Paganini Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Może troche późno ale zrobię ci zdjęcia moich oryginalnych kluczy serwisowych do zrx 1100. Piec troche zmodyfikowany ale może klucze dawali takie same. Jeśli możesz to bardzo prosiłbym o te fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alosha Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) u mnie srednie spalanie za zeszly sezon wyszlo 5,65 l/100.tryb miejski z reguly w okolicy 6ltryb "race" :) czyli zapier..... 160 - 260 od 6,5 do 7,7(to maksymalne zanotowane spalanie w sezonie)trasa - 2 osoby + bagaz predkosci 100-140, spokojnie, turystycznie 4,5. prowadzilem dokladna statystyke calego sezonu. Możesz napisać czy lałeś 98 czy 95?Oraz drugie pytanie w jakiej cenie chodzą zadbane egzemplarze z lat 98+ Edytowane 7 Października 2012 przez alosha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziela Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Możesz napisać czy lałeś 98 czy 95?Oraz drugie pytanie w jakiej cenie chodzą zadbane egzemplarze z lat 98+ Czołem, sorki ze tak pozno ale nie zagladalem tutaj dluzszy czas.Lalem 95 zawsze.Zadbane egzemplarze to 9k+ Cytuj West Burning BikersNie jedź szybciej, niż Twój anioł stróż potrafi latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Nastał jakiś zastój w naszym temacie. Czy ktoś z Naszego tematu wybiera się na MOTO BAZAR WETERAN w Łodzi? A jak maszynki przygotowane do następnego sezonu? Zastanawiałem się czy w swoim sprzęcie zmienić olej, ale z drugiej strony zrobiłem na nim tylko 3000 km i nie wiem czy jest sens to robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Moja ZZ-R nie przygotowana.Dopiero zrobione zawory.Po przelataniu 5700km,na dwóch dolotowych i na dwóch wydechowych luz powiększył się o 0,01mm.Czyli nie kasuje luzów tylko powiększa.Jeszcze do zrobienia przód czyli panewki uszczelniacze i olej bo trochę ma luzik.Ja po 3000km nie wymieniał bym oleju,ale po 5700 km wymienię. W servisówce wymiana oleju co 10 000 km prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paganini Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Z tego co czytałem w "Świecie Motocykli" to, że w tym motocyklu radzi się wymieniać olej co 6000 km. Robię tak bo zależy mi na tym motorze :wub: , ale jak gdybym w przyszłym sezonie ten limit przekroczył o jakieś 2000 km to myślę, że kopyto od razu dołem nie powinno wyjść ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Witam.Do posiadaczy ZZ-R 1100.Stelarz do którego jest mocowana czacha,zegary i lusterka,przykręcony jest na dwie śruby do główki ramy.Na tych śrubach są dwie tulejki dystansowe i teraz pytanie, z której strony powinny być te tulejki ?U mnie są z prawej, i dlatego czacha jest przesunięta w prawo od osi motocykla o 1 cm.Jakby komuś się chciało luknąć i dał cynk to bym wiedział co z tym robić, giąć czy przekładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Co jest wszyscy wyjechali czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiku75 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, mampytanie odnosnie wymiany sprzękiełka rozrusznika tzw. bendixa w ZZR1100 1993 rok czy trzeba rozbierac cały silnik czy jest możliwość bez tego? z góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajabuza_ Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Trzeba wyjąć silnik z ramy i rozpołowić.Innej drogi niema Edytowane 2 Lutego 2013 przez hajabuza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiku75 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 dzieki za odpowiedz, już też doszedłem do tego, podobno po 1996 roku jest mozliwosc wyjecia bez rozbierania, cos tam zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claymore212 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Poruszony został temat wentylacji zzra 1100 to ja opowiem co wiem.Miałem pewną przygodę. Pojechałem zwiedzać Ukrainę (Krym) po powrocie (5tys/km)i paru kilometrach w Warszawie okazało sie że motocykl pije borygo do oleju:<Głowica sie wybrzuszyła, winnym całego zajścia okazał sie czujnik chłodnicy czy wentylatora. Tu moja rada, aby za każdym razem przy wymianie płynu sprawdzać jego sprawność w wrzątku czy ciepłej wodzie. Czujnik ten jest podatny na uszkodzenia mechaniczne, czyli jak upadnie może nie powstać, więc lepiej używanego nie kupować. A gdzie szukać nowych ? Larson po zniżkach 160 zł :< ale są zamienniki oto ich numery 1,850,035 EPS lub 21595-M0205 OE Do nabycia interteam stachura itp. Za cene znacznie niższą:>Ten samczujnik idzie do starych Hond crx accord i conncerto. Wążne jest również aby dobrze dobrać jego temperaturę włączania można dobierać pomiedzy 80 a jakoś 120 stopni. Wiem że termostat ma pełen przepływ przy zdaje się 85stopniach więc wentylator pewnie powinien działać przy 95 i taki sobie wybieram.Mam nadzieję że te info komuś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz74-74 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Witam, dziś pośmigałem troszkę wieżdzam do garażu a za chwilę plama oleju przy przednim kole:(mokry jest lewy amortyzator.Da rade to zrobić samemu czy trzeba do mechanika ?Proszę o pomoc. Edytowane 5 Maja 2013 przez ireneusz74-74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ile oleju wchodzi do lag i jakiej lepkosci do Kawasaki zzr 1100 D6 rok 1998?Z gory dziekuje za odpowiedz. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz74-74 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ja zrobiłem swoje wczoraj wlałem olej 10w 20i po 470 ml do kazdej. jeżdziłem i jest ok tylko z tą regulacją na górze nie mogę dojść od czego to jest 4 stopnie ustawienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi