Namil Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energo102 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 WITAM. KUPIŁEM KILKA DNI TEMU MOTOR SUPER MAGNA 750. MAM PYTANIE : NA CO POWINIENEM ZWRÓCIC UWAGĘ PRZY PRZYGOTOWANIU MOTORU DO SEZONU. CZY W TYCH MODELACH NA COŚ WYJĄTKOWEGO TRZEBA ZWRÓCIC UWAGĘ? JAKIE SA WASZE OPINIE NA TEMAT TEGO MOTORU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Ważnym jest abyś wyłączył caps lock i przeczytał regulamin(bo nie zrobiłeś tego). Zapewne kupiłeś motocykl a nie motor. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...&hl=honda+magna Tutaj jest pokrewny temat i może koledzy użytkowali Twój model. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Witam ponownie! Mam problem z moją Super Madzią VF 750c rocznik 1988 i jeżeli macie jakieś pomysły lub sugestie to proszę o pomoc. Motorek odpala bez problemów (regularnie zimą raz w tygodniu na 30 min),ale silnik pracuje nie równo.Chodzi i nagle spada z obrotów i gaśnie.Bez różnicy,czy ciepły czy zimny (no na ssaniu trochę lepiej,ale też gaśnie)Dodam gazu-gaśnie.Chodzi na wolnych obrotach i nagle gaśnie. :banghead: Co może być przyczyną? Świece,filtr powietrza lub paliwa,.Co można zrobić zanim pojadę do mechanika i wtopię dużą forsę,aby rozpocząć sezon?POMOCY!!! :notworthy: Jeszcze kilka pytań: 1) Gdzie dokładnie jest filtr powietrza odkręciłem zbiornik i nie widzę go :evil: 2) Gdzie jest filtr paliwa i jak się do niego dobrać? 3) Jak wykręcić świecę z przedniego lewego cylindra-muszę odkręcić chłodnicę? Może to banalne pytania,ale to moje pierwsze moto nie licząc Mz 20 lat temu i jestem zielony jak szczypior. Edytowane 23 Lutego 2010 przez Namil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam ! Chciałbym dowiedziec się czy w Super Magnie 750 z 88r. rozrząd jest na zębatkach , czy ma łańcuszek rozrządu ? model VF750C-1HFRC281-JA100001 Ma nawet dwa łańcuszki rozrządu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam Chciałbym uzupełnić płyny w Madzi VF 750c.Hamulcowy i sprzęgła.Czy wymienione płyny dolewa się poprzez odkręcenie pokrywy na zbiorniczkach na kierownicy? No i czy po odkręceniu pokrywy hamulcowej nie trzeba odpowietrzać systemu? Dzięki wszystkim za ewentualną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Tak, uzupelniasz plyny w zbiorniczkach. Nie musisz odpowietrzac jezeli poziom plynu nie spadnie ponizej otworu laczacego zbiornik z pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Adamie,a może mógłbyś pomóc w moim poprzednim poście.Dlaczego moto gaśnie na wolnych obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 . Jeszcze kilka pytań: 1) Gdzie dokładnie jest filtr powietrza odkręciłem zbiornik i nie widzę go :evil: 2) Gdzie jest filtr paliwa i jak się do niego dobrać? Filtr powietrza jest pod bakiem obudowa owalna plastikowa odkręcasz 2śruby i zdejmujesz pokrywę.Filtr paliwa pod kranikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Dzięki za pomoc.Filtry i świece wymieniłem.Jest lepiej,ale nadal gaśnie.Może gaźniki?Sam się za to nie biorę.Może ktoś orientacyjnie wie jakie są koszty czyszczenia i regulacji gaźników?Mam gościa co zaśpiewał 250zł.Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Najprawdopodobniej brudne / nieustawione gazniki. w tym motocyklu 250 za czyszczenie to jest darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namil Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Mam pytanie gdzie w magnie 83r zlewa się płyn chłodniczy i czy cały układ się odpowietrza?Czy to ta mała śruba od spodu ramy po prawej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacu76 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Mam pytanie gdzie w magnie 83r zlewa się płyn chłodniczy i czy cały układ się odpowietrza?Czy to ta mała śruba od spodu ramy po prawej stronie? Witam ! Sróbe do spuszczenia masz po lewej stronie na ramie odkręcasz ją i zlewasz płyn , weż zdejmij zatyczke w zbiorniczku wyrównawczym i też dokładnie zlej nawet strzykawką z węzykiem wyciąg, i niezapomnij odkręcić korek od chłodnicy! Polecam do zalania płyn PRESTONE! POZDRAWIAM :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) :icon_rolleyes: Dzięki właśnie ten płyn mam,a nic tam się nie odpowietrza? Edytowane 27 Lutego 2010 przez NINDZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi