Skocz do zawartości

Jak palicie laczka...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce nikogo obrazic, ale palenie gumy to jedna z najglupszych rzeczy ktora mozna robic na moto.

Też tak uważam, aczkolwiek jeśli jest to połączone z jakimś finezyjnym driftem to już jest na co popatrzeć...

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Ja z racji tego,że mam słabego sprzęta (3KM) to muszę usiąść na baku, dać dość sporo gazu (oczywiście nigdy na max) i gdy wcisnę go w pewnym momencie na przedni zawias to strzelam ze sprzęgła, żeby zerwać przyczepność...a potem już na mniejszym gazie można sobi "pojeździć w miejscu" :) Działa na każdym asfalcie i betonie (bez smaru) :lalag:

Do tej pory poliłem gume tylko kilka razy i to tak po kilka sekund. Bo właśnie jak mówisz - szkoda mi sprzęta :) Jednak ciągle mam ochotę zrobić to znowu, bo daje mi to niesamowitą radochę. Wiem, że silnik cierpi, ale czasami nie mogę sie oprzeć :) :lalag:

Ja powiem tak: paliłem gumę Uralem raz. Jako mnie nie wciągnęło... :lalag: Bardziej wolę na przykład na deszczu spod świateł strzelić ze sprzęgła i odejść z uślizgiem tylnego koła... ech :).

Do znawców: czy to możliwe, że przy paleniu gumy silnik się tak nagrzewa, że potem po ruszeniu, gdy pęd powietrza zacznie chłodzić płyn chłodzący, a ten (ochłodzony) dostanie się do gorącej głowicy, dojdzie do pęknięcia głowicy (od zwiększenia naprężeń w materiale z powodu nagłego ochłodzenia)?

Nie chce nikogo obrazic, ale palenie gumy to jedna z najglupszych rzeczy ktora mozna robic na moto. Niezdrowe dla motocykla jak i dla otoczenia, nie mowiac o samym palacym gume.

Specjalnie NIE uzywalbym do tego Hondy VF, bo ci to kolego bokiem wyjdzie - wczesniej czy pozniej.

Tylko moja opinia.

Adam M.

Nie no miałem się tu nie wypowiadać ale...

To po co się tu udzielasz??Czytać nie umiesz ?? jak ci nie pasuje to idź do działu "wycieczki krajoznawcze 50km/h" a nie wchodzisz do stuntu i krytykujesz palenie gumy!!!

Ciężko tu znaleźć temat gdzie nie trafią się kolesie którzy coś przypie... ni z gruchy ni z pietruchy...

Z całym szacunkiem ale ... bez przesady

Z co do palenia gumy to nie mam zbyt dużego doświadczenia , ale wydaje mi się że 3 tys obrotów jest wystarczające - po co katować silnik skoro guma i tak już przy tych obrotach dostanie uślizgu.

Z co do palenia gumy to nie mam zbyt dużego doświadczenia , ale wydaje mi się że 3 tys obrotów jest wystarczające - po co katować silnik skoro guma i tak już przy tych obrotach dostanie uślizgu.

A do de mnie to się odp... jak czyać nie umiesz :lalag:

A do de mnie to się odp... jak czyać nie umiesz :lalag:

Mimo że wylazł z Ciebie kawał chama to postaram się odpowiedziec spokojnie: ja palę gume i Ty to robisz, robimy to bo lubimy ale weź pod uwagę że nawet po 50 latach "palenia gumy" nie będziesz miał 10% tej wiedzy o motocyklach którą ma Adam... Można się z nim nie zgadzać ale wypada zachować odrobinę kultury która jest dla Ciebie pojęciem obcym jak mi się wydaje.

ja pie.... ale nie starłaem się nikogo obrazić - wypowiedziałem tylko swoją opinię - jeśli uraziłem Adama to przepraszam - a Ty tak nie "hamuj" bo gacie sobie podrzesz :lalag:

I przestań się czepiać bo z porządnego tematu śmietnik robimy przez takie gadki :) :)

Palenie gumy samo w sobie bez sensu.

Drift i owszem, więc aby opanować drift trzeba trenować palenie :)

Choć jak pomyśle że mam oponke na tyle po przebiegu 1000 kilometrów od razu odpuszczam, jeszcze moto nie paliłem

Trening czyni mistrza :lalag: ...

titto

Fenix69, może i nie chciałeś nikogo obrazić, ale ton Twojej wypowiedzi świadczy o czymś innym, niestety. Może spróbuj najwpierw przeczytać swoje posty "oczami postronnego czytelnika" i zastanowić się, czy to, co napisałeś oddaje Twoje intencje?

Sorki za off topic

Ja nie palę gumy. Moje zdanie jest podobne do zdania Adama.

Pozdrówka

ja pie.... ale nie starłaem się nikogo obrazić - wypowiedziałem tylko swoją opinię - jeśli uraziłem Adama to przepraszam - a Ty tak nie "hamuj" bo gacie sobie podrzesz :lalag:

I przestań się czepiać bo z porządnego tematu śmietnik robimy przez takie gadki :) :)

Nie wiem czy obraziłeś Adama czy nie. Chodzi tylko o zachowanie odrobiny szacunku dla innych forumowiczów.

Było minęło... przyjemnego palenia gum i do zobaczenia w trasie.

Koniec spamu ;)

To prawda, na szacunek trzeba zasluzyc - z dwoch - Feniksa i Adama - jeden ma moj szacunek bezapelacyjnie, bezwzglednie i do samego konca, a drugi nie ma go w ogole, bo raz, ze niczym na niego nie zasluzyl, a dwa, ze niekulturalnie odzywa sie do tego co ten szacunek ma. Gdybym byl zlosliwy powiedzialbym nawet: szacunek "-1".