zdarecki Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 (edytowane) W latach 80-tych były 300W i 350W (przy 5000obr)do Twojego modelu nie mam danych, alternatorem to bym się nie przejmował on sobie poradzi, natomiast warto pomyśleć nad poprawą chłodzenia regulatora.Teraz nie znajdę ale kiedyś gdzieś widziałem dołożony pod regulatorem radiator z wentylatorem od procka, podobno rewelacyjnie to zdało egzamin, a biorąc pod uwagę cenę regla w tym przypadku wcale bym się nie zastanawiał nad wstawieniem Edytowane 16 Czerwca 2012 przez zdarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumpa Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 lightbary zainstalowane , przy 2000o/min ładowanie 14,70-14,85v a więc nie ma problemu .Dobrze prawisz -jutro wypad do komputerowego po wiatraczek, dzisiaj latałem po S8 w te i na zad , średnio 120-140 km/h po zdjęciu boczka regulator był ciepły ale bez oznak gotowania -myślę ,że na przelotach trasowych wiatraczek nie jest potrzebny ,ale nie zaszkodzi go przytroczyć do regulatora - wiatrak 30-40 zł regulator ponad 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manol34 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam zakupiłem nie dawno Honde Magna VF750 z 2002 roku i nie podobają mi się orginalne stopki, może mi ktoś dać namiary gdzie można kupić lub ktoś robi wysunięte spacerówki chodzi mi o FORWARD CONTROLS pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyshpan Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam serdecznie i rzucam temat w postaci małego zjazdu Madzi w zachodniopomorskim:) proszę o odzew :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 A gdzie byś chciał to zrobić bo jest np coś takiego http://www.bikeisland.pl/ w Zachodniopomorskim od piątku za tydzień a od dzisiaj w Kołobrzegu zlocik na lotnisku w Podczelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyshpan Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Myślałem raczej o czymś odrębnym i tylko naszym. Moglibyśmy zacząć nawet od kilku maszyn wybrać wspólnie miejsce ognisko kiełbaski typowa jednodniówka. Można wtedy pooglądać maszyny, pogadać o bolączkach. W wielu krajach jest choć jedna grupa która organizuje takie tematyczne spotkanie w gronie wielbicieli jednej maszyny. U nas niestety nie ma takiej organizacji. Może warto zacząć od małego zlotu, tylko nie na wczoraj a z dużym wyprzedzeniem info. Ludzie z Gryfic myślę że sie dołączą (są tam conajmniej 3 maszyny o których wiem) , moja mieścina też przyjedzie rzuci się info na fanatyka lub inne i Szczecin też przyjedzie. Za parę lat idea może się rozwinąć. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Fajnie, fajnie.. tylko czemu tak daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes66 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Mam Madzię trzeci sezon i decyzja (wspólna z żoną ) zapadła Madzia ma u nas dożywocie. Jak coś to kupi się inną maszynę a Madzia zostanie.Więc zlociki Madzi w przyszłości mile widziane. Różne modele mają swoje zlociki - czemu nie Madziap.s.po Magnie będzie ciężko kupić coś co będzie i ładne. i lekkie, i żwawe. i z duszą, i wykonane bez oszczędzania na materiałach - jak w latach 80'a tak na szybkiego jak nie Magna to co? Ja w pierwszym odruchu - V-MAX 1,2, a wy? Cytuj Magna V45/ Yamaha Road Star 1700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Moja też zostaje , nawet już rośnie spadkobierca do niej(chyba że w miedzy czasie przetre już całkowicie to aluminium przy polerowaniu).v-max i owszem, również zaczepiam oko na nim, ale mam cheć coś poprzerabiac na bazie v4, nawet już wybrałem ofiare tylko jak zawsze ta kasa p.s. pod koniec lipca bedę madzią całkiem blisko działdowa to możemy uskutecznić mini zlocik :rolleyes: Edytowane 26 Czerwca 2012 przez zdarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes66 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 (edytowane) p.s. pod koniec lipca bedę madzią całkiem blisko działdowa to możemy uskutecznić mini zlocik :rolleyes:Czemu nie, zapraszam o ile nie będę w Mrągowie (28-29.07). Nocleg się znajdzie, jak więcej osób to jest miejsce na namioty....... Edytowane 27 Czerwca 2012 przez zetes66 Cytuj Magna V45/ Yamaha Road Star 1700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 -zamiast max-a szukać v65, on(max) jest dobry na krótkie dystanse i spacerki po mieście, kiedyś jak wymienicie magne na maxa to wnukom będziecie opowiadać jaka magna to idealny motocykl. ja po zrobieniu małej rundki na kolesia v65 szybko pozbyłem się konika i znalazłem sobie właśnie taką samą v65. teraz mogę stawać do "pepsi challeng" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdarecki Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 madzia jest super, to nie podlega dyskusji, na pewno to okolo 40 KM ( między moją a najmocniejszą v65 musi dawać spory zastrzyk adrenaliny) aczkowielk stary v-max budzi moją ciekawość.z tego co czytałem v-max to do spacerków po mieście nie specjalnie sie nadaje, ponoć(nie miałem możliwości sprawdzić) prowadzi się raczej ciężko.Czemu nie, zapraszam o ile nie będę w Mrągowie (28-29.07). Nocleg się znajdzie, jak więcej osób to jest miejsce na namioty.......Ostatni łykend lipca... kurcze, ale kto mnie wtedy dowiezie, przecież ja pewnie worek będę, no ale można coś pomyśleć...ja całkiem sporą hawire wynająłem i pare dni zabawie to może się uda spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 -to racja ,max prowadzi sie dobrze tylko na prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam mam pytanko z racji tego ,że nie posiadam w zbiorniku wstępnego filtra paliwazrobiłem coś takiego,czy to się sprawdzi?Czy lepiej zainwestować w filterek do zbiornika.W upalne dni plus temperatura silnika ,czy ten filterek wytrzyma lub dać szklany?Może ktoś taki patent już ma i podzieli się doświadczeniem.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 No i co z tym zlotem na Magne w Koszu są przynajmniej 4 my z kolegą pełne poparcie dla imprezy pasował by zlot kameralny na VF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi