MateuszEnduroboyz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Dominik a jakie powinny byc luzy ?? pisałem do ciebie na prv ale nie odpisałes własnie co do tych luzów. Podobno maja byc 0,10mm tak?? to prawda?? mam ustawiac na ciepłym silniku tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 mam ustawiac na ciepłym silniku tak ??Luzy ustawia sie na zimnym silniku. a jakie powinny byc luzy ?? Na necie znalazłem coś takiego: http://www.husqvarnausa.com/2006/pdfs/06_TE610.pdfTam pisze że ma być 0,3 na ssanie i 0,12 na wydech. Tyle że to sie tyczy rocznika 06' Jak ma być u cie ciężko powiedzieć lepiej dać większe niż za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 No własnie tez mi sie wydawało ze na zimnym silniku ustawia a gosc mi wmawiał ze zle zrobiłem bo ma byc na ciepłym:(( ustawic 0,4 i 0.2 ?? jak myslicie bedzie dobrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) 0,3 ssanie i 0,12 wydech? Coś nie tak z tymi wartościami. Z reguły na zaworach wydechowych, z racji ich wiekszego obciążenia cieplnego, i, co za tym idzie, większej rozszerzalnośći, daje się większy luz. W moim sprzęcie luzy zaworowe dla ssania i wydechu mają takie same wartości- 0,2 mm.Co do ustawiania na zimnym czy ciepłym silniku to po to ustawia się luzy, żeby podczas nagrzania silnika, i rozszerzenia się materiału, nie doszło do podwieszenia zaworu (-ów), np. wypalenia gniazd. Poza tym jak na ciepłym to na jakim ciepłym? 20 stopni, 50 stopni? Nikt z termometrem nie ustawia zaworów -chyba że coś po drodze życia umknęło mojej uwadze:-). Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez BartekJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 i dalej nie wiem jakie mam te luzy ustawic:(( nie chce ustawic złych bo nie bede 10000 razy rozbierał i składał kumpel mowi ze w swojej 410 ustawił 0.10mm i jest OK ale nie za mało przypadkiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A jak u ciebie jest luz ustawiany? Na płytkach czy śrubami? U mnie jest na śrubach, i pojemność zbliżona, więc może zrób 0,20 mm. W najgorszym razie będzie mocno stukał. Natomiast jeśli ustawisz za ciasno to uszkodzisz gniazda i zawory.http://www.husqvarnausa.com/manuals.htmlPopatrz tutaj, nie wiem, czy znasz stronę. Nie ma tu twojego modelu, ale może coś z podobnym silnikiem.Dla TC 570 z 2002 roku luzy zaworów: ssanie 0,10 mm, wydech 0,15.Pojemnośc podobna, tylko czy silnik diametralnie inny? Na w/w stronie znalazłem te informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ja przejzałem dzis serwisowke dokładnie i dla te 610 ma byc tak samo 0.10 ssanie 0.15 wydech:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi