iwasz Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Niezłe jaja... A powiedz mi, człowieku młody, jak na takim "siedzeniu:" bierzesz zakręty? Wciskasz się w ten goły zbiornik i jajkami młodymi zapierasz w odbojnik siedzenia? Takie coś co prezentujesz, to jest zwykła profanacja, to tak, jakbyś jeździł Ferrari bez siedzeń i udawał, że jest mega fajne. Nie ośmieszaj środowiska Enduro tu zebranego. pzdr Ty moderator, wez sie od niego odczep. Przyznaj sie lepiej, ze zazdroscisz 13sto latkowi fajnego motocykla (i deski). Chlopak sie stara, a ty go jeszcze zniechecisz. Cytuj http://www.iwasz.pl/electronics/motorcycle-black-box-part-1-data-acquisition-with-arduino-mega/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Przecież jak jest za mały to się robi inaczej - zbiera się nadmiar gąbki i obija siedzenie na powrót. Poza tym w enduro zawsze nie sięga się nogami ziemi, jak się sięga to albo: a) mamy do czynienia z koszykarzem, b) zawieszenie jest wykończone. To ze zdjęć, to nie jest enduro, tylko rzeźba w gównie. Sorry, ale ja czegoś takiego nie uznaję. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 dobra nie znęcajcie sie nad chłopakiem. Jest mlody, i jak widać przy normalnym siedzeniu nie dosiegałby nogami do gleby ;] patent śmieszny choć faktycznie ośmiesza nasze środowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Deska nie deska liczy sie zacięcie do jazdy. Czasami na takiej desce większa frajda z jazdy niz na wypasionym corbinie. Powodzenia i pozdrawiam Adam Też tak sądzę aadamuss. :icon_mrgreen: Nie widzicie, że chłopaczek tą deske miał jak sprowadził moto (może było bez siedzenia bo nigdzie go nie widać), w końcu skleciła jakieś tam siedzonko, fakt że nadal to super nie wygląda ale lepsze to niż goła decha. Endurek nie przejmuj się, ja też należę do kruciaków i przed zakupem moto miałem obawy czy sięgne itd., chciałem kombinować i przerabiać siedzenie ale jakoś się bez tego obyło.A z tego co widzę to trochę przesadzasz, ponieważ niepotrzebnie dążysz do tego aby na postoju koniecznie dotknąć ziemi obiema nogami jak widac na tej fotce:http://mateusz.akcent.pl/mateusz/images/crmati2.jpgTo jest zupełnie niepotrzebne, wystarczy żebyś sięgał jedną nogą siedząc choćby półdupkiem, na początku trzeba nabrać trochę wprawy ale spokojnie dał byś radę. :lalag:I wtedy orginalne siedzenie (jeśli takie masz) mogło by zostać, ewentulnie można by je przerobić wycinając trochę gąbki. Furka ogólnie spoko, niech Ci dobrze służy. :cool:W Twoim wieku mogłem tylko pomarzyć o takim sprzęcie (często chodziłem oglądac KXa 80 na małych kołach, który stał w MotoCentrum) ale to były inne czasy i inna rzeczywistośc więc zostało ujeżdżanie motorynki. :icon_mrgreen: Pozdrawiam i powodzenia w jeździeBary Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez BaRy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Gratki tylko zebys sie hemoroidow nie dorobil na stare lata :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Równiez gratuluje sprzeta. Siedzienie nie jest złe, ale może je obij jakas gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagon Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Proponuje posakać :icon_mrgreen: ale faktycznie 13-latek i taka furka nono:) Radzilbym poszukac jakiegos siedzenia nie koniecznie od CRMki co do wysokości motorka ja bym pobawił się z amortyzatorem poprostu obniż hondę o pare cm. P.S kolega ma rację, wstarczy żebyś dotykał ziemi jedną nogą na postoju i bedzie good. Powiem Wam, że mój młodszy brat miał 5 lat gdy dałem mu pojeździć na motorynce, jak sie domyslacie w ogóle nie dotykał nogami do ziemi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Jak jest niski,to niech siada jednym półdupkiem na siedzeniu,wtedy jedna z nóg stoi twardo na ziemi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endurek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Do motocykla posiadam orginalne siedzenie. Chciałbym powiedzieć iż kanapa to deska obciągnięta skórą z małą warstwą gąbki co widać na zdięciu http://mateusz.akcent.pl/mateusz/galeria/crm/crm18.jpg Motocykl ma moc 16KM gdyż było to sprawdzane przez znajomego Motocrossowca który bardzo dobrze zna się na motocyklach, sam remontuje swoje Crossy ( RM 125, CR 250 itp). W motocyklu nastąpiły pewne zmiany wyglądowe : Zostały założone Handbary ACERBIS, Owiefka typu UFO firmy ACERBIS. Zdięcia gdzie będą sie znajdować te rzeczy napewno wkrótce będą na stronie. ___________________________________________________________________POZDRÓWKI MOTÓRKIENDUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Teraz sobie przypomnialem dlaczego prawie 10 lat temu kupilem sobie jakio pierwsze endurko Aprilie - to ma wyglad czego o Hondzie powiedziec nie mozna - sorry nie obraz sie ale wlosi maja design .Swieta racja , moja aprilka jest najwieksza ze wszystkich 50tek i najpiekniejsza :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Dajcie spokój - wygląd to nie wszystko.Chłopak radzi sobie jak może i wcale nie ośmiesza środowiska (co najwyżej za jakiś czas może ośmieszyć któregoś z nas :icon_razz: ).Gumowych drzew i.....uważaj na jajka :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_pol Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 witajcie, sorry ze sie podpinam ale nie chce zakladac nowego tematu, ma ktos z was serwisowke hondy crm 50? z gory dzieki -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Jak słysze chłopca 15 letniego który jeżdzi simsonem enduro S51 i mówie ze Endurek ośmiesza jego środowisko . To raczej myśle ze to on jest kichą w tym wszystkim. Stary sam latasz jakims "komarkiem" a wypowiedzi masz jak byś był zarozumiałym zawodnikiem jakiejś dobrej stajni motocrossowej. :biggrin:A moze to chodzi o twoje środowisko naturalne bo o motocrossowym czy enduro to napewno nie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Mnie się wydaje, że Dominik Szymański napisał na ten temat wszystko. Poza tym to oryginalne siedzenie nie jest wysokie, jakbyś je załozył to pewnie bys palcami dosięgał bez problemu. Pamiętaj, że na motocyklu się jeździ a nie stoi. Pomyśl nad tym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Drogi Domuniku ! mówisz ze to zeżba w g... Proponuje zasponsorować młodszemu o wiele lat koledze takie siedzenie. bo z pewnością dla niego to pewnie wiele wyżeczeń, aby uzbierac na nie. A dla szanownego kolegi to drobny wydatek, i nie będzie musiał kolega męczyć się w kolejnymi komentarzami. A co do kolegi BArt_X-a to wiesz moze ( a raczej napewno ) przeszkody jakie ty pokonujesz swoim ENDURO są na tyle "wielkie" ze pokonujesz je SIEDZĄC na swoiej profesjonalnej kanapie.Ludzie zamiast powiedzieć jak doradzać młodszym ( w momęcie gdy tego chcą ) to co niektórzy zamieniają się wspecjalistów. Szkoda ze jak ktoś ma problemy z silnikiem to już nie ma tylu chętnych do porad.Z całysz szacunkiem dla wszystkich. Grucha Jeśli juz mówimy w kategoriach obciachu dla "srodowiska " na temat siedzenia jakie ma Endurek. To co jest większym obciachem na torze chłopak wyglądający tak jak Endurek na swoim motohttp://mateusz.akcent.pl/mateusz/images/crmati2.jpg czy koleś na simsonie Enduro w adidaskach ? Edytowane 21 Września 2006 przez grucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi