Rocker Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 A masz tam wkłady w tych cobrach? Mam cobry, byłem na Valcu w Czarnogórze i we Włoszech i moje z wkładami nie są takie nieznośne. Miałem wcześniej Road Stara na Vance&Hines i musiałem jeździć w zatyczkach do uszu. Teraz takiego problemu nie mam. Nawet na stacji diagnostycznej nie chcieli mi zmierzyć głośności bo twierdzili że nie jest za głóśny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carmaniak Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 W USA można założyć baflet chyba to się tak nazywa.Za dwa dni będę miał okazje posłuchać cobry na takim wynalazku. Mam pytanie czy ktoś z was ma założone kółko przyspieszające zapłon o 4 stopnie.To wtenczas jest fantastycznie tylko jakaś dzika przy ruszaniu. W USA można założyć baflet chyba to się tak nazywa.Za dwa dni będę miał okazje posłuchać cobry na takim wynalazku. Mam pytanie czy ktoś z was ma założone kółko przyspieszające zapłon o 4 stopnie.To wtenczas jest fantastycznie tylko jakaś dzika przy ruszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 miałem triger (kółko) założony , mocy ci dużo nie przyrośnie , bo nima z czego , podnosi się tylko moment obrotowy w zakresie prędkości użytecznej , zwiększa się odczuwalnie dynamika motocykla a zarazem optymalizuje się spalanie paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnuczek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 siemkamam pytanko do kolegów -co mogłem spiepszyć przy wymianie uszczelnień na lagach i wymianie oleju :blink:właśnie wczoraj wyjechałem po wymianie i cholera -dobijają , skok ze 3 cm. i przy byle dołku czy każdym podskoku - dobija :mad: składałem tak jak trzeba, zalałem oliwy tyle ile trzeba, i ??? :mad: co mogłem przeoczyć ? syn coś mówił o odpowietrzaniu ale też tylko o takim czymś słyszałaaa czy będzie ktoś kolegów w Częstochowie 18-19 go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brovar Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Będę 18 w Dąbrowie Górniczej 19 w Częstochowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnuczek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 jak zobaczysz WALCA w karbonie i oblachowanym centralnym kufsze to MA ;)kufrze :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jeżeli nie ma wycieków, to może jakiś dystansów pod sprężyny nie założyłeś? Czy jesteś pewien, że poprawnie złożyłeś lagi? A może olej nie spełnia parametrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcow Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja tez będe jak co roku na Jasnej Górze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 siemkamam pytanko do kolegów -co mogłem spiepszyć przy wymianie uszczelnień na lagach i wymianie oleju :blink:właśnie wczoraj wyjechałem po wymianie i cholera -dobijają , skok ze 3 cm. i przy byle dołku czy każdym podskoku - dobija :mad: składałem tak jak trzeba, zalałem oliwy tyle ile trzeba, i ??? :mad: co mogłem przeoczyć ? syn coś mówił o odpowietrzaniu ale też tylko o takim czymś słyszał aaa czy będzie ktoś kolegów w Częstochowie 18-19 go ?jeżeli górnych korków nie przykręciłeś do tłoczyska i nie zakontrowałeś nakrętką to może być tutaj przyczyna bo przy skręcaniu właśnie mogły sie rozłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0kris0 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Panowie jakie są wasze doświadcenia po założeniu do Valkyrie tłumików Cobry? Czy przy hamowaniu silnikiem "strzela wam w tłumiki"? Zastanawiam się nad synchronizacją gaźników w celu wyeliminowania tego zjawiska. Czy komuś w Was udało się zniwelować strzelanie inną matodą? Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez 0kris0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 To częsta przypadłość pustych wydechów. Najpierw sprawdź szczelność wydechów. Wszystkie połączenia i uszczelki. Jeżeli po wymianie wydechów nie było regulacji gaźników, to koniecznie to zrób. Zastanów się przy okazji nad zmianą filtru powietrza na K N. Z pustymi wydechami zyskasz trochę mocy. Trzeba zmienić dysze w gaźniku i takie tam. Dobry mechanik powie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 po pierwsze Cobra nie jest "pusta" ! reszta by się zgadzała , istotna jest precyzyjna synchronizacja gaźników i niech najlepiej zrobi to ktoś kto ma pojęcie przy sześciu na raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 a u mnie po założeniu cobry poprawiła się reakcja na gaz i falowania na wolnych nie maczasami sobie strzeli na hamowaniu silnikiem w rurke ale jako wady tego nie odbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 ... co tak tu cicho? i jakoś ostatni temat umilkł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 ... co tak tu cicho? i jakoś ostatni temat umilkł... Wszyscy w trasie. Zimą się odezwą :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi