Pluto Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Fajne masz oparcia na plecy :) Niestety bez nich dłuższa jazda przynajmniej w moim przypadku skutkuje bólem w krzyżu no ale może to tylko kwestia odpowiedniego treningu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Siemka,ona już tak nie wygląda jak na tym zdjęciu,przerobiłem ją gruntownie do ostatniej śróbki,ale nie mogę tutaj umieścić fotek,ponieważ mają za duży format.(mogę przesłać na maila,jeśli ciebie interesuje,a jestna czym oko zawiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Siemka,ona już tak nie wygląda jak na tym zdjęciu,przerobiłem ją gruntownie do ostatniej śróbki,ale nie mogę tutaj umieścić fotek,ponieważ mają za duży format.(mogę przesłać na maila,jeśli ciebie interesuje,a jestna czym oko zawiesić. w każdym windows masz ''narzędzie wycinanie'', gdzie zaznaczasz co chcesz wykroić z tego co widzisz akurat na pulpiciei to narzędzie ładnie zapisuje obraz w png i zmniejsza wielkość pliku :)klik : start / wszystkie programy / akcesoria / narzędzie wycinaniepolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Nie mogę sobie z tym poradzić u mnie meni w j.angielskim.Ale cały reportaż renowacji będzie w następnym numerze Swoimi Drogami w miesiącu marcu,polecam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 w każdym windows masz ''narzędzie wycinanie'', gdzie zaznaczasz co chcesz wykroić z tego co widzisz akurat na pulpiciei to narzędzie ładnie zapisuje obraz w png i zmniejsza wielkość pliku :)klik : start / wszystkie programy / akcesoria / narzędzie wycinaniepolecam Witam Kolegów udało mi się zmniejszyć fotki.Przesyłam w celu obejżenia.Odrestaurowałem Ją kompletnie,z dwóch moto złożyłem jeden.Kosztowało to dużo czasu,wysiłku no i kasy nie ukrywam. C.D Madzia C.D. Madzia Madzia1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolski Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 No wygląda SUPER - faktycznie musiałeś jej sporo poświęcić - silnik jak by dopiero sklep opuścił :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirki Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Piękna robota ,robi wrażenie no i zrobiony ze smakiem :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Masz racje,też tak uważam.Silnik po kapitalce,obudowa wuszkiełkowana,pomalowany chromem matowym sprowadzałem lakier z USA od Harleja.Właśnie chodzió mi o to aby odrestaurować ale zachowując jej pierwotny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluto Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Aż mi przykro że moja wygląda jak kopciuszek przy tej piękności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario motomagniak Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) moja wygląda całkiem innaczej, ale jakbym miał tak odpicowany silnik to pewnie tez by przyciągała oko.mam nadzieje ze będzie okazja się spotkać w sezonie to ją obejrzę w realu. Edytowane 5 Lutego 2014 przez Dario motomagniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam Kolegów,ja nie zamartwiał bym się na waszym miejscu wyglądem.Każda Magna jest wyjątkowa i posiada to coś pięknego w sobie że przyciąga jak magnez.Ja moją odpicowałem,ponieważ było to mażenie mojego życia,kiedyś w przeszłości jak byłem młody chłopak zobaczyłem ją na fotce z jakiejś zagranicznej gazecie i pociągneła mnie.Teraz mogłem spełnić mażenia bo i warunki pozwoliły. A tak nawiasem to może by pomyśleć o jakichś zlotach Magny,ona na to zasługuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smolax71 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Witam Kolegów,ja nie zamartwiał bym się na waszym miejscu wyglądem.Każda Magna jest wyjątkowa i posiada to coś pięknego w sobie że przyciąga jak magnez.Ja moją odpicowałem,ponieważ było to mażenie mojego życia,kiedyś w przeszłości jak byłem młody chłopak zobaczyłem ją na fotce z jakiejś zagranicznej gazecie i pociągneła mnie.Teraz mogłem spełnić mażenia bo i warunki pozwoliły. A tak nawiasem to może by pomyśleć o jakichś zlotach Magny,ona na to zasługuje!Totalny szacun :) .Troszkę poszukałem w google (może przeoczyłem) i nie znalazłem naszej starej wersji Magny z takim srebrnym piecem.Sam nie do końca wiem czy mi pasuje ?