kuczwelek Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam.Co do opon to na początku sezonu założyłem PIRELLI SPORT DEMON trzyma się drogi jak przyklejona. tak jak piszesz!! po wymianie z typowych choperowych przeskok jest niesamowity, można prócz jazdy na wprost ładnie położyć się w zakręt. miałem kmpl. i latałem na nich 1,5 sezonu, przód został a tył zniknął. ale coś za coś, ogólnie bardzo dobra przyczepność i prowadzenie szczególnie na łukach i ciasnych zakrętach tył idealnie prowadzi.(na tył wchodzi 150/80-16) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 A poza tym co do rc 43 coś za coś obniżony moment i obcięta moc o 10 KM ale za ty spalanie rewelacyjne ( u mnie 4,5 /100 w trasie do 120 na budziu trasa 300km non stop jak się dało (prawie cały czas 7emką ) 180 km/h i wyszło 5-5,2 /100 . (vmax 210 testowana ) Ucieszyłeś mnie bardzo bo wybieram się w kwietni do okoła granicami PL a czytałem, że więcej pali. W związku z tym, że mam Magnę od jakiegoś miesiąca jeszcze niestety nic nie sprawdziłem tyle, że ponoć przedni hamulec to słąby spowalniacz dlatego też kupiłem przewód Hel w oplocie i chcę dokupić pompę radialną przydałyby się jeszcze zacisk przynajmniej na 3 tłoki ale to już spory wydatek i kiepskie dopasowanie. A jak działają wasze przednie cham z jedną tarczą ? Pozdro "poolski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Posiadam Magnę vf 700c z 85 roku. Przejeździłem sezon i jestem z niej bardzo zadowolony.Motocykl jest bardzo zrywny,mocny potrafi wzbudzić lęk przed słabym motocyklistą i zdziwienie przed niektórymi ścigaczami.Jest bardzo wygodny i przyjemny w prowadzeniu.Kolegą którzy pragną posiadać choppera o niezłej mocy i niskiej cenie oczywiście, w poważnym wieku gorąco polecam. Maszyna jest bardzo wdzięczna i naprawdę da się lubić.Uważam, że stare klasyczne maszyny potrafią dać wiele przyjemności w zamian za dbałość, chociaż moja Magna potrzebuje pełnego zbiornika i czyszczenia za to odpłaca mi się pięknymi wrażeniami podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruzvs Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) poolski ja nie wiem co ty chcesz od hebli mam narazie oryginalne i blokuje nieźle co do przewodu racja ale na bajzlu z metra w oplocie taniej i to samo , klocki ferrodo albo lucas zarzucić i można śmigać ( mi się marzy przód od gsxr ) . Kiedyś ktoś mówił że w intruderze nie da rady zblokować przedniego hebla ( no i by się zdziwił )<br><br>Trochę szybko biegi jej się kończą założę na sezon zębatkę 18kę na przód i zobaczymy co będzie .<br><br>A to moje sesese<br><br>. Edytowane 30 Listopada 2011 przez intruzvs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 poolski ja nie wiem co ty chcesz od hebli mam narazie oryginalne i blokuje nieźle co do przewodu racja ale na bajzlu z metra w oplocie taniej i to samo , klocki ferrodo albo lucas zarzucić i można śmigać ( mi się marzy przód od gsxr ) . Kiedyś ktoś mówił że w intruderze nie da rady zblokować przedniego hebla ( no i by się zdziwił )<br><br>Trochę szybko biegi jej się kończą założę na sezon zębatkę 18kę na przód i zobaczymy co będzie .<br><br>A to moje sesese<br><br>. W tej magnie brakuje faktycznie 6 biegu. Napisz koniecznie jak będzie się zachowywała po zmianie zębatki. Teoretycznie na trasie chyba powinna nieco mniej palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruzvs Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 :rolleyes: niema 18 z uuu . trza 36 z albo 39 z na tył . Ma ktoś taką ? I mógł by coś powiedzieć ?:banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Stałem się posiadaczem Magny VF750C z 93r. Jaką szybę byście mi do niej polecili, oraz jakie lusterka bo w tych nie widzę co się dzieje za mną. Edytowane 4 Grudnia 2011 przez korni8808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 cofnij się kilka stron, ktoś ostatnio o to pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Jeżeli kilka zawiera się w 10str to nic nie ma na ten temat. Edit. Przeczytałem po raz 2 cały temat. Nie uzyskałem odpowiedzi. Edytowane 5 Grudnia 2011 przez korni8808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ewentualnie jaki podnośnik nada się do garażowego dłubania. Coś takiego zda egzamin?http://moto.allegro.pl/podnosnik-suzuki-intruder-c-1500-vl-1500-ls-650-i1953324519.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ewentualnie jaki podnośnik nada się do garażowego dłubania. proponuję skorzystać z wyszukiwarki, temat podnośników był mocno wałkowany jakoś w ub rokujsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) poolski ja nie wiem co ty chcesz od hebli mam narazie oryginalne i blokuje nieźle co do przewodu racja ale na bajzlu z metra w oplocie taniej i to samo , klocki ferrodo albo lucas zarzucić i można śmigać ( mi się marzy przód od gsxr ) . Kiedyś ktoś mówił że w intruderze nie da rady zblokować przedniego hebla ( no i by się zdziwił )<br><br>Trochę szybko biegi jej się kończą założę na sezon zębatkę 18kę na przód i zobaczymy co będzie .<br><br>A to moje sesese<br><br>. No może właśnie wym klocki na lepsze wyczyszcze tłoki wym płynu na lepszy przewód w oplocie i mam pompe radialną od B-kinga to już powino dać radę orginalna pompa jakoś mięka i słabo wyczuwalny docisk. No i będę wym łańcuch z zębatkami i ciekaw jestem tej większej z przodu albo ew mniejszej z tyłu.A poza tym ładną masz tą Magnę ;)Moja: Ewentualnie jaki podnośnik nada się do garażowego dłubania. Coś takiego zda egzamin?http://moto.allegro.pl/podnosnik-suzuki-intruder-c-1500-vl-1500-ls-650-i1953324519.html Do mojej musiałem zrobić inne końcówki podnośnika coś w rodzaju C pod wahacz bo tak ciasno, że nic innego nie zdało egzaminu. A z tym podnośnikiem z Allegro to niewiem może uszk rury albo miskę jak widać na fotce i mało stabilny. Prędzej coś takiego uniwersalny rozstaw http://moto.allegro.pl/podnosnik-motocyklowy-stojak-do-motocykli-i1975337821.html i ewentualnie wymiana końcówek na H czy U pod wahacz tak żeby to H,U było nad pałąkami pionowymi Edytowane 8 Grudnia 2011 przez poolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 @poolskia gdzieś Ty się uchował w tej mieścinie?:) Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Moja:http://img593.imageshack.us/img593/3725/mmagna1.jpg Co to za wydechy?Ładnie grają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) @poolskia gdzieś Ty się uchował w tej mieścinie?:) Byłeś pod ratuszem na Moto Mikołajach !? Jest nas 3 szt w Koszu z tym typem moto ;) Co to za wydechy?Ładnie grają? Nie znalazłem na nich żadnego opisu ale ryczą nieźle w garażu przygazówka i bębenki zgrzytają.Trochę wełny stalowej musiałem do nich wepchnąć żeby prędkość spalin zwolnić a i tak dalej rasowo ryczy. Edytowane 10 Grudnia 2011 przez poolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi