jurjuszi Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Upał wygrał, do wczoraj śmigałem w kurteczce, ale dzisiaj już nie miałem siły, nikogo dzis w kurtce nie widzialem a motorkow sporo bylo....[...]dalem kumplowi przejechac ok 20tej moto, zalozyl kurtke polecial, za 5 minut przyjezdza, rozbiera sie i "qwa juz wiem czemu w pracy bez kurtki byles...." :flesje:Ja się jeszcze trzymam, tzn. full czarny skórzany kombi. Pod spodem lekki tshirt a kurtka do połowy rozpięta.Juz od dwóch tygodni moje skóry wiszą. No nie da się przy 35 w cieniu za diabła. Dżiny + T-Shirt.ja w rozpiętej kurtce tzn.tylko na dole suwak zapięty i jakoś śmigam(200 km :) ) Wynika z tego, że ten topic o dresiarstwie to było zwykłe bicie piany o nic. Możnabyło trochę powyzywać się od drsiarzy czy idiotów, a w gruncie rzeczy jakoś wszyscy mając świadomość większego zagrożenia jeżdżą wolniej, spokojniej... A z upałem walczyć się nie da. Przegrzanie (co już było w jakimś temacie) samo w sobie może być przyczyną wypadku. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) ja, tez latam bez texa - T-Shirt , rekawiczki, kask + spodnie acerbis i buty raptorki :) troche goraco w nogi, ale czesto na zakretach podpieram sie noga i mi sie w zwyklych butach podeszwa zdziera raz mi sie zdarzylo latac w krotkich spodenkach i koszulce po miescie Edytowane 11 Lipca 2006 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Wczoraj uprałem spodnie i chcąc nie chcąc musiałem jechać w dżinsach.Założyłem ochraniacze na kolana, zamiast kurtki buzer, oczywiście rękawice i buciory. Jechało się o wiele przyjemniej. Dziś spodnie już wyschły, ale i tak zostały w domu.... na taki buzerek chyba idealna jest cienka luzna koszulka z dlugimi rekawami zeby ladnie przykryc skorupe?jak w tym smigacie? Ja jeżdżę z buzerem na wierzchu, lepszy przewiew, ludzie czasem się dziwnie patrzą, zwłaszcza jak się załatwia sprawy w urzędach w pełnym rynsztunku :) pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja się niestety zdresiłem i złamałem już z miesiąc temu. Jeżdżę po mieście w koszuli motocrossowej. Lansersko powiewa mi :)Jedyne czego nie potrafię, to jeździć w zwykłych butach sportowych,. muszę jeździć w motocyklowych, inaczej jestem strasznie zblokowany. No i oczywiście jeżdżę w rękawiczkach motocrossowych. Co jak co, aloe nikomu nie życzę kontaktu gołą skórą z asfaltem...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Polecam wszystkim kask "orzeszek" (chromowany oczywiscie ;P) i okularki przeciwsloneczne do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) ...Powiem tak: najgorzej jest stojąc w korkach, powyżej 70 kmh jest już całkiem spoko, a powyżej 100kmh jest extra, temperatura w sam raz. Dupa - nawet przy 120 km/h w kurtce tekstylnej jest rownie nieprzyjemnie jak w rozpalonym katamaranie. Ostatnie 2 dni jezdze sluzbowo trase 25 km - tam wole zalozyc kurtke, ale dol to spodnie od garnituru i "pantofle" :) . A laitowy przejazd to mialem dzis w poludnie. 10 minutowa sprawa w sądzie wiec stwierdzilem, ze zanim dojde to spoce sie jak szmata. Wsiadlem wiec na moto w samej koszuli a krawat schowalem do kieszeni. W sądzie kask zostawilem u strażnika, "reczne" odprasowanie krawata i moglem isc na sale czynic swoja powinnosc :flesje: . O 14:00 jak wracalem do domu, przy predkosci przelotowej ~130km/h termometr pokazywal 36,5 stopnia :) . Powietrze nad asfaltem po prostu dusi! Edytowane 11 Lipca 2006 przez lukasz-aprilia Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Od dwóch tygodni jezdzę ubrany w :T-shirt, spodnie i kurtka jeans, buty wysokie motocyklowe, rekawiczki motocross.(są miękkie i wygodne) Codziennie w drodze do pracy robię 100km razem ze swoją Pania ubraną tak samo jak ja.Przy takich temperaturach inaczej się poprostu nie da.Mam śwaidomośc co może sie stac w razie szlifu.... Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ewidentnym plusem tego że jeżdżę w upale w full skórach jest to że nie muszę jeździć lajtowo... w przeciwieństwioe do tshirciarzy ... :) Ja jeżdże po mieście w t-shircie (podkeślam, że nie jestem dresem) i dżinach i wcale nie lajtowo (nawet bardzo nie lajtowo):flesje: Tak tak wiem, teraz wszyscy mnie zj..bią, że jestem głupi i w ogóle. Popatrzcie na cywilizowane kraje - każdy jeździ jak lubi (w niesktórych stanach USA nawet bez kasku możesz jak masz odpowiednio wysokie ubezpieczenie). Tylko u nas taka kaczo-moda panuje, uszczęśliwianie innych na siłę. Pzdr, Niech każdy jeździ jak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja jeżdże po mieście w t-shircie (podkeślam, że nie jestem dresem) i dżinach i wcale nie lajtowo (nawet bardzo nie lajtowo) Tak tak wiem, teraz wszyscy mnie zj..bią, że jestem głupi i w ogóle Daj spokój... sam im lżej jestem ubramy, tym bardziej agresywnie jeżdżę... Jak poczuję wiatr pod pachami to normalnie stunt po mieście.. Aż mi wstyd :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Daj spokój... sam im lżej jestem ubramy, tym bardziej agresywnie jeżdżę... Jak poczuję wiatr pod pachami to normalnie stunt po mieście.. Aż mi wstyd :flesje:pzdr Chyba nie ma się czego wstydzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Inna sprawa ze ja tez wcale ostrozniej nie jeżdze bez ochraniaczy.W lekkim ubraniu, miekkich rekawiczkach jakos tak "lepiej" czuje sie sprzeta :) Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel5 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Chyba nie ma się czego wstydzić :flesje: ale niech młodzi nie biorą przykładu, Wy wiecie czym ryzukuje i macie odpowiednie umiejętności ale jak młodziak się nasłucha, że aby byc 'starym wyjadaczem' trzeba smigac t-shirt-cie to potem sa tylko kłopoty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Kur...a wytrzymam, od piątku ochłodzenie, trza być twardym a ie mętkim... :) :flesje: :) Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Kur...a wytrzymam, od piątku ochłodzenie, trza być twardym a ie mętkim... :) :flesje: :)chwilowepotem znowu piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ja juz rozwazam zmiane obuwia z mokasyna na sandal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi