Skocz do zawartości

CZY DA SIE UBEZPIECZYC CROSSA

ROGAL17
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Nie da się ubezpieczyć nie zarejestrowanego pojazdu. Jedyny wyjątek - zawody, na czas których można wykupić OC zawodnicze. Musi być spełniony warunek - organizator zawodów ma podpisaną umowę z ubezpieczycielem o możliwości zawierania czasowych ubezpieczeń komunikacyjnych na okres zawodów.

Takie ubezpieczenie kosztuje w przypadku crossówki ok 50 zł za 2 dni i na większości amatorskich rajdów enduro oraz cross country z przejazdami po drogach jest wymagane.

pzdr

A takie coś jak ubezpieczenie majątkowe od kradzieży?

Obejmuje to motocykle?

P.S.

Bo chyba o kradzież chodzi autorowi tematu? :biggrin:

Edytowane przez B@rtek

chodzi mi dokladnie o ubezpieczenie drogowe.a mozna zainstalowac elektryke i oswietlenie i czy trzeba jakies czesci dokupic bo bardzo mi zalezy na tym zeby zarejestrowac albo ubezpieczyc

jak cos wiecie na ten temat to piszcie z gory dziekuje

Jeszcze nie słyszałem, aby ktoś crossa zarejestrował :notworthy:

Lampy możesz założyć, ale będą musiały mieć homologację, a to oznacza koszty...

Pozatym musisz mieć papiery, umowę kupna/sprzedaży, przegląd techniczny czyli w sumie nie da się go zarejestrować :notworthy:

W Programie JEDNOśLAD prowadzoncy mówił że jest kilka osub w Polsce kturym się udało zarejestrować i ubespieczyć (OC) patrzeć na http://tvnturbo.pl tam gdzieś na forum ma być wszystko opisane

Edytowane przez parasol8

W Programie JEDNOśLAD prowadzoncy mówił że jest kilka osub w Polsce kturym się udało zarejestrować i ubespieczyć (OC) patrzeć na http://tvnturbo.pl tam gdzieś na forum ma być wszystko opisane

Dość krótka wypowiedź, natomiast byków spora ilość. Zamiast podanego linku radzę słownik :notworthy:

P.S.

Do adminów :notworthy:

Czy nie da się automatycznie poprawiać takich wypowiedzi (np auto słownik)?

Mój synek garnie się do motocykli i może za jakiś czas będzie tu wchodził, ale jak zacznie czytać takie wypowiedzi, boję się że może mieć wielkie problemy w szkole z ortografią.

Nie wiem co to jest ubezpieczenie drogowe ale jeżeli chodzi o zwykłe OC komunikacyjne to tak jak napisałem, jest możliwe na zasadzie dobrowolnej.

Homologacja według mnie jest nie do przeskoczenia.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...