redwater Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 dzis mialem z takim do czynienia, najpierw zaczal mnie spychac z drogi na kraweznik duzym mercedesem srinterem, wiec zatrabilem. Jego reakcji sie spodziewalem, wcisnol hamulec do konca, ale wyhamowalem i w tym momencie postanowilem ze nie odpuszcze, wyprzedzilem go i jade 40 km/h. nagle koles mi wjezdza w dupe, poczulem lekkie uderzenie , no to juz calkiem wku**wiony sie zatrzymuje, a ten chce uciekac, wiec zastawilem droge motocyklem w poprzek i ide go lac. ale w drodze zobaczylem ze siedzi w mercu 2 sterydow o glowe wyzszych wiec plan lania odpuscilem. Puscilem wiazanke a ze sie ciskal to zaczolem dzwonic po pały. W trakcie zglaszania rozlaczylo mnie. I widze ze juz koles skruszony podchodzi, przeprasza i proponuje sie dogadac. Wiec ogladam motocykl, nic sie nie stalo, nawet ryski niema, ale mam z tylu taki stary lekko pekniety plastik, wiec mowie, "patrz cos zrobil, dajesz 100 i nie wzywam policji". Dal. I teraz pytanie do uczestnikow forum, czy dobrze zrobilem , czy trzeba bylo dzwonic na pały ? Napewno by dostal mandat 200 zl, ale ja bym nic nie mial z tego, a jeszcze pały sie mogly czepiac , bo nie lubia motocyklistow. Jak byscie zrobili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dokładnie tak samo ale bym wołał 200 zł :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggmarquez Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 postanowilem ze nie odpuszcze, wyprzedzilem go i jade 40 km/h. Mysle, ze niepotrzebnie ich sprowokowales, debili trzeba olewac. No chyba, ze w tamtym miejscu bylo ograniczenie do 40 km/h :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 To nie psychopata tylkop nieszczęśliwy lamus w nie swoim bo służbowym aucie robi tym sterydą którzy z nim jechali laskę i dlatego jest taki znerwicowany - trochę zrozumienia dla chłopaka :icon_question: dobrze zrobiłeś że nie zadzwoniłeś po pały w sumie nic się nie stało a kolo będzie miał nauczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Sytuacja rozegrana pomyślnie, sukcesem jest, że wyciągnąłeś od chu*a 100zł a nie 100 pięści po łbie od niego i jego kumpla. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 bardzo dobrze! ;) to znaczy źle, ale ja bym też tak zrobił, gdybym w porę pomyślał... miałem taką mini historię. przechodziłem przez uliczkę w parku i taksiarz wjeżdżał i mnie widział, ale nagle dodał gazu i wychamował mi tuż przed nogą. ja odkskoczyłem i głupi mogłem się przewrócić i udawać że mnie potrącił :(redwater masz głowę na karku, ale to było bardzo brzydkie, bardzo brzydkie ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 brawo dla tego Pana :( Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 I teraz pytanie do uczestnikow forum, czy dobrze zrobilem , czy trzeba bylo dzwonic na pały ? Dwie stówki byłyby lepsze niż jedna stówka, poza tym zrobiłbym identycznie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Mysle, ze niepotrzebnie ich sprowokowales, debili trzeba olewac. No chyba, ze w tamtym miejscu bylo ograniczenie do 40 km/h biggrin.gif Masz szczescie,ze cie lekko tracil. Gdyby zrobil to mocniej to nie wiem czy warto zaliczyc glebe zeby przychamowac debila. Jakbys sie wylozyl,a on uciekl to bys zalowal. Doze zrobiles ze kase wyciagneles. Mysle ze dalby 200zl.Za kolizje mialby od policji 6pkt. Lepiej pokazac srodkowy palec i jechac dalej.To dziala jak plachta na byka. :( Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Jak by tak dobrze pokombinowac to moznaby takim kaskaderskim sposobem zarabiac na zycie. A przy okazji i kierowcy puszek by sie czegos nauczyli (bo placenie boli niewatpliwie). 100 zl x 30 dni w miesiacu = calkiem niezla sumka ;-) Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Napewno by dostal mandat 200 zl, ale ja bym nic nie mial z tego, a jeszcze pały sie mogly czepiac , bo nie lubia motocyklistow. Nie bądź taki pewien, że dostałby mandat. Na podstawie tylko Twoich zeznań? Nie masz świadka ani nawet śladów na moto, więc zostaje Twoje słowo przeciwko ich 3. Marne szanse, że uwierzą motocykliście, gdyby oni poszli w zaparte. Zrobiłeś dobrze, ale też miałeś szczęście, bo myślę, że oni nie byli całkiem w zgodzie z prawem i dlatego woleli nie mieć nic wspólnego z policją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 hehe ale ich załatwiłeś :( co prawda 2 stówcie byłyby lepsze, ale mogłeś dostać od nich w łeb ;) może podaj numery tego Van'a, to wszyscy użytkownicy forum będą mogli robić podbne przedstawienie :]pozdro. Fajna przygoda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werfix Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ja od takich debili wolę się trzymać z daleka i jak widzę taka sytuację to albo zwalniam, albo skręcam i niech jedzie w pii---du, byle dalej ode mnie. Może się sam zawinie na następnym drzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ja tez przewaznie odpuszczam, ale tym razem żyłka mi pękła (chyba sam jestem psycholem) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelir1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 O tak 200zł było by lepszym rozwiązaniem, ale 100zł tez nie jest złe :( ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi