnie wymiana napędu, więc jak na razie ograniczam się do wymian eksploatacyjnych i regulacji. O remoncie w ogóle nie myśle a na liczniku 53tyś km mam nadzieje że się obędzie bez takowego :buttrock:

Jak coś mądrego mi się przypomni to dopiszę :icon_razz: Jak masz jakieś pytania to też chętnie odpowiem, moto mam trochę inne ale bardzo podobne

Pozdrawiam

http://hondacb450s.w.interia.pl/

Wydaje mi się że to powinno przynajmniej po części pomuc :):) pozdrawiam :)

ty też się bujasz tym sprzętem :bigrazz: bo w opisie nic nie napisałaś. Chyba że dopiero się przymieżasz do kupna czegoś

pozdro :icon_razz:

Witam Zgier :icon_razz: fajnie że odezwała się kolejna osoba z podobnym sprzętem. Jak będe miał tylko jakiś problem to od razu napisze i będe liczył na waszą pomoc :buttrock:

ty też się bujasz tym sprzętem :) bo w opisie nic nie napisałaś. Chyba że dopiero się przymieżasz do kupna czegoś

pozdro :)

Witam Zgier :P fajnie że odezwała się kolejna osoba z podobnym sprzętem. Jak będe miał tylko jakiś problem to od razu napisze i będe liczył na waszą pomoc :biggrin:

Masz racje dopiero sie przymierzam a raczej jak zdam w czerwcu na prawko to dostane honde rebel :D jak na początek :D

A jako takie informacje to lubie grzebac w info o motorach mam nawet zalozony album :D

Pewnie powiecie że jestem szurnięta ;):) pozdrawiam wszytkich:)

Edytowane przez aina

Masz racje dopiero sie przymierzam a raczej jak zdam w czerwcu na prawko to dostane honde rebel :clap: jak na początek :biggrin:

A jako takie informacje to lubie grzebac w info o motorach mam nawet zalozony album :wink:

Pewnie powiecie że jestem szurnięta :clap::) pozdrawiam wszytkich:)

W takim razie życze powodzenia i trzymam kciuki :clap:

To jak masz w tym albumie jezscze jakieś ciekawe linki (niekoniecznie odnośnie tego modelu) to zapodaj bo mogą się wprzyszłości przydać

pozdrawiam :) :(

ja tak szczerze myśle na przyszły rok o cb 450 , zawsze sie grzałem na ten sprzęt ale suzi sie trafiła w sąsiedztwie i ją kupiłem... ale nadal mnie ciągnie do cb :wink:

pozdrawiam posiadaczy

cb to fajny sprzęcik :notworthy: szczególnie jak na te lata to wg. mnie bardzo efektownie się prezentuje :notworthy:

szkoda tylko że nie ma troche więcej koników ale mi jako pierwszy motor narazie wystarcza.

A odnośnie twojej Suzi to czytałem kilka twoich postów i widze że dość często odmawia ci posłuszeństwa.

Ale nie martw się zima długa napewno zdążysz na nowy sezon wszystko zreperować :eek:

pozdro

Witam cię scitro. :)

Wkońcu pochwaliłeś się swoim sprzęcikiem :cool: musze ci przyznać że moto a także piesek :D bardzo efektownie się prezentują :crossy:

Jak się naucze dodawać zdjęcia :flesje: to też się swoim pochwale

A tak w ogóle to co tam u ciebie słychać jeździsz jeszcze coś na moto :biggrin:

Nie wiesz może czy są gdzieś jakięś zdjęcia z zakończenia w Targowisku. Jakby co to zapodaj jakiegoś linka

pozdrawiam :biggrin:

No jasne, że jeżdżę :D Co do zlotu to nie mam żadnych fotek :flesje: nie wziąłem aparatu, a poza tym to nawet nie wpadłem na to by cyknąć parę fotek :biggrin:

Zdjęcia musisz umieścić na jakimś serwerze, (mi ktoś polecił fotosik.pl) a potem to już Cię samo poprowadzi. I do postu dodajesz link z minaturką. Ważne jest aby fotki były w formacie GIF :biggrin:

Pozdro

Seba

www.ducati-klub.pl

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie. :D

Mam pytanko : jak zabezbieczacie lub zabezpieczaliście ten tego sprzeta na zime czy trzeba zwrócić na coś szczególną uwage żeby na wiosne nie było jakiś niespodzianek. A olej wymienialiście przed zimą czy na wiosne :D

Kolejne pytanko : czy będzie mi palił mniej oleju jak wymienie uszczelniacze zaworowe bo planuje w zimie wymienić ( bo na wymiane tłoków i szlif cylindrów mnie na razie zdecydowanie nie stać ) dodam jeszcze że najbardziej mi kopci jak jest zimny, jak jest już bardzo dobrze rozgrzany to znacznie mniej ale tak od

5000 tys.obr. dym jest nieznacznie zauważalny. Dym jest biały lub leciutko niebieski. Co wy na to :D

pozdrawiam :D

Edytowane przez MEH