Żart :) Wszystko pasuje :)Standardowa wersja, czarna, jest jakby lżejsza, wyższa, a tu silnik dominuje - JEST WIELKI :)Magna zrobiona w dobrym ''amerykańskim'' stylu - dużo chromu, blasku, czarno-srebrna.Teraz za ciosem, chyba trzeba przydymić pomarańcze, odblaski, i tylną lampę... ?pswidzę, że po prawej stronie silnika górny gumowy wąż nie ma oplotu z drutu... mam chyba taki wolny, mogę gratis przesłać, będzie ładniej :)albo ten oplot w ogóle, w chrom dać ???przemycę tutaj - szukam prawy boczek pierwszy model VF700, 750, właśnie taki jak na zdjęciu powyżej, najlepiej czarny, ale nie za 300 zł :( Mam pytania do Piotra Dudka (Spec-mechanik)Chcę sprawić sobie wakuometr. Nie będzie na razie kaski na carbtune więc może zrobię sobie sam z 2 sztuk wakuometrów glicerynowych -1 do 0 bar klasy 1,6, gdzie całość wyniesie do 100 zł...np http://allegro.pl/vacuometr-wakuometr-glicerynowy-od-0-do-1bar-nowy-i3920245851.htmlPlus oczywiście od razu 4 adaptery.1. pytanie to jaki gwint adapterów do wkręcenia w doloty ??? chyba M5 ?2. jeśli będą to wakuometry glicerynowe to nie potrzeba chyba dławików ?3. tak sobie założyłem, że do Magny wystarczą 2 wakuometry, ponieważ najpierw sprawdzam 1-3, potem 3-2 i 2-4, więc można po kolei przekładać wężyk i wszystko na identyczny zegar ustawić... sam tak robiłem dwa razy ale na poczwórnym wakuometrze na raz, pożyczonym i niedokładnym.Czy moje założenia wystarczą ??? czy jednak 4 wakuometry muszą być na raz ? Tym torem myślenia to nawet wystarczy 1 wakuometr - mierzymy 1 i dalej ten sam pomiar ustawiamy na 3, potem 2 i 4 ? Pytanie dodatkowe - gdzieś przypadkowo przeczytałem, że niby zegar wakuometru wskazuje najwyższe (-) wskazanie najlepszego ustawienia śrubek regulacyjnych głównych ??? , że niby złe regulowanie w prawo lub lewo powoduje obniżenie siły ssącej, czyli obniżenie próżni i wskazanie bliżej zera ??? chcę zrobić taki przyrząd : Edytowane 7 Lutego 2014 przez smolax71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Totalny szacun :) .Troszkę poszukałem w google (może przeoczyłem) i nie znalazłem naszej starej wersji Magny z takim srebrnym piecem.Sam nie do końca wiem czy mi pasuje ?Żart :) Wszystko pasuje :)Standardowa wersja, czarna, jest jakby lżejsza, wyższa, a tu silnik dominuje - JEST WIELKI :)Magna zrobiona w dobrym ''amerykańskim'' stylu - dużo chromu, blasku, czarno-srebrna.Teraz za ciosem, chyba trzeba przydymić pomarańcze, odblaski, i tylną lampę... ?pswidzę, że po prawej stronie silnika górny gumowy wąż nie ma oplotu z drutu... mam chyba taki wolny, mogę gratis przesłać, będzie ładniej :)albo ten oplot w ogóle, w chrom dać ???przemycę tutaj - szukam prawy boczek pierwszy model VF700, 750, właśnie taki jak na zdjęciu powyżej, najlepiej czarny, ale nie za 300 zł :( Mam pytania do Piotra Dudka (Spec-mechanik)Chcę sprawić sobie wakuometr. Nie będzie na razie kaski na carbtune więc może zrobię sobie sam z 2 sztuk wakuometrów glicerynowych -1 do 0 bar klasy 1,6, gdzie całość wyniesie do 100 zł...np http://allegro.pl/vacuometr-wakuometr-glicerynowy-od-0-do-1bar-nowy-i3920245851.htmlPlus oczywiście od razu 4 adaptery.1. pytanie to jaki gwint adapterów do wkręcenia w doloty ??? chyba M5 ?2. jeśli będą to wakuometry glicerynowe to nie potrzeba chyba dławików ?3. tak sobie założyłem, że do Magny wystarczą 2 wakuometry, ponieważ najpierw sprawdzam 1-3, potem 3-2 i 2-4, więc można po kolei przekładać wężyk i wszystko na identyczny zegar ustawić... sam tak robiłem dwa razy ale na poczwórnym wakuometrze na raz, pożyczonym i niedokładnym.Czy moje założenia wystarczą ??? czy jednak 4 wakuometry muszą być na raz ? Tym torem myślenia to nawet wystarczy 1 wakuometr - mierzymy 1 i dalej ten sam pomiar ustawiamy na 3, potem 2 i 4 ? Pytanie dodatkowe - gdzieś przypadkowo przeczytałem, że niby zegar wakuometru wskazuje najwyższe (-) wskazanie najlepszego ustawienia śrubek regulacyjnych głównych ??? , że niby złe regulowanie w prawo lub lewo powoduje obniżenie siły ssącej, czyli obniżenie próżni i wskazanie bliżej zera ??? chcę zrobić taki przyrząd :wakuometr x 2.PNG Witam,dzięki za szacun!właśnie o to chodziło,aby zrobić w amerykańskim stylu,bo przyjechała z tamtąd.A jeśli chodzi o ten prawy boczek,to zdajesie mam go i to w czarnym kolorze,jak wróce z Afryki z roboty to sprawdze u mojego mechanika i wtedy prześle na wymiane za ten oplot. Witam,dzięki za szacun!właśnie o to chodziło,aby zrobić w amerykańskim stylu,bo przyjechała z tamtąd.A jeśli chodzi o ten prawy boczek,to zdajesie mam go i to w czarnym kolorze,jak wróce z Afryki z roboty to sprawdze u mojego mechanika i wtedy prześle na wymiane za ten oplot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 jj1.jpgWitam Kolegów udało mi się zmniejszyć fotki.Przesyłam w celu obejżenia.Odrestaurowałem Ją kompletnie,z dwóch moto złożyłem jeden.Kosztowało to dużo czasu,wysiłku no i kasy nie ukrywam. C.D Madzia C.D. Madzia Madzia1983 I kto by pomyślał,że ta madzia z 83 roku :bigrazz: Good work :clap: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia83 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam!trzy lata to trwało,ale się bardzo opłaciło,spełniłem swoje młodzieńcze mażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi