stopowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 witam!ile biegow jest w takiej secie?pytam bo kumpel ma yz zroku 2001 i ma 5biegow a ja mam 99r i mam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja mam z 2004 i mam 5 biegow a YZ z 2005 ma 6 biegow. Na przyszlosc jest google i strona yamahy gdzie masz wszystko o yz z poprzednich lat. SZUKAJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 a ja mam SX'a z piecioma biegami plus bieg wsteczny :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 a to dlaczego jest 5 biegow a nie 6?? Moglby mi to ktos wytlumaczycz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Zbędny balast za burtę... I tak mało używany jest 6 bieg. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez tm85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a pozatym przeciez maja 5 biegow biegi sa dłuzsze niz w 6 biegowej skrzyni i chyba sie lepiej jezdzi:) np LC4 ma 5 giegow a SX 520 4 :) albo mozla sobie tłumaczyc ze zaoszczedzic chcieli i trybu nie wstawili :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Raczej chodzi o to,żeby na torze nie trzeba było wachlować biegami. Bo taki SX520 z każdego biegu przyśpieszy:). Tak samo Twoja YZ - na torze bardzo ciężko jest osiągnąć v-max pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Z tego co wiem to Yamaha wprowadzila 6 biegowa skrzynie dla precyzyjnieszego doboru obrotow na torze. Google rzadzi poszukac i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 W SX125 różnica pomiedzy 5-cio i 6cio biegową skrzynką polega tylko na braku 6 biegu. Tryby - a więc i przełożenie są te same. Wystarczy przeanalizować serwisówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) kolega miał YadZie z 2000r i miał 6 biegów Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja też mam w Yz 125 2001 6 biegów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Osobiscie watpie ze jadac przez las czy nawet po torze nie dojdziesz do 6 biegu :/ 5 raczej wystarczy, w takich motocyklach nie liczy sie predkosc :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Osobiscie watpie ze jadac przez las czy nawet po torze nie dojdziesz do 6 biegu :/ 5 raczej wystarczy, w takich motocyklach nie liczy sie predkosc Głupota. W motocrossie na torze najbardziej liczy się prędkość.U nas jest hopa 32 metrowa,żebyś ją całą przeleciał to musisz mieć koło 100km/h ,ja jade na dobrze wkręconym 5 biegu i jeszcze kaaaawałek do zeskoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Osobiscie watpie ze jadac przez las czy nawet po torze nie dojdziesz do 6 biegu :/ 5 raczej wystarczy, w takich motocyklach nie liczy sie predkosc :DNo ja w swoim SX 250 mam 5 biegów i strasznie cierpie z tego powodu... Na torze moze i ok bo tam 5 zadko wkręcam do końca ale jak jade w trase enduro z kumplami to 5 na maxa na szutrówach i brakuje mi z 20km/h zeby za 300 i 450 EXC nadażyć. Odejście ma znacznie lepsze bo pierwszy bieg ma dłuższy ale Vmax brakuje. No ale cóz Fulla sie chciało to sie ma. Generalnie jestem fanem 6 biegowych skrzyni. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 A przelozenie ?? Zmien z przodu zebatke o dwa zabki wiecej i juz inaczej bedzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi