motowojtas Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 a jak obliczacie spalanie?? ja leje do pełna i potem "jakoś" obliczam (mam 2 z matmy) stosójecie jakies wzory czy cuś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) A ja czekam aż mi salon sprowadzi części bo muszę lampe wymienić w skuterku.No i w końcu do Wieśki swojej się wybrać tylko czasu nie mam :icon_mrgreen: Edit.Kamil ja też wiem ;P jw. czekam na części i czekam... Edytowane 14 Lipca 2006 przez Marta69 Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) no to moze ja cos napisze bo kompa mialem zepsutego i mnie jakis czas nie było.... :icon_eek: motorek na dotarciu (spalanie jakies 3,-4l) ... zrobiłem już 250 km a trzeba 500km - powoli ale idzie(dzisiaj 50 km) i dzisiaj pierwszy raz odkręciłem manetke powyżej 5,5tys... doszedłem do 7,5tys i dalej nie chciałem :icon_mrgreen: pierwsze wrażenie- czy to oby napewno moja "słaba" :buttrock: TS'ka ?? Edytowane 14 Lipca 2006 przez Bubaziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 a jak obliczacie spalanie?? ja leje do pełna i potem "jakoś" obliczam (mam 2 z matmy) stosójecie jakies wzory czy cuś??Ja obliczam tak: jak włączy mi się rezerwa, zapisuje stan licznika, tankuje (zawsze 5 litrów, bo tak wygodniej olej lać). Jak znowu dojade do rezerwy to patrze ile km zrobiłem od zapisania. Spalanie na 100 km obliczam z proporcji przejechanych km i zatankowanego paliwa np: przejechałem - 200kmzatankowałem - 5L 200km - 5L100km - 2,5L Wychodzi 2,5 km spalania na 100 km :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudny_harry89 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 to ale ja mam szczescie, moja hondzia narazie nie płata figli:P i na nic nie musze czekac, moze powinienem być wdzieczniejszy za to i czesciej czyscic, np 3 razy dziennie nie tylko raz... ;p musze pomyslec, a z tym odmierzaniem to ja także leje pod korek robie no tak z 50 km albo 100 najlepiej zajezdzam na stacje leje do pełna i wiem ile spalił przez to 100 czy 50km!!! pzdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 a ja wam powiem ze nigdy sie nie bawilem w obliczanie ile moje sprzety palą jakos nigdy mnie to nie ciekawilo. Wiem natomiast ze moja wsk jest w miare oszczedna :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Robiłam tak samo jak Lucass bo byłam ciekawa ile pali mój Szerszeń :biggrin:I wyszło raz 2L , następnym razem 2,5 :clap: Jeszcze mam do przejechania 258 km i spokojnie będę go mogła odblokować i skończy się jazda 45 - 50 km/h. Chociaż teraz zablokowanym raz jeden jedyny udało mi się z niego wyciągnąć 70 km/h :biggrin: Z górki co prawda ale było =)No i tak jak pisałam czekam na lampkę.I wkurza mnie że nie umiem naprawić lusterka ;P ale to inna historia. Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Proponuje sprzedac skuter i kupic Kawasaki Gpz 500:d Nie ma klopotow z lusterkiem a i jest odblokowany:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Jeszcze mam do przejechania 258 km i spokojnie będę go mogła odblokować i skończy się jazda 45 - 50 km/h. Chociaż teraz zablokowanym raz jeden jedyny udało mi się z niego wyciągnąć 70 km/h Z górki co prawda ale było =)No i tak jak pisałam czekam na lampkę.I wkurza mnie że nie umiem naprawić lusterka ;P ale to inna historia No i kobieto wiesława naprawiaj :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Proponuje sprzedac skuter i kupic Kawasaki Gpz 500:d Nie ma klopotow z lusterkiem a i jest odblokowany:D:D:D Bardzo chętnie tylko jednak poczekam do września, odbiorę dowód, zrobię prawko i będę myśleć.Na razie jakoś się `przemęczę` chociaż specjalnie nie narzekam. (no może czasem) No i kobieto wiesława naprawiaj :biggrin: No muszę się zebrać w sobie i go odwiedzić! Edytowane 14 Lipca 2006 przez Marta69 Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 a ja wam opowiem cos co ostatnio zesmy z kumplem zdobyli a mianowicie kumpel dostał cynk ze jest do sprzedania komarek za 50zł z dokumentami rok w rok placony lecz nie ruszany byl od ok 20lat. Kumpel poszedl po niego i okazało sie co ze to byl oryginalny komar sport. Przyprowadzil go do garazu. Wyczyscilismy cylinder ze starego oleju, wlalismy czysty olej do skrzynki, zmienilismy przerywacz i komarek smiga jak nowy. Jego przebieg to 4tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Jednak nici z jazdy w weekend :biggrin: , motor cały rozebrany teraz tylko pomalować i... jest małe ale, od niedzieli mam gości, a mianowicie ciotke i wujka z ich dziećmi i raczej nie będe mógł się urwać, licze tylko na to że pojadą sobie nad jezioro a ja wtedy w tym czasie... nie musze tłumaczyć :icon_evil: . No i znowu... czekanie . Marta, Markos, czekamy razem . Czeka ktoś jeszcze na jakąś część czy coś innego? Jak tak to się przyłączajcie :biggrin: A no i mama powiedziała że jeśli będzie średnia 4,5 na półrocze to kupi simka :clap: w ogóle moja mama nie przepada za motorami, więc to CUD ! EDIT:Pimpek, chciałbym trafić na taką okazje ;] Edytowane 14 Lipca 2006 przez Kamil07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Pimpek, chciałbym trafić na taką okazje ;]to byl cud ze uchowal sie taki komar jak bede robil swojemu fotki to i temu zrobie i zapodam na forum :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 oki , musimy zobaczyć to cudo :biggrin: Ja niedługo zapodam fotki swojego Ogara jak będzie zrobiony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudny_harry89 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) życzę wszystkim niewydłużającego sie czekania byscie mogli jak najszybciej znow uskutecznic swoje wynalazki:D a co do komara to widzialem kiedys podobnego... POEZJA !! czekam na Wasze fotki!!pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2006 przez brudny_harry89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi