Skocz do zawartości

Kawasaki ZZR 1100

Rekomendowane odpowiedzi

Większość moto jak pierdolnie to ma takie objawy bo gaźniki się przelewają. Czasami zanim odpalisz to aku zdążysz zajechać do 0.

Stukanie wzrasta z prędkością czy z obrotami ?

bar27 to się nazywa tłumik drgań :wink:

Stukanie nasila się jak dodam mocniej gazu, mogę jechac powiedzmy 60 i spokojnie rozpędzac się i nic a jak przypierdole mocniej stuka, jak jest na stopkach z podniesionym kołem tylnym daję w dupe na każdym biegu i po za latającym łańcuchem bo rozciągnięty bardzo nie słychac tego odgłosu...

i jak sądzicie??

Na początku ten dzięk był słyszalny na jedynce trochę np przy wyjezdzaniu z garażu potem nic teraz jest jak pisałem, drogi ten tłumik drgań?? bo nie widzę na allegro tego.

Pozdro i dzięki

S.28v

Większość moto jak pierdolnie to ma takie objawy bo gaźniki się przelewają. Czasami zanim odpalisz to aku zdążysz zajechać do 0.

Stukanie wzrasta z prędkością czy z obrotami ?

bar27 to się nazywa tłumik drgań :wink:

Stukanie nasila się jak dodam mocniej gazu, mogę jechac powiedzmy 60 i spokojnie rozpędzac się i nic a jak przypierdole mocniej stuka, jak jest na stopkach z podniesionym kołem tylnym daję w dupe na każdym biegu i po za latającym łańcuchem bo rozciągnięty bardzo nie słychac tego odgłosu...

i jak sądzicie??

Na początku ten dzięk był słyszalny na jedynce trochę np przy wyjezdzaniu z garażu potem nic teraz jest jak pisałem, drogi ten tłumik drgań?? bo nie widzę na allegro tego.

Pozdro i dzięki

S.28v

Z napędem miałem to samo, zmień czym prędzej napęd (oczywiście cały tj. łańcuch i obie zębatki) bo kiedyś na trasie stracisz napęd, a pchanie takiego kloca to nie jest ciekawa sprawa :) Stuka dlatego, że masz podjechane (chyba) zęby na małej zębatce i łańcuch się stawia. Pozdro

O ile będzie co pchać i miał kto pchać...Sam nie przerabiałem ale słyszałem, że pękający łańcuch w czasie jazdy potrafi całkiem niezłego gnoju narobić

Dzięki chłopaki za informacje i uspokojenie bo już w czarnych wizjach miałem rozbieranie skrzyni biegów rachunki z trójką z przodu itp. dziś zamawiam nowiutki napęd komplet, i nowy tłumik drgań w razie czego bo tak czy inaczej stary pewnie nie zaszkodzi wymienic, chciałem dolatac jeszcze ten sezon i zimową porą zrobic wszystko po kolei co tylko jest do zrobienia ale skoro moja bestia domaga się porządnego łańcucha już teraz... jak trzeba to trzeba nie ma co zwlekac, przynajmniej jeszcze w słoneczniejsze dni bedę mógł poszalec bez przysłowiowej duszy na ramieniu. Prezesartur też słyszałem historie o spadającym łańcuchu wbijającym się między zębatkę a inne elementy i konsekwentnych glebach z tego powodu i temu podobne... szkoda sprzęta no i oczywiście życia.

Dzięki i ładnej pogody życzę.

Irek mam pytanko, w zeszłym tyg. spotkałem gościa na ZZR i miał białe klosze kierunkowskazów, niestety jechałem puszką i uciekł mi ze świateł a chciałem go zapytac gdzie je nabył, fajnie wygląda Zedzik z takimi migaczami, masz może jakąś wiedzę gdzie można dostac takie migacze???na allegro nie znalazłem.

pozdro S.

Ja kupowałem z 2 lata temu oba przednie (kompletne kierunki nie same klosze) za 50 zł / szt. Gościa miałem z Allegro, z tego co pamiętam miał chyba stronę i kierunków miał mase do wielu marek. Poszukaj w necie a na pewno znajdziesz. Pozdro

Ja kupowałem z 2 lata temu oba przednie (kompletne kierunki nie same klosze) za 50 zł / szt. Gościa miałem z Allegro, z tego co pamiętam miał chyba stronę i kierunków miał mase do wielu marek. Poszukaj w necie a na pewno znajdziesz. Pozdro

Witaj, szukałem i guzik znalazłem, znalazłem do zx10r ale chyba nie spaszą a w dodatku nie można się dodzwonic do typa.

Dla tych którzy zawsze o nim marzyli, wiedzą czego chcą i są na niego gotowi :icon_evil: pod każdym względem :crossy:

EEE tam. Mój zakup zygzaka był taki, że umówiony byłem na obejrzenie kilku moto .

W pierwszej kolejności objeździłem zygzaka i po pierwszej jeździe wiedziałem, że tamtych już nie będę objeżdżał. A czy byłem gotowy? Moje pierwsze moto miało 750 ccm zrobiłem nim z 1000 km i wskoczyłem na zygzaka. Da się? Da się.

EEE tam. Mój zakup zygzaka był taki, że umówiony byłem na obejrzenie kilku moto .

W pierwszej kolejności objeździłem zygzaka i po pierwszej jeździe wiedziałem, że tamtych już nie będę objeżdżał. A czy byłem gotowy? Moje pierwsze moto miało 750 ccm zrobiłem nim z 1000 km i wskoczyłem na zygzaka. Da się? Da się.

Ja miałem 10 lat przerwy z jakimkolwiek moto... poprzednie to od komarów simsonów mzetek jaw350 i temu podobnych po 13 lat temu jakieś 600-ki, potem 750, potem dłuuuugo dłuuugo nic-10 lat nic zupełnie, nawet okazyjnie niczym nie jechałem np. kolegi sprzętem, aż w te wakacje nad zalewem w Kobylej Górze znajomego ZZR 1100 się przewiozłem tak z 30km i z powrotem.... ciężko się rozchorowałem tego dnia... i dwa tygodnie później przyjechałem z Jaworzna do Wrocławia czarnym ZZR 1100 ale już jako jego właściciel i tak zostanie!!!

Zawsze chciałem go miec, mam i nie zamienie na inny, może wymienie tylko egzemplarz za kilka sezonów na młodszy, ale na 100% będzie to Zygzak.